Συρρίκνωση των ΕΛΤΑ με τις ευλογίες και των συνδικάτων


ΕΛΤΑ: Στις 70.000 ευρώ η μέση αποζημίωση της εθελουσίας

Του Κώστα Κετσιετζή 

Στο πιο κρίσιμο βήμα της βρίσκεται η διαδικασία μετασχηματισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου που έχει ως στόχο την αποχώρηση τουλάχιστον 2.000 υπαλλήλων της εταιρείας. Πρόκειται για ένα από μεγαλύτερα προγράμματα των τελευταίων ετών με τον προϋπολογισμό του να φτάνει σύμφωνα με πληροφορίες τα 140 εκατ. ευρώ, καθώς προβλέπεται μέση αποζημίωση 70.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που θα επιλέξει να συμμετάσχει.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου, θα ολοκληρωθει στο τέλος του μήνα και θεωρείται κομβικής σημασίας για τον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους των ΕΛΤΑ. Και αυτό διότι, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, τα χρηματοοικονομικά περιθώρια είναι στενά, καθώς τα ΕΛΤΑ θα χρειαστούν επιπλέον 80 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους προκειμένου ο όμιλος να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να αναπτύξει νέες υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας.

Και όλα αυτά όταν βάσει του σχεδίου μετασχηματισμού της εταιρείας που ψηφίστηκε από τη Βουλή, μετά την είσπραξη της αποζημίωσης για την Καθολική Υπηρεσία των προηγουμένων ετών και την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε, δεν θα υπάρξει καμία άλλη χρηματοδότηση από το κράτος προς τα ΕΛΤΑ, τα οποία καλούνται να κινηθούν πλέον αυτόνομα.

Με στόχο την συμμετοχή 2.000 εργαζομένων από ένα σύνολο 4.000 εν δυνάμει δικαιούχων, το στοίχημα που έχει βάλει η διοίκηση των ΕΛΤΑ είναι μεγάλο και όπως σημειώνουν πηγές «για αυτό το λόγο έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα οικονομικών δυνατοτήτων της εταιρείας για να προσφέρει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, εφάμιλλο των προγραμμάτων που έχουν τρέξει οι μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας μέσα στο 2020”.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για το «ευνοϊκότερο πρόγραμμα των τελευταίων ετών που έχει πραγματοποιηθεί από δημόσια επιχείρηση” υπενθυμίζοντας ότι στο πρόσφατο πρόγραμμα εθελουσίας της ΔΕΗ, παρεχόταν εφάπαξ αποζημίωση ύψους 35.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα και  χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία ή κοινωνικά κριτήρια. Αντίθετα στα ΕΛΤΑ, προβλέπεται διπλάσια παροχή ανά εργαζόμενο με μέσο ύψος αποζημίωσης που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Σημειώνουν ακόμη ότι δεδομένης της δυσχερούς θέσης της εταιρείας και των περιορισμένων κεφαλαιακών δυνατοτήτων της, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εθελουσίας δεν μπορεί να επαναληφθεί, ούτε και προβλέπεται κάτι τέτοιο στο πενταετές πλάνο που έχει κατατέθηκε και εγκρίθηκε από το Υπερταμείο κατά την διαδικασία της ΑΜΚ.

Οι αποζημιώσεις

Το πρόγραμμα προβλέπει καταβολή μισθών έως και τεσσάρων ετών που θα φτάνουν έως και τα  95.000 ευρώ, κοινωνικά κριτήρια που  καλύπτουν ανήλικα τέκνα, τέκνα ΑΜΕΑ, καθώς και πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη.

Στον υπολογισμό της αποζημίωσης συμπεριλαμβάνονται όλα τα επιδόματα και γίνεται με βάση τους μισθούς του Δεκεμβρίου 2020, που μεσοσταθμικά είναι μεγαλύτεροι κατά 8% έναντι της νέας ΣΣΕ που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021.

Ακόμη, με δαπάνη της εταιρείας προβλέπεται η διατήρηση των καλύψεων Ασφάλισης Ζωής και της Πρόσθετης Υγειονομικής Περίθαλψης για δύο χρόνια τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τα εξαρτώμενα μέλη του.

