ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ~ Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης απαιτούν άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου


Σ’ έναν δήμο σχεδόν με  αποτελεσματικά κάτω του μετρίου  δημοτικά στελέχη που πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο,  σ’ έναν δήμο που μια παρέα αμφιβόλου αξίας και προσόντων για τις θέσεις που καπάρωσαν με γελοίες υποσχέσεις, η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται  και καταγγέλλει κάθε τρεις και λίγο, πρωτίστως με τη φωνή του Ανδρέα Κοτσανά και δευτερευόντως των υπολοίπων της αντιπολίτευσης.

Σ’ ένα δήμο που παρόλο ότι βρίσκεται κοντά στο μέσον της θητείας του, το έργο που έχει να δείξει στους δημότες του είναι όντως μηδαμινό κι ανύπαρκτο. Αυτό που κυρίως έχει δώσει απλόχερα στους ναυπάκτιους όμως, είναι πόνος, δυσκολίες, κυκλοφοριακά προβλήματα, οικονομική δυσπραγία, ελλείψεις κάθε μορφής, απέχθεια, νευρική αμηχανία και φυσικά μίσος κι ανάθεμα για την μέχρι τώρα αρνητική του παρουσία στον τόπο.
Σήμερα Κυριακή 15 του Νοέμβρη κι ενώ η δημοτική αρχή   «κρύβεται»  κάτω από το  «πάπλωμα» της αόριστης και φασιστικής καραντίνας που επέβαλε το καθεστώς,  ακόμα μια ναυπακτιακή δημοτική παράταξη η  «Ανανέωση και Δημιουργία»  με έκτακτο δελτίο τύπου καλεί τον δήμαρχο και την δημαρχιακή κομπανία να συγκαλέσουν άμεσα δημοτικό συμβούλιο για τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η παιδεία και στη Ναυπακτία λόγω της πανδημίας.
Ας δούμε κι αυτό το αίτημα:
«Την περασμένη άνοιξη, με το κλείσιμο των σχολείων και την μετάπτωση της εκπαιδευτικής λειτουργίας σε τηλεκπαίδευση, τα μαθήματα συνεχίστηκαν χωρίς να είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές και, χωρίς να διδαχθεί καινούργια ύλη. Πολλοί μαθητές δυστυχώς δεν διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να συμμετέχουν. Σε πολλές οικογένειες απαιτούντο αρκετές συσκευές, ειδικά όταν υπάρχουν περισσότερα από ένα παιδιά που παρακολουθούν ταυτόχρονα μαθήματα. Πρόβλημα που επιτείνεται σε νοικοκυριά με τηλεργαζόμενους γονείς.
Τότε πρόταση της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν με μέριμνα του Δήμου να παρασχεθεί για χρήση μια συσκευή σε κάθε οικογένεια με μαθητή στα σχολεία της πόλης μας. Η πρότασή μας δυστυχώς δεν έγινε δεκτή ούτε καν μερικώς από την πλειοψηφία.
Σήμερα με την τηλεκπαίδευση να είναι υποχρεωτική για τους μαθητές όλων των βαθμίδων και με την υποχρέωση κάλυψη νέας ύλης, η πρότασή μας είναι πλέον μονόδρομος για την στήριξη της οικογένειας και την ισότητα των νέων στην εκπαίδευση. Το ίδιο έχουν πράξει αρκετοί Δήμοι ανά την χώρα.
Ο Δήμος έχει εισπράξει ήδη περίπου 300.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και αναμένονται και νέες πιστώσεις μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΥΠΕΣ. Ταυτόχρονα υπάρχουν κωδικοί του προϋπολογισμού του Δήμου στους οποίους έχουν δεσμευτεί ποσά τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί είτε λόγω της πανδημίας ή για άλλους λόγους.
Ανανεώνουμε την πρότασή μας λοιπόν και αιτούμαστε την άμεση (κατεπείγουσα) σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να παράσχουμε σε μαθητές του Δήμου μας συσκευές κατάλληλες για τηλεκπαίδευση.»
Για την «Ανανέωση και Δημιουργία»,
Γιώργος Γούλας
Γιώργος Κων/νου Ασημακόπουλος

Συμφωνούν να συζητηθεί το θέμα:

Λουκόπουλος Παναγιώτης

Χρυσανθόπουλος Λάμπρος

Σιαμαντάς Γεώργιος

Κονίδας Παναγιώτης

Δημητρόπουλος Νίκος

Σκαρλάτος Γρηγόρης

Κοτσανάς Ανδρέας

Ασημακόπουλος Νικόλαος

Καλαβρουζιώτη Παναγιώτα

 

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.