Καστανιά Ναυπακτίας: η «Σπηλιά της Ζωίτσας»


Αποτέλεσμα εικόνας για Καστανιά Ναυπακτίας

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

 Κείμενο  -Φωτογραφίες :Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία

Με Γιώργο Σκανιά. 4,5 ώρες περπάτημα – σκαρφάλωμα. Σε υποτυπώδη μονοπάτια στα τοιχώματα ενός φαραγγιού. Μονοπάτια, που χωράει να πατήσει μονάχα μισό ορειβατικό μποτάκι, ενώ κάτω από αυτά ανοίγεται το χάος. Μονοπάτια, στα οποία ένας κάτοικος της Καστανιάς έχει ήδη χάσει τη ζωή του από ατύχημα – πτώση, στην προσπάθειά του να τα διασχίσει. Και, άλλος ένας, έριξε από αυτά στο γκρεμό τη γυναίκα του, δολοφονώντας την έτσι με απίστευτα άγριο τρόπο.

Για να φτάσουμε σε μια σπηλιά, όπου έζησε περίπου 60 χρόνια από τη ζωή της η κυρά – Ζωίτσα. Μια μοναχική γυναίκα, που έμεινε νεότατη χήρα και αποσύρθηκε εκεί ώσπου, σε βαθιά γεράματα οπότε πια δε μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί, μεταφέρθηκε για λίγο από τους χωριανούς της σε ένα ίδρυμα, όπου και κοιμήθηκε…
Ένα από τα αμέτρητα εξαιρετικά ενδιαφέροντα Ελληνικά σπήλαια που, δυστυχώς, πάρα πολλοί σπηλαιολόγοι του τόπου μας θα θεωρούσαν απολύτως άσκοπο κόπο και κίνδυνο τη διαδικασία για την επίσκεψη σε αυτά. Αφού δε διαθέτουν «μαγευτικό διάκοσμο» και κατακόρυφα τμήματα για «τεχνική μονού σκοινιού», που θα τους βοηθούσαν να προβάλλουν το «εγώ» τους.
Eπειδή, για να ασχοληθείς με κάτι με την ψυχή σου, πρέπει πρώτα να διαθέτεις τέτοια – εκτός από τεράστιο «εγώ».
Φόρος τιμής αυτή η ανάρτηση, λοιπόν. Σε δύο νεκρούς, μια αναχωρήτρια και ένα υπέροχο τοπίο, κομμάτι του οποίου αποτελεί και η Σπηλιά της Ζωίτσας (αντί του επικρατούντος Σπηλιά της Γριάς, να μου επιτραπεί…).


Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.

Φωτογραφία του χρήστη Γιάννης Ζαβιτσανάκης - Σπηλαιολογία.
e-nafpaktia.gr

Φωτογραφία του χρήστη Ζωή Στο Χωριό.

Φωτογραφία του χρήστη Ζωή Στο Χωριό.

Φωτογραφία του χρήστη Ζωή Στο Χωριό.

Φωτογραφία του χρήστη Ζωή Στο Χωριό.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

3 σκέψεις σχετικά με το “Καστανιά Ναυπακτίας: η «Σπηλιά της Ζωίτσας»

 1. Δεν θα γίνει σήμερα η δίκη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους

  Δευ 05 Μαρτίου 2018


  Δεν θα γίνει σήμερα η δίκη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους
  Προσφυγή για την προφυλάκισή τους από τους Έλληνες δικηγόρους

  Οι Έλληνες στρατιωτικοί τελικά δεν θα περάσουν σήμερα από δίκη στην Αδριανούπολη και όλα φαίνεται πως είναι ανοιχτά, καθώς τα στοιχεία περιγράφουν μια περίεργη συμπεριφορά των Τούρκων που μοιάζουν να έστησαν ενέδρα στο ελληνικό περίπολο. Ήδη μια άσκηση που διεξήγαγε η Τουρκία στην περιοχή εντείνει τις υποψίες και με απόρρητο σήμα οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή. Οι δικηγόροι των ελλήνων στρατιωτικών εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της προφυλακισής τους.

