Το “Δίκτυο Αυτοδιοικητικών” καταδικάζει


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το “Δίκτυο Αυτοδιοικητικώνκαταδικάζει την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης κατά της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και ζητά την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας σε όλο το εύρος των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Τα μέλη του Δικτύου Αυτοδιοικητικών προωθούν ήδη ανά την Ελλάδα πρωτοβουλίες έκδοσης ψηφισμάτων, μετονομασίας οδών και πλατειών, καθώς και άλλων δράσεων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Σας παραθέτουμε το Ψήφισμα που θα κατατεθεί στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια της επικράτειας με την πεποίθηση ότι οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα το υπερψηφίσουν ανταποκρινόμενοι στις επιθυμίες των Πολιτών.

Κώστας Βαϊούλης

Συντονιστής Δικτύου Αυτοδιοικητικών

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων

Επικεφαλής παράταξης “Λαρισαίων Κοινών”

Χάρης Μιχαλακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Ηλείας

Επικεφαλής Δημ.Παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ»

Μέλος του Δικτύου Αυτοδιοικητικών


ΨΗΦΙΣΜΑ (θα κατατεθεί στο ΔΣ της 11/7/2020)

Καταδικάζουμε την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης

κατά της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας

Ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής έλεγε χαρακτηριστικά πως «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο».

Η εύστοχη αυτή ρήση επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, καθώς η Άγκυρα προαναγγέλλει την τέλεση ενός νέου εγκλήματος πολιτιστικής γενοκτονίας. Ετοιμάζεται να μετατρέψει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την Αγιά Σοφιά, σε ισλαμικό τέμενος, αν και τελεί υπό την προστασία της UNESCO!

Καταδικάζουμε την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης κατά της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ζητάμε, σε εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας, την άμεση αναστολή των έργων που έχουν σχέση με αναστήλωση μουσουλμανικών μνημείων σε όλη τη χώρα.

Καλούμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες να πάρουν αποφάσεις για ονομασία ενός δρόμου ή μίας πλατείας σε οδό ή πλατεία «Ελληνισμού της Ανατολής». Ειδικότερα, όπου υπάρχει Πρεσβεία, Προξενείο και κτήριο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Τουρκία, να εξετασθεί η δυνατότητα να μετονομασθεί έτσι ο δρόμος της εισόδου τους. Με τον τρόπο αυτό, λόγω της υποχρεωτικής αναφοράς της ονομασίας στις ταχυδρομικές διευθύνσεις εσωτερικής και διεθνούς αλληλογραφία, δημοσιοποιείται και παραμένει ζωντανή μια ιστορική πραγματικότητα.

Μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις που δεχόμαστε, η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει απαθής.

Η σιωπή είναι συνενοχή.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.