Η Ψυχοπαθητική του Δημαρχείου


Δημαρχείο Πετρούπολης - Δημαρχεία - Πετρούπολη - Επαγγελματίες ...

άρθρο του αρχισυντάκτη


Εδώ και σαράντα χρόνια, το πολιτικό σύστημα, όπως και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, λειτουργούν στα πλαίσια της παράνοιας. 
Όλα ξεκινούν μόλις εκλεγούν. Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Ο άλλος πυλώνας είναι ο λαϊκισμός. Ο διάλογος βασίζεται στην ύπαρξη ενός εχθρού και στο γεγονός ότι μόνιμα υπάρχει μια συνωμοσία εναντίον των. Χωρίς αυτό-επίγνωση, αυτό-παρατήρηση και αυτό-κριτική, αποτρέπει  κάθε μορφή διαλόγου και εξεύρεση λύσεων. Ενώ οι ιδέες των άλλων ερμηνεύονται σαν συνωμοσίες. 
Στην ψυχοπαθολογία των πολιτικών μας, φαίνεται ξεκάθαρα η έννοια της επι-κυριαρχίας.

 1. Θεμελιώδες χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς των, είναι ο ναρκισσισμός. Ο νάρκισσος δεν συνεργάζεται, γιατί δεν αναγνωρίζει στους άλλους ισότιμες ικανότητες, δεν αναγνωρίζει τα λάθη του και δεν διορθώνεται ποτέ…
 2. Η συμπεριφορά, ο λόγος και η ομιλία, δείχνουν την Αμετροέπεια. Όλα είναι εφικτά, όλα είναι γνωστά στον πολιτικό, που κινείται με ξεχωριστή άνεση επί παντός του επιστητού.
 3. Σήμερα όλες οι θέσεις των εκλεγμένων μας, είναι αμειβόμενες και ως εκ τούτου… η υστεροβουλία καραδοκεί… Άλλωστε στην Ελλάδα, ουδείς εμίσησε το χρήμα και φυσικά την δόξα…
 4. Η Παγίδευση. Είναι γνωστή η πίεση από υστερόβουλους πολίτες για άπληστες απαιτήσεις, με …ανταποδοτικότητα.
 5. Ανειλικρίνεια. Υπερβολές, ψευτιές, εξυπνάδες, κόλπα, υποσχέσεις και χονδροειδή ψέμματα.
 6. Εργασιακό βόλεμα. Έτσι η διαχείριση της τεμπελιάς επιβεβαιώνεται με χρήμα, δόξα και τιμές.
 7. Ανομία των εκλεγμένων. Ποιος εισπράττει κλήση για παράνομο παρκάρισμα, οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, έλεγχο στην επιχείρησή του κλπ. Η παράξενη γοητεία της ασυλίας και του ακαταδίωκτου…
 8. Η είσοδος σε μια νέα ελίτ απολίτιστων και φιλόδοξων, που με όρους απληστίας, κοινωνικής ανομίας και άμετρης φιλοδοξίας για πλουτισμό και δόξα. Η κατοχή του αξιώματος καταργεί κάθε έννοια σεμνότητας.
 9. Φθόνος. Η είσοδος σε προνομιούχα δίκτυα, εγείρει το αίσθημα της υπεροψίας και της σπουδαιότητας.
 10. Ιδιοτέλεια. Η προσωπική ωφέλεια είναι το κριτήριο της εκλογικής καθόδου.
 11. Αμοραλισμός. Δεν υπάρχουν σταθερές αρχές πρά μόνον οι συνθήκες της συγκυρίας. Ότι ευνοεί, είναι ιδεολογικά υγιές. Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Δεν υπάρχει ηθική παρά μόνο η επικράτηση. Οι ηττημένοι και οι αδύνατοι ηθικολογούν.
 12. Απολίτιστη συμπεριφορά. Ακόμη και οι ΑΜΕΑ, μόλις αναλάβουν, μετασχηματίζονται σε θλιβερούς πολιτικάντιδες.

Η ταύτιση με υπαρκτά πρόσωπα, είναι δική σας!!!

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.