  Εν τω μεταξύ, οι γονείς των δύο στρατιωτικών θα βρεθούν στην Αδριανούπολη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού ιστότοπου evros-news, οι γονείς του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη έφτασαν το Σάββατο από την Καστοριά στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, προκειμένου να ρυθμίσουν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης, ώστε όχι απλά να περάσουν τα σύνορα, αλλά να δώσουν το παρών και στην δικαστική αίθουσα.

  Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραδόθηκαν στους Τούρκους όταν αντιλήφθηκαν ότι βρίσκονται πια σε τουρκικό έδαφος κατά λάθος αφού άδειασαν πρώτα τα όπλα τους ώστε να μην υπάρχει περιθώριο παρεξηγήσεων. Αυτά τουλάχιστον αναφέρονται στο κείμενο της απολογίας τους που κατέθεσαν στον εισαγγελέα Αδριανούπολης και το οποίο δημοσιεύτηκε με όλες τις λεπτομέρειες από τα τουρκικά ΜΜΕ με κοινή πηγή το πρακτορείο ειδήσεων του δημοσιογραφικού οργανισμού Dogan


  από Lepanto R-TV

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Η μάχη του δεξιού χώρου στη Ναύπακτο και ο λάθος στόχος της αντιπολίτευσης

  https://i1.wp.com/www.npress.gr/wp-content/uploads/2016/07/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CC%81%CE%BB%CE%B1%CF%82.jpg?resize=541%2C330

  2 άρθρα του Βαγγέλη Καρανικόλα

  Η εσωτερική μάχη του δεξιού χώρου στη Ναύπακτο, εδώ και αρκετά πλέον χρόνια, αποτελεί στοιχείο που έκρινε χωρίς καμία αμφιβολία εκλογικές αναμετρήσεις. Σε μια κοινωνία άλλωστε αρκετά συντηρητική, όπως η δική μας, ο βαθμός διείσδυσης εντός του συγκεκριμένου πολιτικού φάσματος αποτελούσε και αποτελεί, για όλους τους υποψηφίους ένα στοίχημα που δεν υπάρχουν περιθώρια να αγνοήσουν. Ποια είναι όμως σήμερα η εικόνα του, και πως φτάσαμε ως εδώ;

  Ο Θ. Παπαθανάσης που είναι πάντα παρών

  Καταρχάς επιχειρώντας να σκιαγραφήσουμε τα πρόσωπα που σηματοδοτούν κάτι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα ήδη δεδομένα. Κάνοντας αρχή πέφτουμε πάνω στο Θ. Παπαθανάση, τον άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια υπήρξε η επίσημη κομματική πρόταση στην πόλη. Έχοντας στο βιογραφικό του το 2006 μία νίκη έκπληξη, αλλά όμως νίκη, απέναντι στον τότε ισχυρό «αντάρτη» Κ. Κονίδα, δεν μπόρεσε να τις ζευγαρώσει, καθώς το 2010 ηττήθηκε, αφού ο μεγάλος του αντίπαλος, στις προηγούμενες εκλογές, κατάφερε να στήσει και πάλι ψηφοδέλτιο, έστω την τελευταία στιγμή, στερώντας του σημαντικές δυνάμεις. Στις εκλογές του 2014, αν και πολλοί των θεωρούσαν ισχνή σε δυναμική περίπτωση, στάθηκε όρθιος, σχημάτισε ένα συνεπές ιδεολογικά ψηφοδέλτιο και πάλεψε με αξιώσεις για τη δεύτερη θέση. Δεν τα κατάφερε, όμως, καθώς για μία ακόμα φορά είχε διασπορά σημαντικών δυνάμεων του χώρου του, κυρίως προς την Ενωτική Πρωτοβουλία (εδώ και πάλι ένα σημαντικό δυναμικό της ομάδας Κονίδα έπαιξε το ρόλο της), ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως επίσημα πρόσωπα της δεξιάς επέλεξαν και την υποψηφιότητα του Γ. Μπουλέ. Τι κάνει όμως σήμερα ο Θ. Παπαθανάσης; Δηλώσει, τουλάχιστον σε προφορικό επίπεδο, παρών, όμως έχει να αντιμετωπίσει ουκ ολίγους πονοκεφάλους, μιας και βλέπει πως η ομάδα του 2014 δέχεται καλέσματα από διάφορες κατευθύνσεις.

