η απολογία του φονιά …


ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ …


Ολόκληρη η σοκαριστική απολογία του 32χρονου φονιά που σκότωσε τον κατά φαντασίαν αντίζηλό του μέσα στο κατάστημά του – Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από τη στυγερή δολοφονία

Τον σκότωσε για μια… παρεξήγηση. Επειδή «τυφλώθηκε» από τον έρωτα που είχε για μία κοπέλα, την οποία παρακολουθούσε όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο διά ζώσης όσο και μέσω Διαδικτύου.

Μπήκε μέσα στην επιχείρησή του και τον μαχαίρωσε, καθώς είχε εμμονή. Θεωρούσε πως ο επιχειρηματίας Σπύρος Καρέλης τού «έκοβε τα φτερά» και επηρέαζε την κοπέλα με την οποία ήταν ερωτευμένος, βάζοντάς της λόγια για να μη συνάψει σχέση μαζί του.

Ο δράστης του φονικού στη Ναύπακτο συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, καθώς μπήκε στο κατάστημα επίπλων που διατηρούσε ο 35χρονος στη Ναύπακτο και μετά από έντονο διαπληκτισμό και άγριο ξύλο τον μαχαίρωσε με ένα κουζινομάχαιρο με το οποίο συνήθιζε να κυκλοφορεί, καθώς φοβόταν για τη ζωή του, όπως υποστήριξε!

«Είχα εμμονή με τη συγκεκριμένη κοπέλα. Πίστευα ότι ο Σπύρος δεν την άφηνε να ανταποκριθεί. Θεωρούσα πως της έβαζε λόγια και γι’ αυτό του επιτέθηκα για να τον χτυπήσω. Πήγα να λογαριαστούμε σαν άντρες!» λέει στο απολογητικό του υπόμνημα ο Ανδρέας Ρ., το οποίο δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ».

Η απολογία

Ο ίδιος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς και στον ανακριτή πως ήταν εμμονικός και ότι θεωρούσε πως ο άτυχος επιχειρηματίας επηρέαζε τη ζωή του. Πίστευε ότι εκείνος ήταν ο βασικός λόγος που δεν μπορούσε να ζήσει τον έρωτά του.

«Ο παθών διατηρούσε στο παρελθόν σχέση με μια κοπέλα, για την οποία τρέφω έντονα συναισθήματα και την οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα την πολιορκούσα σε διαρκή βάση πιστεύοντας εντέλει ότι αυτή θα ανταποκριθεί στο ερωτικό μου κάλεσμα. Κατά το χρονικό διάστημα των προσπαθειών μου να την προσεγγίσω προέβαινα σε ακραίες πράξεις όπως την παρακολουθούσα όπου και αν αυτή πήγαινε, καθώς επίσης παρακολουθούσα σε καθημερινή βάση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram κ.λπ.), στα οποία αυτή διατηρούσε λογαριασμούς και μάθαινα πληροφορίες για την κοινωνική της ζωή όπως με ποιο πρόσωπο αυτή διατηρεί σχέση κ.λπ.», τόνισε αρχικά στη σοκαριστική του απολογία και συνέχισε: «Δέον να τονιστεί ότι το ενδιαφέρον μου αυτό προς το συγκεκριμένο πρόσωπο το είχα εκδηλώσει και προσωπικά και στην ίδια αλλά και μέσω μηνυμάτων κ.λπ., πλην όμως η ίδια ουδέποτε είχε ανταποκριθεί ή μου είχε αφήσει και την παραμικρή ελπίδα ότι υφίσταται δυνατότητα να συμβεί κάτι μεταξύ μας. Εγώ ήμουν πεπεισμένος ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη κοπέλα δεν ανταποκρίνονταν σε εμένα ήταν ο παθών, καθώς αυτή γνώριζα ότι στο παρελθόν διατηρούσε σχέση και αυτό το χρονικό διάστημα μεταξύ τους υπήρχε προσπάθεια επανασύνδεσης. Κατά την προσπάθεια μου εγώ να προσεγγίσω αυτή λόγω του γεγονότος ότι εγώ ήμουν πάρα πολύ εκδηλωτικός και έδειχνα τα συναισθήματα, συχνά ερχόμουν αντιμέτωπος τόσο με οικεία πρόσωπο της κοπέλας όσο και με τον κοινωνικό της περίγυρο είτε με διάφορους φίλους της κ.λπ., οι οποίοι είτε διά ζώσης είτε μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με λοιδορούσαν, με χλεύαζαν».

