ΕΛΛΑΔΑ ~ καλοκαιρινές εξορμήσεις


Ανακαλύψτε το Νομό Αιτωλοακαρνανίας!

Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση και έκτος σε πληθυσμό στην Ελλάδα. Από το 2004 όπου και κατασκευάστηκε η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου η πρόσβαση με την Πελοπόννησο έχει γίνει πιο εύκολη, ενώ παράλληλα συνεχίζει να λειτουργεί, στην ίδια περιοχή, η σύνδεση με Πορθμείο. Υπάρχουν πολλές λιμνοθάλασσες με γνωστότερες του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, επίσης μεγάλοι ποταμοί όπως ο Αχελώος, ο Εύηνος και ο Μόρνος. Οι παραλίες που θα συναντήσετε έχουν πεντακάθαρα νερά και όμορφα τοπία που τις περιτριγυρίζουν. Στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν αξιοθέατα που συνδέονται με μακρόχρονη ιστορία που χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Ανακαλύψτε τις παραλίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας!

Άγιος Ιωάννης (χάρτης)      

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί. Θα την βρείτε σε ένα ήσυχο κολπάκι με βοτσαλάκι, λίγο έξω από την Πογωνιά και μόλις 8 χιλιόμετρα από την Πάλαιρο.

agios giannis - παραλίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας


Αγριλλιά (χάρτης)

Ανάμεσα στον Αστακό και τον Μύτικα συναντάμε την αμμώδη παραλία της Αγριλλιάς, στην οποία υπάρχει ένα κάμπινγκ και μια ταβέρνα.

Αγριλλιά - παραλίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας


Αγριλλία2 (χάρτης)

Στην δεξιά μεριά από την παραλία της Αγρυλλιάς θα βρείτε μια κρυφή παραλία με ψιλό βοτσαλάκι.

agrilia2 παραλίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας


Αντίρριο (χάρτης)

Με θέα το Ρίο και την γέφυρα του Ρίου -Αντιρρίου  μπορείτε ν’ απολαύσετε το μπάνιο σας σε μία παραλία με βοτσαλάκι, όπου υπάρχουν και μαγαζιά για να παραγγείλετε αν χρειαστείτε κάτι.

antirio παραλίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας


Ασπρογυάλι (χάρτης)

Σε μία ερημική παραλία έξω από τον Αστακό στα 12 χιλιόμετρα, θα κάνετε το μπάνιο σας, σε ένα κολπάκι με βότσαλο με θέα το μακρόστενο νησάκι του Κάστου.

asprogiai παραλίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας


Βαρκό 2 (χάρτης)

Ένας πολύ γραφικός κόλπος, πόλος έλξης πολλών ιστιοπλοϊκών, που δημιουργούν μία ωραία εικόνα όταν θα κάνετε το μπάνιο σας.

porto barko παραλίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας


Βαθυαβάλι (χάρτης)

Από τις ομορφότερες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας, το Βαθυαβάλι θα σας αποζημιώσει αν το επισκεφτείτε, με τα γαλαζοπράσινα νερά που θα σας μαγέψουν. Εκεί υπάρχει ένα beach bar με ξαπλώστρες.

porto barko2 παραλίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας


Βελά (χάρτης)

Φεύγοντας από τον Αστακό  σε μία απόσταση 25 λεπτών θα βρείτε μία παραλία, όπου πολλοί είναι εκείνοι που κατασκηνώνουν τα τροχόσπιτά τους για να περάσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

dipla vela παραλίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας


Βελά2 (χάρτης)

Θα την συναντήσετε δίπλα στην παραλία του Βελά η οποία έχει και αυτή βοτσαλάκι.

bela παραλίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας


Βελά3 (χάρτης)

Συνεχίζοντας προς το Μύτικα περνώντας τις δύο προηγούμενες παραλίες του Βελά θα βρεθείτε σε μία ωραία τοποθεσία που μπορείτε να απολαύσετε το νησί του Καλάμου.

bela3


Βουνάκι (χάρτης)

Λίγο πριν την Πάλαιρο θα συναντήσετε την παραλία στο Βουνάκι με το γραφικό λιμανάκι.


