Κρύβοντας τα σκουπίδια


Κρύβοντας τα σκουπίδια μας κάτω από το χαλί, κινδυνεύουμε να σαπίσει το πάτωμα-να τρυπήσει και να βρεθούμε στο πάτο.

* Γράφει ο  Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος
Πραγματικά σε ένα Νομό που καταρρέει (φεύγουν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα-υποβαθμίζεται ραγδαία η Νοσοκομειακή μας κάλυψη- ο περιβόητος δρόμος Πύργος-Πάτρα αργεί ακόμα κλπ), είναι πραγματικά κρίμα να σπαταλάς ενέργεια για μικρότερα θέματα. Όσο «μικρό» πράγμα μπορείς να αποκαλέσεις την εργασία, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Όμως φταίμε εμείς ή αυτοί που κάνουν «αταξίες»; Εμείς επιβάλλεται να παρακολουθούμε τι γίνεται και ποια είναι η πορεία του δημόσιου χρήματος (αυτός είναι ο θεσμικός μας ρόλος). Αυτοί όμως που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα δεν επιτρέπεται να βιάζουν τη κοινή λογική μας και μετά να προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο.

Πριν πω 2 λόγια, για τα περιβόητα 8μηνα του Δήμου Πύργου, έχω ανάγκη να υπενθυμίσω το εξής:
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ κύριες και κύριοι.
Απευθύνομαι σε εσάς, που θέλετε να μας βγάλετε τρελούς βιάζοντας πολύ άσχημα την πραγματικότητα και τη κοινή λογική. Μια πραγματικότητα που εσείς την ορίζετε και εσείς επίσης την βιάζετε φύση και παρά φύση. Εάν δε θέλετε να παραδεχτείτε τα κακώς κείμενα (που εσείς δημιουργείτε-με δικές σας «περίεργες» ενέργειες) καλό είναι να σιωπάτε και να περιμένετε να δικαιωθείτε ή να απογοητευτείτε από τα αποτελέσματα. Υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι που πολιτεύονται με τιμή και όραμα να δημιουργήσουν (μεγάλα και μικρά πράγματα) και άνθρωποι που πολιτεύονται ως μέσο βιοπορισμού τους. Η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, μπορούν να βρίζονται και να αγκαλιάζονται κατά το δοκούν ή να λειτουργούν οπαδικά. (ότι πει ο «δικός» μας είναι σωστό-ότι πουν οι «άλλοι» στη πυρά). Η δεύτερη κατηγορία, θα κάνει τα πάντα να είναι σε «θεσούλα», γι αυτό τους συναντάς συχνά. Όμως η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων απαγορεύεται να μας κουνάει το δάχτυλο!
Το ότι ο τόπος κατρακυλά, εδώ και δεκαετίες, κατά γενική ομολογία (και οι ίδιοι το λένε) δεν τους αγγίζει μάλλον. Δεν έχουν ούτε το φιλότιμο να φύγουν από τα κοινά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Συνήθως θα σου ρίξουν εσένα και το φταίξιμο! Είναι πολύ της μόδας η περιβόητη «ατομική ευθύνη» (για εσένα ισχύει μόνο, όχι για τους «άρχοντες»). Έμμεσα λοιπόν σε λένε κορόιδο, που τους εμπιστεύεσαι ξανά και ξανά, που σε δουλεύουν δηλαδή, απλά για να είναι αυτοί πλησίον του δημόσιου κορβανά και εσένα να σου πετούν ψιχουλάκια(καλή ώρα τα 8μηνα τώρα).
Ας εστιάσουμε λίγο στα 8μηνα του Δήμου Πύργου, τα οποία πράγματι ξόφλησαν προεκλογικά γραμμάτια, όπως αποδεικνύεται από τη λίστα ονομάτων, που χθες κιόλας άλλαξε λίγο (αντικαταστάσεις 2 ονομάτων με ακόμα μια υποψήφια να προστίθεται στους εργάτες καθαριότητας και έναν ακόμα που προσελήφθη επίσης ως εργάτης καθαριότητας και ανήκε σε άλλο πόστο).
Η δική μου οπτική έχει ως εξής:
Α) Είχε δικαίωμα να κάνει χρήση στα «δωράκια» της Κυβέρνησης ο Δήμαρχος; –Φυσικά και είχε…