f2
Ο 35χρονος Σπύρος Καρέλης δολοφονήθηκε μέσα στην επιχείρησή του από τον εμμονικό νεαρό που θεωρούσε ότι του «έκοβε τα φτερά» και επηρέαζε την κοπέλα με την οποία ήταν ερωτευμένος, βάζοντάς της λόγια για να μη συνάψει σχέση μαζί του

Ο 32χρονος δράστης περιέγραψε πώς στις 5 Φεβρουαρίου πληροφορήθηκε από τους φίλους του ότι ο Σπύρος Καρέλης και ο κύκλος του «διέρρεαν και πάλι πολύ εξυβριστικά, δυσμενή και υποτιμητικά σχόλια εις βάρος μου. […] Ο θυμός μου ήταν τόσο έντονος, που όλη την ημέρα δεν μπορούσα να ηρεμήσω, εκνευρίστηκα πάρα πολύ και ευρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση, μην έχοντας αντίληψη της πραγματικότητας και συνείδηση των όσων πράττω, το απόγευμα της ίδιας ημέρας πήρα τη μηχανή μου και κατευθύνθηκα προς τη Ναύπακτο και ειδικότερα στο κατάστημα του θύματος, προκειμένου να τον βρω και να λογαριαστούμε σαν άντρες».

Ο δράστης περιέγραψε ακόμη τη στιγμή της επίθεσης: «Εγώ όπως ήμουν θολωμένος και σε πλήρη σύγχυση, αμέσως πλησίασα τον παθόντα και προσπάθησα με ένα κεφαλοκλείδωμα να τον πετάξω στο έδαφος για να τον χτυπήσω με τα χέρια. Πλην όμως δεν κατόρθωσα να τον ακινητοποιήσω εντελώς και να κάμψω οποιαδήποτε αντίσταση του διότι ο παθών είναι πιο σωματώδης και σε καλύτερη φυσική κατάσταση από εμένα και αντιλήφθηκα ότι δεν δύναμαι να τον εξουδετερώσω παντελώς. Για τον λόγο αυτό φοβούμενος ότι ο παθών θα μου επιφέρει κτυπήματα στην προσπάθεια του να αμυνθεί από την επίθεσή μου, μην μπορώντας να αντιδράσω διαφορετικά, σε κατάσταση φόβου, πανικού και σύγχυσης, έβγαλα χωρίς να το καταλάβω ενστικτωδώς ένα απλό μικρό μαχαίρι οικιακής χρήσης, το οποίο έφερα επάνω μου, φοβούμενος πάντα για τη σωματική μου ακεραιότητα λόγω των ανωτέρω και στη συνέχεια με αυτό μη στοχεύοντας σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του και χωρίς να έχω σκοπό να του επιφέρω οποιοδήποτε πλήγμα με αυτό πλην όμως ο παθών επλήγη στην προσπάθειά του να απεγκλωβισθεί και να απομακρυνθεί από εμένα δεδομένου πως με το άλλο μου χέρι τον είχα πιάσει από το λαιμό”. Τόνισε ακόμη πως σε καμία περίπτωση δεν «είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση και αυτό αποδεικνύεται από το μέσο που χρησιμοποίησα, ήτοι ένα απλό μαχαίρι κουζίνας».

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί, ο 35χρονος εντοπίστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος από έναν πελάτη του, ο οποίος έτυχε να μεταβεί στο κατάστημα επίπλων που διατηρούσε στην περιοχή ο άτυχος Σπύρος, προκειμένου να αγοράσει κάτι για το σπίτι του. Στο σημείο έφτασε πάρα πολύ γρήγορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που αρχικά μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, ωστόσο γρήγορα κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί έδωσαν τεράστια μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς το θύμα είχε δεχτεί τουλάχιστον μία μαχαιριά στο πίσω μέρος του λαιμού του.