  Η ομάδα Κονίδα που πάντα έπαιζε ρόλο

  Προχωρώντας πιο κάτω πρέπει να ρίξουμε φως όχι σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μία ομάδα, που όπως αναφέραμε και πιο πάνω, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες αναμετρήσεις. Το όνομα αυτών «Κονιδικοί», με βασικό πυλώνα φυσικά τον πρώην δήμαρχο, που δεν δηλώνει εδώ και χρόνια παρών στα πράγματα, καθώς έχει αποσυρθεί πολιτικά από το 2010, όμως ακόμα και τώρα στις συζητήσεις που γίνονται κάτι σηματοδοτεί. Η ήττα του το 2006 σήμανε επί της ουσίας το τέλος της μεγάλης του ισχύος, όμως το μήνυμα που έστειλε με την παρουσία του το 2010, αναφέραμε πιο, αλλά και το «οκ» που φαίνεται να δόθηκε σε ανθρώπους της δικής του ομάδας το 2014 να κινηθούν προς τον Τ. Λουκόπουλο, απέδειξαν πως μπορούσε να παίξει ρόλο και μάλιστα σημαντικό. Οι γνωρίζοντες άλλωστε, ξέρουν καλά πως το όνομα Λουκόπουλος έπεσε πρώτα στα τραπέζι των συζητήσεων, από το 2011 ακόμα, από ανθρώπους της συγκεκριμένης ομάδας, ασχέτως εάν κάποιοι από αυτούς δεν ακολούθησαν μέχρι τέλους. Σήμερα ο άλλοτε επικεφαλής της ομάδας είναι Γενικός Γραμματέας στο δήμο, έχοντας όμως με κάθε τρόπο δηλώσει πως γι’ αυτόν η αυτοδιοικητική του διαδρομή έχει τελειώσει. Και έτσι δείχνει να είναι αφού η πάλαι ποτέ ομάδα του είναι διασπασμένη σε επίπεδο προσώπων κοιτάζοντας σε διαφορετικές κατευθύνσεις ο κάθε ένας.

  Η δεξιά… Ενωτική Πρωτοβουλία

  Αφού αφήσουμε πίσω τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, η παράθεση των οποίων είναι απαραίτητη για να δούμε πως φτάσαμε μέχρι εδώ, θα πρέπει ακολούθως να εστιάσουμε σε δυνάμεις του δεξιού χώρου που σήμερα συνεχίζουν να βρίσκονται εντός παρατάξεων, με χαρακτηριστικά όχι αμιγώς δεξιόστροφα. Για την Ενωτική Πρωτοβουλία αναφέραμε και πιο πριν πως έχει στις τάξεις της πρόσωπα του συγκεκριμένου χώρου, τα οποία οδηγήθηκαν εκεί ως ένα υποσύνολο της ομάδας Κονίδα, όμως εδώ δεν είναι διόλου αμελητέα, ή δεν ήταν τουλάχιστον το 2014, η δυνατότητα διείσδυσης του ίδιου του Τ. Λουκόπουλο και σε αυτό το πεδίο. Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους βασικότερους λόγους που η ΕΠ ήθελε στο δεύτερο γύρο των εκλογών απέναντί της το Γ. Μπουλέ, καθώς το σκηνικό «φώναζε» από μακριά πως ο νυν δήμαρχος, λόγω και της προσωπικής του διαδρομής στην πόλη, θα κάνει πάρτι με αντίπαλο έναν μη δεξιό πρόσωπο. Χωρίς υπερβολή θα μπορούσαμε να πούμε πως ενώ η Πρωτοβουλία είχε την ταμπέλα του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα μάλλον μπόρεσε να συσπειρώσει αρκετές από τις δυνάμεις της λεγόμενης «λαϊκής» δεξιάς από την πρώτη κιόλας Κυριακή, αφήνοντας για τη δεύτερη απλά το τελείωμα της υπόθεσης.

