Ανασχηματισμός: «Ήμουν νιός και γέρασα!…»


Ανασχηματισμός : Πιθανότατα το μεσημέρι οι ανακοινώσεις της νέας κυβέρνησης | in.gr

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Τελικά έγινε ο συζητούμενος εδώ και πολλές εβδομάδες, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός και λογικό ήταν κάποια από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου (18 Υπουργοί, 2 Αναπληρωτές Υπουργοί και 29 Υφυπουργοί) να είχαν χάσει τον ύπνο τους από τον εφιάλτη της «απώλειας» του ποθητού θώκου εξουσίας…
Λογικό ήταν, επίσης, ότι Βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικοί έχαναν τον ύπνο στη μέση του χειμώνα με «όνειρα θερινής νυκτός» για κατάκτηση Υπουργικού θώκου εξουσίας.
Αυτό που με τα δεδομένα της ΛΟΓΙΚΗΣ δεν κρίνω προσωπικά ως «λογικό» είναι να περιμένουμε ότι η αλλαγή κάποιων προσώπων στους καθιερωμένους «Υπουργικούς θώκους Κυβερνητικής Εξουσίας» θα επιλύσει, μια ώρα νωρίτερα, τα σοβαρά οικονομικό-ψυχό-κοινωνικό-πολιτιστικά προβλήματα που ταλανίζουν ολάκερο τον Ελληνικό πληθυσμό και σίγουρα δυσχεραίνουν την πορεία της Κυβέρνησης του κ Μητσοτάκη.

Κανένας Ανασχηματισμός, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη από το καλοκαίρι της επιστροφής στην Δημοκρατία με την Μεταπολίτευση του 1974, δεν έχει επιλύσει και δεν λύνει τρέχοντα προβλήματα πέραν της διατήρησης των αποκαλούμενων «αναγκαίων εσωκομματικών ισορροπιών».
Στα Δημοκρατικά πολιτεύματα, στις Κομματικές δομές των Κοινοβουλευτικών πολιτευμάτων όπως είναι και το δικό μας, οι λύσεις δεν είναι αποτέλεσμα εκπληκτικής δημιουργικότητας ενός ή μιας Υπουργού αλλά της συλλογικής προσπάθειας και της καινοτόμου δημιουργίας, γέννησης, διατύπωσης και εφαρμογής ορθών πολιτικών προγραμμάτων.
Η Κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη η οποία έσπευσε πριν οποιαδήποτε άλλη Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει αυστηρά ΚΑΘΟΛΙΚΟ lockdown και κοινωνικούς περιορισμούς, αρχικά είχε χειροκροτηθεί ότι χειρίσθηκε με επιτυχία την καταστροφική πανδημία covid-19…
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-04-10/greece-handled-coronavirus-crisis-better-than-italy-and-spain
Με επαναλαμβανόμενα lockdown, κλειστή την Αγορά και τα Σχολεία, καθώς αγωνιά με τους αριθμούς κρουσμάτων και επαναλαμβάνει επιβολή αυστηρών περιορισμών βρέθηκε στην 50η θέση στη λίστα 53 χωρών.
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/12/22/greece-covid-resilience-ranking-bloomberg/
Στο υφιστάμενο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έβαλε 5 γυναίκες, 2 ως Υπουργούς την κ Κεραμέως στο Παιδείας και την κ Μενδώνη στο Πολιτισμού, και 3 ακόμη ως Υφυπουργούς την κ Ζαχαράκη στο Παιδείας, την κ Μιχαηλίδου στο Εργασίας και την κ Αραμπατζή στο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κ Μητσοτάκης ξεπέρασε τις προγενέστερες τακτικές διορίζοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και συγκεκριμένα 3 ως Υπουργούς και 18 ως Υφυπουργούς.
Οι 3 εξωκοινοβουλευτικοί Υπουργοί είναι ο κ Πιερρακάκης (Επικρατείας- Ψηφιακής Διακυβέρνησης), η κ Μενδώνη (Πολιτισμού) και ο κ Χρυσοχοΐδης (Προστασίας του Πολίτη).
« Ήμουν νιός και γέρασα», (το εννοώ πραγματικά ηλικιακά για όλους εμάς που ήδη βρισκόμαστε στην Τρίτη, την «δήθεν» χρυσή ηλικία), ακούγοντας επί σχεδόν 5 δεκαετίες και ιδιαίτερα μετά το 1974 «κραυγές» για μείωση του αριθμού των μελών των Υπουργικών Συμβουλίων όλων των Κυβερνήσεων!…
Εδώ και 5 δεκαετίες δεν είδαμε μείωση Υπουργικών θώκων αλλά είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε μετονομασίες Υπουργείων και δημιουργία Υπουργικών διαβαθμίσεων:
Υπουργός, Αναπληρωτής Υπουργός, Υφυπουργός.
Μετά την Μεταπολίτευση και την πρώτη Κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» του Κ. Καραμανλή μέχρι σήμερα είχαμε περισσότερες από 20 Κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένων και των «Υπηρεσιακών» και σχεδόν άλλους τόσους μεγάλους Κυβερνητικούς Ανασχηματισμούς και αμέτρητες μικρές αριθμητικά αλλαγές προσώπων σε Υπουργικούς θώκους.
Ο Ανασχηματισμός της Κυβέρνησης του κ Μητσοτάκη, που είναι Κυβέρνηση ΟΛΩΝ των Ελλήνων, με αλλαγή μερικών προσώπων δεν με προβληματίζει αφού ΔΕΝ περιμένω ως λογικός πολίτης η αλλαγή προσώπων να σηματοδοτήσει και αλλαγή της ασκούμενης εθνικής πολιτικής που αφορά σε όλες τις φάσεις της καθημερινότητάς μας.
Κλείνω, και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, δηλώνοντας ότι σε επίπεδο καλοπροαίρετης «συμπόνοιας» καθώς πολλοί Βουλευτές και έξω-Κομματικοί «παρατρεχάμενοι» έχαναν τον ύπνο τους, τώρα θα μπορούν να ηρεμήσουν!…
Εφεξής, ως συνήθως, θα ακολουθήσουν νέες γκρίνιες και κριτικές, ή…Εκλογές!…