Η υπεράσπιση του 32χρονου έκανε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς φέρεται να υποστήριξε πως αδυνατεί να ελέγξει τον εαυτό του, εξαιτίας ενός τροχαίου που είχε πριν από οκτώ χρόνια: «Προ οκταετίας περίπου υπέστην σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό Ερατεινής – Φωκίδος οδηγώντας τη δίκυκλη μοτοσικλέτα μου, με αποτέλεσμα να έχω υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο Αμφίσσης για μία εβδομάδα. Το ανωτέρω τροχαίο ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να μου επιφέρει και νοητικά προβλήματα συνιστάμενα στα νεύρα του εγκεφάλου μου, καθώς έχω καταστεί ευέξαπτος, ευερέθιστος και αντιδρώ απότομα σε πράγματα ήσσονος σημασίας και αδυνατώ να ελέγξω τον εαυτό μου», ισχυρίζεται ο δράστης.

«Ο πελάτης μου δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ζήτησα τη διενέργεια ψυχικής πραγματογνωμοσύνης διότι πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ψυχικό υπόβαθρο. Η πραγματογνωμοσύνη θα διενεργηθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε», είπε στο «ΘΕΜΑ» ο δικηγόρος του δράστη, Κώστας Ζησιμόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος Ανδρέας φέρεται να είχε σε βάρος του ασφαλιστικά μέτρα από την κοπέλα με την οποία ήταν ερωτευμένος. Οπως τόνισαν τις τελευταίες ημέρες οι ίδιες πηγές από την περιοχή, η αδερφή της νεαρής πριν από δύο χρόνια διατηρούσε σχέση με τον άτυχο Σπύρο Καρέλη και ο θύτης θεωρούσε πως την επηρέαζε αρνητικά, κάτι το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί τουλάχιστον έως τώρα. Ο 32χρονος δράστης είχε φτάσει στο σημείο να εκδηλώνει δημόσια στο Instagram την εμμονή που είχε με τον άτυχο άνδρα, γράφοντας διαρκώς υβριστικά σχόλια σε αναρτήσεις του, ενώ δημοσίευε και φωτογραφίες του! Αυτός ήταν άλλωστε και ο δρόμος από τον οποίο κατάφεραν να φτάσουν τόσο γρήγορα οι αστυνομικοί στα ίχνη του. Ο δράστης αλλά και η οικογένειά του αρνούνται πως υπήρχαν ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του από την κοπέλα με την οποία ήταν ερωτευμένος, κάτι το οποίο αναμένεται να ξεκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες.

Τραγική φιγούρα της υπόθεσης είναι η οικογένεια του επιχειρηματία, καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο άνθρωπός τους έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Η μητέρα του δέχεται ψυχολογική υποστήριξη τις τελευταίες ημέρες από τα συγγενικά της πρόσωπα. Ο Σπύρος ήταν το μοναχοπαίδι της, ενώ πριν από λίγα χρόνια ο σύζυγός της έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο δυστύχημα. Πλέον ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου για τα όπλα, ενώ μεταφέρθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

π η γ ή


About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

14 σκέψεις σχετικά με το “η απολογία του φονιά …

 1. ολοι οι ψυχάκιδες έξω να θερίζουνε αθώο κοσμάκη, τα λαμόγια οι δικηγόροι εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία τους βγάζουνε στην κοινωνία μεσα σε 1 χρόνο να συνεχίσουνε τη δράση τους, ο κούλης ασχολείται με τον ιο.

  Μπανάνα ρεπάμπλικ

  Μου αρέσει!

 2. Κάθε μέρα ή για κουραδόμαγκες ακούς ή για επιθέσεις λάθρο, για να μην αναφέρω την οδηγική συμπεριφορά και την ανεργία που για να βρει δουλειά ένας άνθρωπος πρέπει να πέσει χαμηλά κ να φιλησει κατουρημένες ποδιες. Θα μου πειτε εξω αυτά δε γίνονται ? Όχι δε γινονται, μια φορά την εικοσαετία θα βρεθεί κ ενας ψυχάκιας να κάνει κάτι παρόμοιο. Τα υπόλοιπα είναι οκ. Μόνο για διακοπες λοιπον και αυτές με προσοχή.

  Μου αρέσει!

