ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για απολύσεις και μειώσεις μισθών! «ΧΑΡΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΕΛΤΑ στην Eurobank…Έντονες αντιδράσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκαλεί ο επικείμενος μετασχηματισμός της εταιρείας που προωθείται με την κατάθεση τροπολογίας χθες στη Βουλή για να ψηφιστεί σήμερα.

Μία μέρα αφότου έγινε γνωστή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΤΑ κατά 100 εκατ. ευρώ, η εικόνα που έδωσε η κυβέρνηση για το νέο πρόσωπο της εταιρείας αφορά μεταξύ άλλων σε μοντέλο της ΔΕΗ για τους νεοπροσλαμβανόμενους, σχέδιο εθελουσίας εξόδου για 2.000 εργαζόμενους, και αλλαγές στην οργανωσιακή της διάταξη.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100 εκ. ευρώ από την ΕΕΣΥΠ, η εθελούσια έξοδος για τουλάχιστον 2000 από τους 5600 υπαλλήλους, η ψηφιοποίηση και ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους -δηλαδή μειώσεις στις αποδοχές- είναι οι άξονες του σχεδίου εξυγίανσης για τα ΕΛΤΑ, που εκπόνησαν από κοινόυ το Υπουργείο Οικονομικών η ΕΕΣΥΠ και το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης περιέγραψε το συνολικό πλάνο της κυβερνητική πολιτικής λέγοντας ότι «ως «κορωνίδα έχει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, από την ΕΕΣΥΠ, και η οποία φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ».  Σημειώνοντας παράλληλα ότι και ο ιδιώτης μέτοχος, που είναι κατά 10% η Eurobank, μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

 Εντός του μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η διοίκηση της Eurobank να λάβει οριστικές αποφάσεις για το κατά πόσο θα ενισχύσει το ποσοστό της μέσω της συμμετοχής της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε στο υπουργικό Συμβούλιο το πρωί της Δευτέρας, από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων κεντρικός σκοπός του σχεδίου είναι η εταιρεία να διασφαλίσει και να ενδυναμώσει τον κοινωνικό της ρόλο ως φορέα της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας και ταυτόχρονα να βελτιώσει την αποδοτικότητά της.

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου είναι:
• ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους, με έμφαση στην υλοποίηση σχεδίου εθελουσίας εξόδου εργαζομένων,
• ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εταιρείας, με αναβάθμιση συστημάτων, αυτοματοποίηση κέντρων διαλογής και παροχή καλύτερων και περισσότερων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες,
• η αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της εταιρείας για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της καθολικής υπηρεσίας, σε συνδυασμό με αλλαγές στο μοντέλο εξυπηρέτησης της αλληλογραφίας,
• η ανάπτυξη νέας πολιτικής προμηθειών και η καλλιέργεια μιας νέας εταιρικής κουλτούρας, με την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Για την υλοποίηση του σχεδίου, δρομολογείται Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.» ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία θα συμμετάσχει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Ταυτόχρονα, προς τον σκοπό της διασφάλισης της αδιάλειπτης παροχής καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, δρομολογείται η απόδοση στην ΕΛΤΑ Α.Ε. του πλήρους ανταλλάγματος από τη σύμβαση μεταξύ αυτής και του Ελληνικού Δημοσίου για τα έτη 2013-2020, όπως αυτό υπολογίζεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε ετήσια βάση.


s o u r c e 

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.