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ- ΓΝΩΜΗ / AKTUELLE NACHRICHTEN-STELLUNGNAHME Archives - ELLINIKI GNOMI • Die Zeitung der Griechen in Europa.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ανασχηματισμός: «Ήμουν νιός και γέρασα!…»

 1. Το 2021 να «θεραπεύσουμε» τις πληγές του 2020

          Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
  

   Αφήσαμε πίσω το καταστροφικό 2020 και εύχομαι σήμερα, 1η Ιανουαρίου 2021, στο blog και στις φίλες και φίλους αναγνώστες του: 
   Το Νέο Έτος 2021 να έχει ελαχιστότατα σχέση με το δραματικό 2020…
   Μείναμε κλεισμένοι στα διμαερίσματά μας \, «αμυνόμενοι στην πανδημία» και ελπίζω, ειλικρινά, η συμβολική γέννηση του Θεανθρώπου τα Χριστούγεννα του δραματικού 2020, να μας έχει φορτίσει με ΚΟΥΡΑΓΙΟ και να μας έχει οπλίσει με ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ που θα χρειαστούμε για να διαχειριστούμε τις «απώλειες», τα δισεπίλυτα προβλήματα και τις βαθιές, που παραμένουν ακόμη ανοιχτές, πληγές που μας έφερε το 2020: 
   Είχαμε και έχουμε Θανάτους και μαζί πληγές οικονομικές, ψυχολογικές, κοινωνικές, πολιτιστικές….
   Δυστυχώς δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τους συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που προκάλεσε ο covid-19 και παραμένει ο πόνος σε συγγενείς και φίλους καθώς σίγουρα κάθε μία ζωή συνιστά για εκείνον ή εκείνη που τη χάνει καθολική απώλεια, ανεπανόρθωτη καταστροφή!
   Τώρα έχουμε μπροστά μας σοβαρότατες και δισεπίλυτες οικονομικές κρίσεις, θα δούμε συμπολίτες μας με σοβαρές ψυχό-κοινωνικές επιβαρύνσεις, θα προκαλέσει πόνο το κόστος από την αναστολή κάθε είδους πολιτιστικών δραστηριοτήτων. 
   Κλείνω με λόγια ψυχής:
   Για να διαχειριστούμε τις οικονομικό-ψυχό-κοινωνικό-πολιτιστικές κρίσεις επιβάλλεται, μέσα στο 2021 Πολιτικοί και Πολίτες ως συμπατριώτες πραγματικά και καθολικά βασανισμένοι από την πανδημία να συνεργαστούμε με την απαραίτητη ΟΜΟΨΥΧΙΑ και ΑΓΑΠΗ για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα που χάσαμε, στις δουλειές μας, στην κοινωνικότητα, στις πολιτιστικές δραστητιότητες και τις ελληνοπρεπείς, μοναδικές, θερμές, αυθόρμητες φιλικές αγκαλιές και τα σταυρωτά φιλιά.
  

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.