 3. θα σου πω που είναι η διαφορά. Έξω φοβάσαι το νομο, στην Ελλάδα δεν τον φοβάσαι μπορείς να κάνεις ο,τι θες στην ουσία χωρίς καμια συνέπεια. Η μόνη εξαίρεση αμα χρωστάς κανα χιλιάρικο σε τράπεζα, γιατι αν χρωστας κανα 1.000.000 όλα καλά

  Μου αρέσει!

 4. Να λογαριαστούν σαν άντρες λέει… Στην κερατοειδή απόφυση (κάλο) που έχει στη θέση του μυαλού, υπάρχει η εντύπωση ότι οι διαφορές μεταξύ «αντρών» λύνονται με τα μαχαίρια, αλλιώς «δεν τιμάς τα παντελόνια που φοράς» και άλλα τέτοια φαιδρά και γραφικά. Δυστυχώς η νομοθεσία δίνει μεγαλύτερη αξία στα δικαιώματα του θύτη και αδιαφορεί για τα θύματα, κατά συνέπεια δεν θα έχει την κατάληξη που αρμόζει σε ζώα του είδους αυτού του και καλά «άντρα».

  Μου αρέσει!

 5. Ωραίος ο δικηγόρος του (ο δράστης δε μπορεί να συντάξει πρόταση), σαν να μας λέει ότι ο δράστης ευρισκόταν σε άμυνα και έπεσε επάνω στο μαχαίρι το θύμα! Τι άλλο θα ακούσουμε! Φυλακή Κορυδαλλό και μετά ψυχιατρείο Τρίπολης. Κάποια στιγμή θα τον βρουν με ένα σχοινί γύρω απ το λαιμό. Έτσι όλο και κάποιος άνθρωπος θα γλυτώσει. Αφού δεν του έβαλαν οι δικοί του χαλινάρι, θα του βάλει η κοινωνία των ιδρυμάτων όπου θα κλειστεί πλέον.

  Μου αρέσει!

 6. Ο θύτης δεν αξίζει να αναπνέει…..άκρως επικίνδυνος για τον κοσμάκη….. Αν του αρέσει αλλη σε λίγα χρόνια και δεν του κάθεται θα ξανασφάξει κανέναν……. Το έφαγε το παλικάρι και τώρα φταιει το ατύχημα που είχε…….. κρεμάλα ρεεεεε

  Μου αρέσει!

 7. Εντάξει το χε μάθει απέξω το ποίημα από τον δικηγόρο .. έτσι το είπε ; έβαλε και το ήτοι μέσα ? τι είχε τελειώσει καθηγητής φιλοσοφικής ο δράστης ; θα πρέπει να είναι πολύ κρετινος ο δικαστής και οι ένορκοι να τα χαψουν όλα αυτά . Κλασσική περίπτωση ψυχοπαθή με.εμμονη και επικίνδυνου για την κοινωνία . Ασφαλιστικά μέτρα , ιβρεις κ απειλές διαδικτυακά και τον άφηναν έξω ρε παιδιά ;

  Μου αρέσει!

 8. Γιατί δεν λες και για το ξύλο που έφαγες από τον πατερα της κοπέλας; Που παρενοχλούσες και τις δυο αδερφές; Ο Σπυράκος τα είχε πολλά χρόνια με την κοπέλα που είχε εμμονή αλλά δεν του έδιναν σημασία. Ο Σπυράκος δεν ασχολήθηκε ποτε μαζί του κι αυτό τον τρέλανε. Του έστελνε συνέχεια μηνύματα ότι θα τον σκοτώσει. Την κοπέλα από την άλλη την έπρηζε μέρα νύχτα και του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνει ποτε τίποτα. Τον δασκάλεψε μια χαρά ο δικηγόρος του, δεν μου μοιάζει πια για τόσο τρελός…ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΝΔΡΕ

  Μου αρέσει!