Καραούλια (χάρτης)

Ερχόμενοι από την Γέφυρα του Ρίου -Αντιρρίου σε πολύ κοντινή απόσταση  και οδηγώντας προς την Ναύπακτο, θα βρείτε έναν οικισμό με μία ωραία παραλία, που κοντά της υπάρχει και ένα κάμπινγκ.

karaoulia


Κάτω Βασιλική (χάρτης)

Ένα όμορφο χωριό με μία εξίσου όμορφη παραλία που προσελκύει άτομα όλων των  ηλικιών, επίσης υπάρχουν καφετέριες και ξαπλώστρες.

kato basiliki


Κρυονέρι (χάρτης)

Το Κρυονέρι αποτελεί τουριστικό θέρετρο με πλήθος από ενοικιαζόμενα δωμάτια και οργανωμένη παραλία με αρκετά καταστήματα. Δίπλα στην παραλία υψώνεται κατακόρυφα ο ορεινός όγκος της Βαράσοβας  που αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τόπους αναρρίχησης στην Ελλάδα.


Λούρος (χάρτης)

Η αμμώδης παραλία του Λούρου, με μήκος 16 – 17 χιλιομέτρων, αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες παραλίες του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Νεοχωρίου.

lourou


Μακύνεια (χάρτης)

Μόλις 5 χιλιόμετρα από την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου βρίσκετai  η Μακύνεια με την παραλία της που έχει άμμο και βότσαλα, όπου μπορείς να θαυμάσεις τα γύρω βουνά.

makinia


Μύτικας (χάρτης)

Ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό που πήρε το όνομά του από το σχήμα του (έχει μια μυτερή προεξοχή της στεριάς προς τη θάλασσα) βρίσκετε στη δυτική ακτή της Ακαρνανίας, μεταξύ Αστακού και Βόνιτσας. Η παραλία του έχει βότσαλο.

mitikasΝαύπακτος (χάρτης)

Η Ναύπακτος είναι χτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και τις εκβολές του Μόρνου ποταμού. Αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις. Έχει όμορφη δημοτική πλαζ στην παραλία  «Ψανή» που έχει τιμηθεί επανειλημμένα από την Ε.Ε. με «γαλάζιες σημαίες», για την καθαρή της ακτή. Η δεύτερη πιο δροσερή παραλία  «Γρίμποβο»  βρίσκεται στ’  ανατολικά της πόλης κι ενδείκνυται  στις  μεγάλες ζέστες  για την δροσιά  της και τα τεράστια πυκνόφυλλα πλατάνια  δίπλα στο κύμα. 

nafpaktos


Τουρλίδα (χάρτης)

Η πλησιέστερη παραλία του Μεσολογγίου που απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα. Το όνομά της προέρχεται από ένα είδος θαλασσινών πουλιών τις «τουρλίδες». Υπάρχουν Beach bars, ξαπλώστρες.

tourlida


Παλιόβαρκα (χάρτης)

Απέναντι από το νησάκι Κάλαμος και λίγο πριν τον Μύτικα βρίσκετε η παραλία της Παλιόβαρκας με το ψιλό χαλικάκι.

paliobarka


Πάλαιρος (χάρτης)

Η Πάλαιρος είναι κωμόπολη του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, βρίσκεται βορειοδυτικά του Μεσολογγίου σε απόσταση 100 χλμ. Θα βρείτε μία πλειάδα από μαγαζιά και η παραλία της έχει ψιλό χαλικάκι.

palairos


Πλατανίτης (χάρτης)

Στον εθνικό δρόμο Αντιρρίου – Ιτέας στα 4 χιλιόμετρα από την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου βρίσκεται η παραλία του Πλατανίτη όπου υπάρχει και ένα κάμπινγκ.

platanitis


Πογωνία (χάρτης)

Η αμμώδης παραλία της βρίσκετε 5 λεπτά από την Πάλαιρο και εκεί θα συναντήσετε μία μεγάλη παραλία, που θα μπορέσετε να απολαύσετε το μπάνιο σας με την άνεσή σας.

pogonia
 

s o u r c e

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.