  Το ήθελε η ΑΔΚΝ αλλά δεν το μπορούσε

  Τη σημασία, βέβαια, που έχει η δυνατότητα να μπει ένας υποψήφιος στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο τη γνώριζε και ο Γ. Μπουλές, κι αυτό στις εκλογές του 2014 φρόντισε να το κάνει εμφανές με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Γνωστά πρόσωπα το δεξιού χώρου στη Ναύπακτο είπαν το «ναι» στο κάλεσμά του, ο ίδιος επέλεξε να τα βγάλει μπροστά δείχνοντας πως μπορεί να συνομιλήσει και να συνεργαστεί με αυτό το ακροατήριο, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετό. Το γιατί ακουμπά περισσότερο στην ανάλυση της τακτικής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, και λιγότερο στο εάν η ΑΔΚΝ έκανε όλα όσα μπορούσε να κάνει, για να διεισδύσει με μεγαλύτερες αξιώσεις στη δεξιά «πολυκατοικία». Σήμερα η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο δεν έχει εντός του δημοτικού συμβουλίου εκπρόσωπο του συγκεκριμένου χώρου, όμως οι άνθρωποί της γνωρίζουν καλά πως εάν θέλουν να έχουν πραγματικά τύχη στις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να βρουν τρόπο να μπουν με περισσότερες αξιώσεις στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

  Οι νέοι μνηστήρες

  Στη συζήτησή μας, όμως, και πριν κλείσουμε για την ώρα την παραπάνω ανάλυση, θα πρέπει να βάλουμε ως παραμέτρους και κάποια ακόμα πρόσωπα που σήμερα δείχνουν να κινούνται έντονα, άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο, εντός αυτού του πεδίου. Ο Ντ. Τσουκαλάς, που μετά και την ανεξαρτητοποίησή του έχει κάνει γνωστό με το σύνολο των κινήσεών του πως θα είναι υποψήφιος, βασικό σημείο αναφοράς έχει τη Νέα Δημοκρατία. Πολιτικό τέκνο αυτού του χώρου είναι και μέσα από αυτόν θα επιχειρήσει να τραβήξει τις περισσότερες δυνάμεις. Εδώ θα πρέπει να εντάξουμε, όμως, και την περίπτωση του Γ. Ράπτη, ο οποίος μπορεί ως πρόσωπο έως σήμερα να μην έχει πολλά σημεία πολιτικής σύνδεσης με το χώρο αυτό, όμως δείχνει από τις τελευταίες συνευρέσεις- κοινές εμφανίσεις του πως εκεί έχει ρίξει το κυρίως βάρος των σημερινών του προσπαθειών. Το μέχρι που θα πάνε οι δύο αυτές περιπτώσεις ουδείς το γνωρίζει σήμερα, όμως η διάθεσή τους να βγουν μπροστά είναι κάτι περισσότερο από εμφανές πως συνδέεται και με το ακροατήριο της ΝΔ.

  Η εμπειρία των τελευταίων κάμποσων ετών μας έχει δείξει πως ο δεξιός χώρος στη Ναύπακτο υπήρξε κατά συρροή διασπασμένος. Και μπορεί ο βασικός λόγος αυτής της διάσπασης να έχει εκλείψει (βλ. Παπαθανασικοί- Κονιδικοί), όμως αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να ενώσει υπό μία σκέπη τις δυνάμεις του. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό, παρουσιάζοντας περίσσευμα υποψηφίων, τη στιγμή μάλιστα που η ΝΔ σε εθνικό επίπεδο εμφανίζεται ανεβασμένη σε ποσοστά; Υπάρχει τρόπος να συγκολληθούν αυτές οι δυνάμεις αποτελώντας έναν ισχυρό πόλο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές; Σε καιρούς, όπως αυτός που διανύουμε, όπου τα πρόσωπα δίνουν δύναμη στις ομάδες, κι όχι οι αμάδες στα πρόσωπα, μπορεί να βρεθεί εκείνο που θα ενώσει τις περισσότερες τάσεις, όλες είναι αδύνατον, βάζοντας τέλος στον πολυτεμαχισμό των προηγούμενων ετών; Η απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα μας δείξουν πιο καθαρά το τοπίο για το πώς θα βαδίσουμε στις επόμενες κάλπες.