 9. Η υπερμετρη ζήλια είναι ψυχική ασθένεια και προσπαθεί να το παίξει τρελός?? Φυσικά και είναι σωας τας φρένας,φυσικά και η ζήλεια του τον οδήγησε στο φονικό. Κανένα ελαφρυντικό, είναι φόνος εκ προμελέτης , το είχε στο μυαλό του καιρό και ήθελε να το κάνει. Καμία φωνουλα από το υπερπέραν δεν του μιλούσε, κανένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα δεν του επηρέασε την κριτική του ικανότητα. Επί τέλους βαλτε αυτούς τους πραγματικά κακούς ανθρώπους ( γιατί για κακία στην ψυχή πρόκειται όπως με τον Ροδίτη στην περίπτωση Τοπαλουδη , όπως με τον Πακιστανό και την Μυρτώ, όπως με την επίθεση με βιτριόλι κ.α.) στη φυλακή χωρίς ελαφρυντικα. Πραγματικά ισόβια, αλλάξτε το νομο επιτέλους δεν θέλουμε αυτά τα άτομα με τις μαυρισμένες ψυχές να κυκλοφορούν ανάμεσα μας!!! ΝΠΔΒ

  Μου αρέσει!

 10. Έχω βαρεθεί να διαβάζω δικηγόρους που προσπαθούν να βγάλουν τρελό τον πελάτης τους για να γλιτώσει, εκμεταλλευόμενοι τις άθλιες γνωμοδοτήσεις ψυχολόγων και ψυχιάτρων. Μα προφανώς όποιος σκοτώνει κάποιον το κάνει σε μια στιγμή παραλογισμού ή είναι διαρκώς παράλογος. Αυτό που επιδιώκουν οι δικηγόροι και οι ψυχολόγοι είναι όποιος παραλογίζεται στιγμιαία να πηγαίνει φυλακή και όποιος είναι διαρκώς παράλογος να τη γλιτώνει. Αναρωτιέμαι τελικά ποιος είναι πιο καταστροφικός και τρελός, ο δολοφόνος ή ο ψυχολόγος;

  Μου αρέσει!

 11. και ισοβια να φαε στο Ελλαδισταν….οταν θα ειναι το πολυ 47 χρονων…θα βγει και θα λεει σε οποιον τον κατακτρινει για την δολοφωνια ….»ΕΓΩ πληρωσω το χρεος μου…..τσακισου ρεεε μην σε σφαξω !!… Τετοια θρασυδειλα και υπουλα Μαγκακια με 20 εκατοστα μαχαιρι….τα ψεκαζουν με βιτριολι στην μαπα ,χερια και γεννητικα οργανα….και τα αφηνουν στην τυχη τους….

  Μου αρέσει!

 12. Ένα μικρό μαχαίρι κουζίνας λέει, και το μαχαίρι ήταν 20 εκατοστά σε μήκος! Βρέθηκε σε αδρανό κάδο υλικών από την αστυνομία! Έλεος πια με τα ψέματα! Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, ποτέ δεν τσακώθηκε με τον Σπύρο, μπήκε στο μαγαζί του φιλικά και τον αγκάλιασε για να μην προλάβει να αντιδράσει! Τον αγκάλιασε κι έβγαλε το μαχαίρι χτυπώντας τον με μανία με μοναδικό σκοπό να τον σκοτώσει εν ψυχρώ! Πέρασε άλλον νομό μόνο και μόνο για να διαπράξει φόνο! Ντροπή σε αυτόν τον δικηγόρο που υπερασπίζεται αυτό το απάνθρωπο κτήνος! Προσπαθεί να τον αφήσει να κυκλοφορεί ελεύθερο σε λίγα χρόνια με αντίτιμο λίγα χρήματα! Φθάνει πια η παράνοια σε αυτήν την κοινωνία που ζούμε!

  Μου αρέσει!

 13. Εκτός από αυτό το σιχαμένο και δειλό κάθαρμα, και την οικογένειά του, υπάρχουν και άλλοι που φέρουν τεράστια ευθύνη για το φόνο του δύστυχου Σπύρου. Τα κτήνη που τον ενθάρρυναν με τα υποστηρικτικά σχόλιά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτούς, βέβαια, δεν θα τους ακουμπήσει κανείς (όπως κανείς, ούτε καν η οικογένειά της, δεν ακούμπησε και τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού στον οποίο ανέβαιναν αισχρά και παραπλανητικά σχόλια κατά της Ελένης Τοπαλούδη μετά την δολοφονία της και πριν συλληφθούν οι δολοφόνοι).

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.