ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ~ σοβαρές οι καταγγελίες της δημοτικής αντιπολίτευσης για «αιολικό» σκάνδαλο


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης που ηγείται ο Ανδρέας Κοτσανάς, καταγγέλει δήμαρχο και αντιδήμαρχο για  «κρυφτούλι»  στο θέμα τη δημοσιότητας κι ενημέρωσης των δημοτών για τα τα αντισταθμιστικά οφέλη που παρέχει η εταιρεία Μυτιληναίος για το Αιολικό Πάρκο στο Μακρυνόρος.

Ας δούμε τις δυο απανωτές καταγγελίες για το θέμα αυτό, που ως γνωστόν  «έπαιξε» πολύ και στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 29 του Γενάρη 2021.

Μπορεί να είναι εικόνα φύση και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "MYTILINEOS"

ΠΡΩΤΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

«Κύριε Γκίζα και κ. Κοτρωνιά αν νομίζετε πως θα έχετε “κρυφή” ατζέντα για τα αντισταθμιστικά οφέλη του Αιολικού Πάρκου που κατασκευάζεται στο Μακρυνόρος από τον εταιρεία Μυτιληναίος “πλανάσθε πλάνην οικτρά”.
Γεννούν ερωτηματικά οι λόγοι για τους οποίους οι κ.Γκίζας και κ. Κοτρωνιάς δεν δημοσιοποιούν και δεν φέρνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για επικύρωση τα αντισταθμιστικά οφέλη που παρέχει η εταιρεία Μυτιληναίος για το Αιολικό Πάρκο στο Μακρυνόρος, τη στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρεία όπου δραστηριοποιείται, προτού ξεκινήσει η περίοδος κατασκευής του έργου αυτοβούλως προσεγγίζει τις τοπικές κοινωνίες καθώς και τις Δημοτικές Αρχές, και παρέχει σωρεία αντισταθμιστικών οφελών μέσα από μνημόνια συνεργασίας τα οποία επικυρώνει με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων.
Απτό παράδειγμα της εταιρικής πολιτικής της εταιρείας Μυτιληναίος ΑΕ σχετικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και ειδικότερα στους Δήμους είναι η περίπτωση του όμορου Δήμου Δωρίδος στον οποίο η εταιρεία παρείχε σε τέσσερις χρονικά φάσεις αντισταθμιστικά οφέλη ύψους-παρακαλώ-1.562.000 ευρώ!!!
Σας παραθέτουμε αναλυτικά το διάγραμμα ροής αντισταθμιστικών οφελών για το Δήμο Δωρίδος:
Πρώτη φάση.
Εντός του πρώτου διμήνου του 2015 δηλαδή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Ως πρώτη έμπρακτη απόδειξη των προθέσεών της για το Δήμο Δωρίδος η εταιρεία θα συνδράμει το Δήμο με δωρεά ποσού 30.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση ενεργειών και ενίσχυσης του Δήμου σε ανάγκες που αφορούν σχολεία ιατρεία και νεολαία
Δεύτερη φάση.
Εντός των επόμενων 4 μηνών του 2015, μέχρι τέλος Ιουνίου 2015, η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει έργα στις τοπικές κοινωνίες Ποτιδάνειας, Σεργούλας, Μαραθιά και Πύργου, που θα εγκατασταθεί το Αιολικό Πάρκο και τα δίκτυα διέλευσης και λειτουργίας υποσταθμού, σύμφωνα με το προτεινόμενο πρόγραμμα από το Δήμο Δωρίδος. Κατά τη δεύτερη φάση θα διατεθεί συνολικό ποσό 327.000 ευρώ
Τρίτη φάση.
Μέχρι το τέλος του έτους 2016 η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει έργα στο Δήμο συνολικού ποσού μέχρι 205.000 ευρώ.
Τέταρτη φάση.
Κάθε χρόνο και για 30 χρόνια η εταιρεία θα διαθέτει 30.000 ευρώ, αρχής γενομένης από φέτος τον Φεβρουάριο όπως αναφέραμε, που θα δίνονται σε Κοινότητες, σε Συλλόγους, Σχολεία, Εκκλησίες και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η Protergia δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει τοπικό προσωπικό και εξοπλισμό για όσο το δυνατόν περισσότερες προμήθειες υλικών από την τοπική κοινωνία, εφόσον αυτό είναι εφικτό.
Επίσης η εταιρεία θα αγοράσει άμεσα στο Δήμο ένα ειδικό όχημα-πλυντήριο κάδων απορριμμάτων συνολικού ποσού 100.000 ευρώ.
Τέλος, ευελπιστούμε πως τα αντισταθμιστικά οφέλη για τον Δήμο Ναυπακτίας θα είναι ανάλογα και μεγαλύτερα από τον όμορο Δήμο Δωρίδος διότι το πάρκο στο Μακρυνόρος είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας με ισχύ 40MW και με 20 ανεμογεννήτριες.
Αναμένουμε…»

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΟΤΣΑΝΑΣ ~ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


ΔΕΥΤΕΡΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

«Οι κ.Γκίζας-Κοτρωνιάς πιάστηκαν…με την “γίδα στην πλάτη” στις πλαγιές του Μακρυνόρος!!!
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της χθεσινή μας ανάρτησης περί “κρυφής ατζέντας” από τους κ. Γκίζα-Κοτρωνιά σχετικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη από την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών της εταιρείας Μυτιληναίος στο Μακρυνόρος, οι παραπάνω κύριοι προσήλθαν έντρομοι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και ουσιαστικά σύρθηκαν ώστε να δημοσιοποιήσουν εν μέρει την “κρυφή τους ατζέντα”.
Με γλώσσα σώματος και με ύφος που τους καθιστά “υπόλογους” απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στην τοπική κοινωνία δεν απάντησαν σε κανένα από τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:
Για ποιο λόγο κρατήθηκε κρυφή η συμφωνία τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ως επτασφράγιστο μυστικό και χρειάστηκε η δική μας ανάρτηση για να δημοσιοποιηθεί;
Ποιοι διαπραγματεύτηκαν με την εταιρεία Μυτιληναίος;
Ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο των συμφωνηθέντων;
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας;
Γιατί το θέμα δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν την έναρξη των εργασιών κατασκευής των ανεμογεννητριών για να επικυρωθεί το μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με την έως τώρα συνήθη πρακτική της εταιρείας;
Γιατί η συμφωνία σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα σας κ.Γκίζα-Κοτρωνιά είναι κατά 700.000€ μικρότερη από την συμφωνία αντισταθμιστικών που πέτυχε ο όμορος Δήμος Δωρίδος για μικρότερο αιολικό πάρκο με την ίδια πάντα εταιρεία (Μυτιληναίος);
Που “χάθηκαν” τα 700.000€;
Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι πρόεδροι των όμορων περιοχών προκειμένου να ιεραρχήσουν και να υποβάλλουν τα αιτήματα τους;
Τέλος δεσμευόμαστε ότι το θέμα θα το φέρουμε σε συζήτηση σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία τόσο των προέδρων τοπικών κοινοτήτων που στα όρια τους εκτελείται το έργο, όσο και με παρουσία εκπροσώπου της εταιρείας Μυτιληναίος ΑΕ.»
ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΟΤΣΑΝΑΣ  ~  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ~ σοβαρές οι καταγγελίες της δημοτικής αντιπολίτευσης για «αιολικό» σκάνδαλο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.