Επίσης προβλέπεται νομική υποστήριξη από ειδικούς σε ασφαλιστικά ζητήματα εργατολόγους για τους εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, προβλέπεται να αποχωρήσουν σταδιακά από το τέλος Φεβρουαρίου έως και τα μέσα Μαΐου, ενώ το ποσό της Εθελούσιας θα καταβάλλεται  κατά την ημερομηνία της αποχώρησης.

Πρεμιέρα για το πρόγραμμα εθελουσίας των ΕΛΤΑ

Ξεκινά σήμερα το φιλόδοξο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το οποίο έχει ως στόχο την αποχώρηση 2.000 ατόμων, ή περίπου του ενός τρίτου του προσωπικού της εταιρείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόβλεψη για ακόμη περισσότερες αποχωρήσεις, στην περίπτωση που παρατηρηθεί μεγάλο ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα εθελουσίας που τίθεται σε ισχύ από σήμερα 1η Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 του μηνός αφορά εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας τους με προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών. Προβλέπει μεταξύ άλλων εφάπαξ καταβολή  24 έως και 45 μισθών ανάλογα με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας κάθε εργαζόμενου, καταβολή ενός επιπλέον μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο και τέλος, επέκταση για 2 έτη της πρόσθετης Ασφάλισης Ζωής και Υγειονομικής περίθαλψης μέσω του ΤΕΑ ΕΛΤΑ.

Ειδική πρόβλεψη επίσης γίνεται για τους εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Τέλος, συμπεριλαμβάνει ειδική πρόβλεψη για εργαζόμενους με τέκνα ΑΜΕΑ ανεξαρτήτως ηλικίας, στους οποίους θα καταβάλλονται επιπλέον πέντε μισθοί.

Έρχονται και μετατάξεις

Από την επιτυχία του προγράμματος θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα για την οργανωτική αναδιάταξη των ΕΛΤΑ, βάσει των εργαλείων που δίνουν οι διατάξεις για την μετασχηματισμό της χρεωμένης εταιρείας, οι οποίες ψηφίστηκαν πρόσφατα από την Βουλή.

Μεταξύ αυτών των εργαλείων οι εσωτερικές μετατάξεις, αλλά και οι μετατάξεις σε άλλους οργανισμούς και ΔΕΚΟ του δημοσίου. Αντίστοιχες διατάξεις είχαν χρησιμοποιηθεί και στην  εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ (ν. 3891/2010) που προέβλεπε μεταξύ άλλων την υποχρεωτική μεταφορά του πλεονάζοντος προσωπικού στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και ο ν. 4643/2019 για τον εκσυγχρονισμό του ομίλου της ΔΕΗ.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει υπολογίσει ότι μόνο από τη μείωση του προσωπικού, μέσω της εθελουσίας αλλά και μετατάξεων όπως έγινε στον ΟΣΕ, το ετήσιο όφελος προσεγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του μισθοδοτικού κόστους των ΕΛΤΑ, πρόσφατα υπεγράφη και η νέα συλλογική σύμβαση που μεταξύ άλλων προβλέπει περικοπές της τάξης του 8%, στους μισθούς. Η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει υπολογίσει ότι μόνο από τη μείωση του προσωπικού, μέσω της εθελουσίας αλλά και μετατάξεων όπως έγινε στον ΟΣΕ, το ετήσιο όφελος προσεγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ.

Νέα δεδομένα στη διανομή

Τον δρόμο για την μείωση του προσωπικού άνοιξε και η αλλαγή στις υποχρεώσεις παραδόσεων αλληλογραφίας. Ειδικότερα, απο τις αρχές του χρόνου καταργήθηκαν οι στόχοι για παράδοση την επόμενη ημέρα από την κατάθεση (D+1) για το 87% της αλληλογραφίας και για τρεις ημέρες μετά την κατάθεση (D+3) για το 98% της αλληλογραφίας. Οι νέοι στόχοι είναι μέχρι τρεις ημέρες (D+3) για την παράδοση του 90% και μέχρι πέντε ημέρες (D+5) για το 98%.