  Ο λάθος στόχος της αντιπολίτευσης
  Στο προ δύο εβδομάδων τεύχος της εφημερίδας, σε σχόλιό μου, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει η αντιπολίτευση να σταθεί κριτικά απέναντι στη δημοτική αρχή, παρατηρώντας όμως καθώς φαίνεται, έως και σήμερα, το ότι δεν έχει καταφέρει να πετύχει σημαντικά χτυπήματα κατά της δημοτικής αρχής. Είναι διάχυτη η αίσθηση, άλλωστε, πως η φθορά που παρουσιάζει η πλειοψηφία του δήμου προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τα δικά της αρνητικά πεπραγμένα, όπως βγαίνουν προς τα έξω, κι όχι από την ανάδειξή τους, όπως θα περίμενε κανείς, από τα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα.

  Αυτό που θέλω να πω, βέβαια, δεν είναι πως η αντιπολίτευση του δήμου δεν υφίσταται, ως λόγος, αλλά πως μάλλον στοχεύει σε λάθος κατευθύνσεις, ή για να είμαι πιο ακριβής σε λάθος κατεύθυνση. Παρακολουθώντας τα δημοτικά συμβούλια, αλλά και ακούγοντας την αφήγηση στα πολιτικά πηγαδάκια της πόλης, δεν μπορεί παρά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως κύρια στόχευση της αντιπολίτευσης του δήμου είναι η ανάδειξη του «για όλα φταίει ένα πρόσωπο». Προσέξτε όμως λίγο εδώ, αυτό το πρόσωπο, όπως θα περίμενε κανείς σε μία φυσιολογική πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι η κεφαλή του δήμου, αλλά κάποιος άλλος που βρίσκεται πολύ κοντά της, στην περίπτωσή μας μιλάμε για τον αντιδήμαρχο Κώστα Καρακώστα. Η κύρια αυτή τακτική, κατά την εκτίμησή μου, και λανθασμένη είναι, αλλά και δεν μπορεί να αποδώσει πολλά.

  Το λάθος έγκειται στο ότι απευθύνεται σε λάθος πρόσωπο, καθώς αυτό, σε τοπικό επίπεδο, ψηφοθηρικά, άρα και πολιτικά, έχει αποδεδειγμένα μικρές δυνατότητες. Αυτή άλλωστε η παράμετρος είναι που τον οδήγησε στο πέρασμα του χρόνου, προφανώς πολύ σοφά για τον ίδιο, στο να επιδιώξει την επιβίωσή του μέσα από πρόσκαιρες συμμαχίες, που άλλοτε ακουμπούσαν πάνω σε διάφορες εκφάνσεις της αριστεράς (από την εξωκοινοβουλευτική μέχρι το συμβιβασμένο ΣΥΡΙΖΑ), άλλοτε στην αντι-Μπουλέ διάθεση ορεινών παραγόντων, άλλοτε πάλι σε ισχυρές προσωπικότητες της τοπικής μας κοινωνίας με πέρασμα σε κάθε γωνιά του τόπου. Οι πρόσκαιρες αυτές συμμαχίες, άλλωστε, το σημερινό αντιδήμαρχο ως επικεφαλής τον κράτησαν σε μονοψήφιους αριθμούς, καταφέρνοντας να ξεφύγει από αυτούς, μόνο όταν το τιμόνι δόθηκε στα χέρια ενός άλλου, ισχυρού και με το παραπάνω προσώπου.

  Αυτή η εξέλιξη, όμως, εκτός από οφέλη για τον ίδιο έχει και ζημίες, κυρίως λόγω του κλίματος που επικρατεί στο δήμο τρεισήμισι χρόνια τώρα. Ένα κλίμα που θέλει τον άλλοτε επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών να βρίσκεται «πίσω από την κουρτίνα» των αποφάσεων, προσθέτοντάς του ένα επιπλέον βάρος, στην ήδη όμως χαμηλής δυναμικής αυτόφωτη διαδρομή του. Θα συμφωνήσω, φυσικά, πως και αυτό προκαλεί φθορά, όμως θα διαφωνήσω στο ότι τούτη την εισπράττει ο δήμαρχος. Αν πρέπει να δείξω προς κάποια κατεύθυνση, αναδεικνύοντας το που δημιουργούνται ρήγματα, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη θα κοιτούσα προς την ίδια την ομάδα, μίας και ο παραπάνω ρόλος του αντιδημάρχου δεν φαίνεται πλέον να είναι αποδεκτός από βασικά στελέχη της πλειοψηφίας του δήμου.

