οι δήμοι που παρέχουν ηλεκτρ. υπολογιστές στους μαθητές τους για τις ψηφιακές πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας


Πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, έχει εξασφαλίσει η συνεργασία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της χώρας Cosmote, Vodafone και Wind.

Το τεράστιο έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της χώρας μας διεκπεραιώνεται μέσω των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που διατίθενται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό, με κάλυψη που σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια.

Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:
URL: https://www.sch.gr/
URL: http://eclass.sch.gr
URL: http://blogs.sch.gr
URL: http://lessons.sch.gr
URL: http://mmpres.sch.gr/
URL: sso.sch.gr
URL: https://dschool.edu.gr/
URL: https://e-me.edu.gr
URL: https://4all.e-me.edu.gr
URL: http://ebooks.edu.gr/new/
URL: http://photodentro.edu.gr/aggregator
URL: micro.photodentro.edu.gr
URL: saas.photodentro.edu.gr
URL: aggregation-service.photodentro.edu.gr
URL: http://aesop.iep.edu.gr
URL: http://www.study4exams.gr
URL: https://cisco.webex.com/
URL:https://www.mathainoumestospiti.gov.gr/

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη αλλά το μεγάλο ζήτημα που τίθεται εδώ είναι οι ίσες ευκαιρίες μεταξύ των μαθητών καθώς δεν διαθέτουν όλοι σύνδεση και ηλεκτρονικό υπολογιστή για να συνδεθούν ή ο υπάρχον Η/Υ είναι απασχολημένος από εργαζόμενους γονείς.

Ο Καρύστου ήταν ο πρώτος Δήμος της χώρας που έδωσε άμεσες και δραστικές απαντήσεις στο όλο ζήτημα και εξασφάλισε ίσες ευκαιρίες στους μαθητές του παρέχοντας δωρεάν tablets σε όσους μαθητές έχουν ανάγκη.

Το παράδειγμα της Καρύστου ακολούθησαν και πέντε άλλοι δήμοι.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των μαθητών του Δήμου του που θέλουν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση προσφέρει tablet σε όσα παιδιά δεν έχουν οι οικογένειές τους την οικονομική δυνατότητα να τους το αγοράσουν.
Όπως εξηγεί ο δήμαρχος περίπου 200 μαθητές του Δήμου δεν έχουν αυτή τη στιγμή το απαραίτητο εργαλείο μάθημα. Με σύνθημα «Η μάθηση είναι δικαίωμα για όλους – είτε στο σχολείο είτε στις έκτακτες συνθήκες που ζούμε μέσω τηλεκπαίδευσης. Δεν θέλουμε κανένα παιδί να τη στερηθεί επειδή δεν έχει έναν υπολογιστή ή ένα tablet σπίτι του για να συμμετέχει» δέχθηκε σχετική δωρεά και έτσι όλα είναι έτοιμα για να μοιραστούν στους μαθητές.

Ο Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει όλο το τελευταίο διάστημα. Αποφάσισε να προμηθεύσει με tablet μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς. Προκειμένου να τους διευκολύνει στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
Πιο συγκεκριμένα, μέσω της Σχολικής Επιτροπής και των Διευθυντών των Σχολείων ο Δήμος θα διαθέσει tablet στα μέλη της εκπαιδευτικής οικογένειας που διαπιστωμένα έχουν σχετική έλλειψη.
Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι να έχουν οι μαθητές όλων των σχολείων και ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, ίσες ευκαιρίες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο διάστημα τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Ως εκ τούτου, σύμφωνα και με σχετική οδηγία του Υπουργείου Παιδείας, τα tablet θα πρέπει να επιστραφούν μετά την λήξη της έκτακτης συνθήκης. Και αυτό γιατί, η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά αποκλειστικά εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Προκειμένου να αποφευχθούν γραφειοκρατικά θέματα, οι διευθυντές των σχολείων έχουν ήδη προχωρήσει στην καταγραφή αιτημάτων ενώ στο άμεσο χρονικό διάστημα όλα τα παιδιά του Δήμου θα έχουν στα χέρια τους tablet, έντυπο υλικό καθώς και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δωρεάν tablet, πρόσβαση στο διαδίκτυο και δεδομένα, προσφέρει και ο Δήμος Ναυπλιέων στους μαθητές για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, με επιστολή της προς τους Διευθυντές των Σχολείων του Δήμου, ζητά να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός των μαθητών που δεν διαθέτουν, είτε τον εξοπλισμό (ΗΥ, tablets κλπ), είτε πρόσβαση στο Διαδίκτυο και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως προκειμένου να τους καλύψει ο Δήμος.


Ο δικός μας δήμος στη Ναυπακτία, τι λέει για όλα αυτά ???

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.