H διανομή στις μεγάλες πόλεις της χώρας ακολουθεί τον κανόνα της επίδοσης σε D+3, ενώ η συχνότητα εξυπηρέτησης των περιοχών – οικισμών εξαρτάται από τον πληθυσμό και διαμορφώνεται τουλάχιστον σε μια φορά την εβδομάδα και το πολύ κάθε τρεις ημέρες.

Προχωρά το σχέδιο αναδιάταξης των ΕΛΤΑ – Αλλαγές στη διανομή

Νέα δεδομένα για τα ΕΛΤΑ δημιουργεί η εφαρμογή από την προηγούμενη Δευτέρα των νέων στόχων ποιότητας αλληλογραφίας εσωτερικού Α΄προτεραιότητας που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ειδικότερα, καταργήθηκαν οι στόχοι για παράδοση την επόμενη ημέρα από την κατάθεση (D+1) για το 87% της αλληλογραφίας και για τρεις ημέρες μετά την κατάθεση (D+3) για το 98% της αλληλογραφίας. Οι νέοι στόχοι είναι μέχρι τρεις ημέρες (D+3) για την παράδοση του 90% και μέχρι πέντε ημέρες (D+5) για το 98%.

Οι αλλαγές αυτές σε συνδυασμό με την πτώση της συναλλακτικής αλληλογραφίας τον τελευταίο χρόνο καθώς και την περαιτέρω μείωση που αναμένεται καθώς επεκτείνονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών λογαριασμών (e-billing) από ΔΕΚΟ, εταιρείες τηλεπικοινωνιών κ.α, οδηγούν αναγκαστικά σε προσαρμογή της λειτουργίας της διανομής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης των ΕΛΤΑ μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) η αστική διανομή ακολουθεί τον κανόνα της επίδοσης σε D+3, ενώ η συχνότητα εξυπηρέτησης των περιοχών – οικισμών εξαρτάται από τον πληθυσμό και διαμορφώνεται κατ’ ελάχιστον σε μια φορά την εβδομάδα και κατά μέγιστο κάθε τρεις ημέρες.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα επίδοσης από την ΕΛΤΑ Courier των αντικειμένων Α’ Προτεραιότητας με Ιχνηλάτηση και Α΄ Προτεραιότητας Συστημένων που παραλαμβάνονται στις θυρίδες από πελάτες λιανικής ή χωρίς σύμβαση.

Το σχέδιο εξυγίανσης

Η… ρυθμιστική αλλαγή ανοίγει τον δρόμο για την προώθηση του σχεδίου μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ, όπως αυτό καθορίστηκε από διατάξεις που ψηφίστηκαν από την Βουλή τον προηγούμενο μήνα.

Ήδη λίγο πριν τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα κεφαλαιακής ενίσχυσης με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από το Δημόσιο.

Την ένεση ρευστότητας αναμένεται να συμπληρώσει η πληρωμή της αποζημίωσης για την καθολική ταχυδρομική υπηρεσία που παρέχουν τα ΕΛΤΑ (σ.σ. η ταχυδρομική κάλυψη όλης της χώρας), για τα έτη 2013-2020.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπάρξει συμφωνία για μείωση των μισθών κατά 8%, ωστόσο παραμένουν κρίσιμα θέματα που μένουν να συμφωνηθούν. Πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση αναφέρουν ότι οι συζητήσεις γίνονται σε κλίμα συναίνεσης και δεν αποκλείεται να καταλήξουν επιτυχώς εντός του μήνα.

Ένα βασικό σημείο διαπραγμάτευσης αλλά και κομβικός πυλώνας του σχεδίου εξυγίανσης αποτελεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα ανακοινωθεί με στόχο την αποχώρηση περίπου 2.000 εργαζομένων, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει υπολογίσει ότι μόνο από τη μείωση του προσωπικού, μέσω της εθελουσίας αλλά και μετατάξεων όπως έγινε στον ΟΣΕ, το ετήσιο όφελος προσεγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το συνολικό πρόγραμμα λειτουργίας των ΕΛΤΑ. Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια πρόσφατης ενημέρωσης των εργαζομένων το σχέδιο προβλέπει ότι από τα 670 ταχυδρομικά καταστήματα που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία θα παραμείνουν περίπου 200 και τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν με franchise και πρακτόρευση.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.