  Επιστρέφοντας στην αρχή του άρθρου θα σας πάω και πάλι στην φράση που λέει πως «για όλα φταίει ένα πρόσωπο». Και τώρα θα ρωτήσει κάποιος, «μα πως ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω η ανάδειξη αυτής της παραμέτρου είναι λάθος»; Είναι λάθος, γιατί πολύ απλά στη σχέση δημάρχου- αντιδημάρχου η δύναμη μεταφέρεται από τον πρώτο στο δεύτερο, και όχι αντιστρόφως, πράγμα που σημαίνει ότι όσες «βολές» φεύγουν στον Κ. Καρακώστα, τόσο περισσότερο θα μένει εκτός του κάδρου ο Τ. Λουκόπουλος, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο και τη δυναμική του, για την οποία θα μου επιτρέψετε να σας πω πως ακόμα και σήμερα παραμένει αξιοσημείωτη. Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικότερος λόγος, που ο δήμαρχος ως αυτόφωτος τοπικός παράγοντας, με ισχυρά κοινωνικά ερείσματα, κατορθώνει να κρατά ενωμένη μία ετερόκλητη πολιτική ομάδα. Η Ενωτική Πρωτοβουλία υπήρξε εξαιτίας του Τ. Λουκόπουλου, επιβιώνει εξαιτίας του, και το τέλος της θα έρθει μόνο εάν ο ίδιος αρχίσει να φθείρεται πολιτικά, όχι λόγω των επιλογών των αντιδημάρχων του, αλλά λόγω των δικών του, τις οποίες όμως, αν κάποιοι κρίνουν πως υπάρχουν, θα πρέπει και να τις αναδείξουν.

  Είναι τυχαίο θεωρείται που η πολιτική κριτική σήμερα, γενικά, εστιάζει στους «ηγέτες» προσπαθώντας να προβάλει τις δικές τους πράξεις ή παραλείψεις; Συμπερασματικά και επειδή όλοι αρεσκόμαστε στην εκλογολογία, όσο νωρίς κι αν είναι ακόμα, εκεί φρονώ πως θα κριθούν τα πάντα σε τοπικό επίπεδο. Στο κατά πόσο δηλαδή θα κατορθώσει η αντιπολίτευση να φθείρει το πολιτικό κεφάλαιο του δημάρχου. Και επιμένω, έως και σήμερα αυτό παραμένει αν όχι ανέπαφο, τότε σίγουρα αρκετά ισχυρό για να αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές, που εγώ προσωπικά θα στοιχημάτιζα αν στήναμε αύριο το πρωί τις κάλπες, βλέποντας βέβαια απέναντί του και το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Ο γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ Θύμιος Δρόσος στη Ναύπακτο-Σε φάση ανασύνταξης το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

  Στη Ναύπακτο, ως σταθμό της περιοδείας του στην Δυτική Ελλάδα βρέθηκε σήμερα το πρωί,ο γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ και συντοπίτης μας Θύμιος Δρόσος.Ο κ. Δρόσος βρέθηκε στο δημαρχείο Ναυπακτίας και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τ.Λουκόπουλο.

  Σε δηλώσεις του,στην κάμερα του Νafpaktianews,ο κ. Δρόσος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τοπικούς φορείς από τη Λευκάδα μέχρι και το Αγρίνιο με τοπικούς φορείς και στελέχη του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις νέες προσχωρήσεις στελεχών στο κόμμα που πραγματοποιούνται στον νομό,ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

  Στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλο,άκουσε όλα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή και δεσμεύτηκε στο μέτρο του δυνατού για την επίλυσή τους.Να σημειωθεί,ότι ο κ. Δρόσος συνοδεύεται στη διήμερη αυτή περιοδεία του στη Δυτική Ελλάδα από τον γραμματέα οργανωτικού του κινήματος Κων/νο Γκίκα,ενώ παρών στη σημερινή συνάντηση του δημαρχείου ήταν και ο γ.γ. του δήμου Κ.Κονίδας.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.