Δελτίο Τύπου: Σημαντική χρηματοδότηση για το παραλιακό μέτωπο του Δήμου ΝαυπακτίαςΗ σημερινή ενημέρωση σχετικά με τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας και ο Πρόεδρος του ΛΤΝ  για την ένταξη χρηματοδότησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και τον Άξονα Προτεραιότητας «Τοπική Ανάπτυξη και Προστασία του Περιβάλλοντος» με τίτλο «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο κατασκευή, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων», συνολικού προϋπολογισμού 608.840,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

  1. Ιστορικό Λιμάνι Ναυπάκτου, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση των σπηλαιώσεων, καθώς η όποια καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος θέτει σε κίνδυνο το μνημείο (99.200 ευρώ).

  2. Λιμενικές εγκαταστάσεις Αντιρρίου, με σκοπό την αξιοποίηση του κρηπιδώματος από πασσαλοσανίδες, που υπάρχει στην ανατολική πλευρά της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης». Στο συγκεκριμένο σημείο η ζήτηση για ελλιμενισμό σκαφών είναι μεγάλη και η ολοκλήρωση του έργου θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για την περιοχή (106.640 ευρώ).

  3. Τάφρος στο Κάστρο Αντιρρίου, με σκοπό την εκσκαφή και την απομάκρυνση των μπαζών στα όρια της παλαιάς τάφρου, ώστε να αποκατασταθεί η «ιστορική» εικόνα του Κάστρου με την περιμετρική τάφρο. Το έργο θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα αυξήσει την επισκεψιμότητά της (65.720 ευρώ).

  4. Κάτω Βασιλική, στην οποία προβλέπεται η κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη θέση «Καριέρα-εταιρεία», δεδομένης της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για τον ελλιμενισμό σκαφών είτε μόνιμων είτε διερχόμενων (168.640 ευρώ).

  5. Κρυονέρι, όπου θα απομακρυνθεί η προβλήτα του παλαιού Τελωνείου από σκυρόδεμα και θα προχωρήσει η επισκευή, συντήρηση και ανάπλαση του υπάρχοντος Μώλου, θα κατασκευαστεί κυματοθραύστης, θα επισκευαστεί η υπάρχουσα ράμπα ανέλκυσης σκαφών και θα αναπλαστεί η χερσαία ζώνη λιμένος (168.640 ευρώ).

Για να μιλήσει στη συνέχεια και για τις δύο μελέτες που αφορούν στην Ναύπακτο και έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και συγκεκριμένα στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου Σκα-Βαρειά και στις μελέτες για τη Λιμενική εγκατάσταση Βαρειάς. Ο κ.Τσέλιος αφού ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή τους τον Δήμαρχο κ.Βασίλη Γκίζα, τον πρώην Δήμαρχο κ.Γιάννη Μπουλέ και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπακτίας, σχολίασε ότι «σκοπός μας είναι να ετοιμάσουμε αυτό το πακέτο των μελετών, ώστε με την έναρξη της νέας Προγραμματικής περιόδου 2021-2027 το Λιμενικό Ταμείο να είναι έτοιμο να τις υποβάλλει στα κατάλληλα προγράμματα και να πραγματοποιηθούν λιμενικά έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα αλλάξουν την ποιότητα και την όψη του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας».


 

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.