ποια η σχέση του δήμου μας με τους μαθητές πολυτέκνων οικογενειών;


Η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μας, επηρεάζοντας καταρχήν την παιδεία μας. Όπως όλοι ξέρουμε για λόγους ασφαλείας, έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας και σταδιακά περνάμε σε μία νέα μορφή εκπαίδευσης: την τηλεκπαίδευση.

Για να λειτουργήσει η εκπαίδευση εξ αποστάσεως σωστά, όμως, χρειάζεται κάθε σπίτι να διαθέτει ηλ. υπολογιστή ή laptop/tablet, internet και εκτυπωτή.

Κάρυστος: Ο πρώτος Δήμος της χώρας που δωρίζει tablet και internet στους μαθητές 

Πριν μερικές μέρες, 9 δήμαρχοι της Αττικής ζήτησαν από την Υπουργό Παιδείας να βοηθήσει άπορους μαθητές και φοιτητές να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην τηλεκπαίδευση. Αντίστοιχο αίτημα εξέφρασε μα ανακοίνωσή της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος .

Ο πρώτος Δήμος που ανταποκρίθηκε στο παραπάνω αίτημα είναι η Κάρυστος που παρέχει δωρεάν tablets, εκτυπωτές αλλά και πρόσβαση στο διαδίκτυο στους μαθητές που αδυνατούν να τα καλύψουν, ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας. Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας καλύπτεται  εξ ολοκλήρου από τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

Επίσης σε πολλούς δήμους της επικράτειας οι μαθητές δημόσιας εκπαίδευσης έχουν και δωρεάν μεταφορά στα σχολεία τους.

Υπάρχουν όμως και στον δικό μας δήμο πολύτεκνες φτωχές οικογένειες που τα παιδιά τους έχουν ανάγκη και  λόγω του κορωνοϊού της τηλεκπαίδευσης, εν τούτοις όμως αδυνατούν να έχουν τ’ απαραίτητα εργαλεία λόγω οικονομικού προβλήματος.

Ο δικός μας δήμαρχος, τι έχει να πει για το μείζον αυτό κοινωνικό θέμα;  Επίσης ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχός μας, έχει καμιά φαεινή ιδέα για την συγκεκριμένη κατηγορία των συμπολιτών μας, απ’ τους οποίους έχουμε λάβει κι επιστολές παραπόνων ;;;  Να περιμένουμε κάποια θετική κίνησή τους επ’ αυτού;

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ποια η σχέση του δήμου μας με τους μαθητές πολυτέκνων οικογενειών;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.