Β) Ο κάθε Δήμαρχος έχει ορισμένες «υποχρεώσεις» που έρχονται από προεκλογικά και «χτίζουν» για το μέλλον στρατό ψηφοφόρων;— Φυσικά και ναι…
Πρέπει να τις εξαργυρώσει;—Φυσικά και ναι (εφόσον –κακώς- γίνεται παντού), αλλά όχι προσβάλλοντας το κοινό αίσθημα και κυρίως να μοιράζει ο δημόσιο χρήμα ισομερώς και προφανώς όχι παραπάνω από 1 δημόσιο μισθό ανά οικογένεια.
Ο δήμαρχος μέσω του άμισθου (;) συνεργάτη του , (κοινοποιώντας την ανάρτηση του σχετιζόμενη με το θέμα των προσλήψεων), ισχυρίζεται ότι αυτές έγιναν αντικειμενικά λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους,κ.λ.π.. Αυτό κατέπεσε σαν χάρτινος πύργος, βλέποντας την λίστα των προσληφθέντων
Γ) Έπρεπε να κρατήσει τα προσχήματα τουλάχιστον με καθορισμό κριτηρίων και μοριοδότηση; —-Φυσικά και ναι…
Το έκανε;—Φυσικά και όχι…
Είναι πρόκληση προς την τοπική κοινωνία μας, να προσλαμβάνεται οι σύζυγοι έμμισθων συνεργατών του δημάρχου (δύο μισθοί σε μια οικογένεια) και να μένουν εκτός άτομα που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες;
Είναι πρόκληση να προσλαμβάνονται συγγενικά πρόσωπα του δημάρχου;
Είναι πρόκληση να παραιτούνται ως δια μαγείας (από τις ήδη υπάρχον συμβάσεις) άτομα που δούλευαν τώρα στο δήμο και να ξανά-προσλαμβάνονται με τη νέα σύμβαση;
Είναι πρόκληση να προσλαμβάνονται άτομα που καθυβρίζουν σε όλα τα site την αντιπολίτευση ή όποιον έχει αντίθετη άποψη από την δημοτική αρχή και να μένουν εκτός άτομα με πτυχία και ικανότητες που πραγματικά μπορούσαν να προσφέρουν στον δήμο;
Δ) Είναι «προκλητική» η λίστα;—Φυσικά και ναι…
Ως επίλογο θα πω 2 λόγια για τις ειδικότητες «εργατών ειδικών καθηκόντων» και «εργατών καθαριότητας»….
Έχω πάντα στο μυαλό μου περιπτώσεις όπως της «εξαφανισμένης» εργάτριας (από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι σήμερα) σε ένα γραφείο του Δημαρχείου, καθώς επίσης και άλλες ίδιες περιπτώσεις διαχρονικά. Στο μυαλό μου έχω και όσα μου εξομολογούνται άνθρωποι που δεν προτιμήθηκαν από τη Δημοτική αρχή ή τον Δήμαρχο( δε ξέρω ποιος έφτιαξε τη λίστα), αν και είναι μονογονεικές οικογένειες— πολύτεκνοι-τρίτεκνοι— με δεκάδες μήνες ενεργή κάρτα ανεργίας— με πτυχία— σε συνθήκες οικογενειακής εξαθλίωσης κλπ.
Στη μικρή κοινωνία που ζούμε γνωριζόμαστε όλοι. Με πολλούς από τη περιβόητη αυτή λίστα μιλάω προσωπικά ή τους γνωρίζω. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το θεσμικό μου ρόλο. Εάν μερικοί παρεξηγηθούν γιατί λέω ότι όσοι προσελήφθησαν με αυτές τις ειδικότητες, πρέπει να πάνε στο αντικείμενό τους και όχι να αράξουν σε γραφεία, είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου. Εγώ βλέπω ξεκάθαρα τα πράγματα. Στις λίστες αυτές είναι άτομα που ΔΕΝ θα πάνε ΠΟΤΕ στη καθαριότητα. Θα επιβαρύνουν τους συναδέλφους τους και την υπηρεσία. Θα κοροϊδέψουν όλο τον υπόλοιπο κόσμο που θα ήθελε να είναι στη θέση τους για να βγάζει τα προς το ζην. Τα παράπονά τους να πάνε να τα κάνουν σε αυτούς που τους τοποθέτησαν εκεί (ως εξόφληση προεκλογικού γραμματίου) και όχι σε θέση γραφείου. ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ πάντως. Εγώ θα τιμήσω τη θεσμική θέση μου και όλοι γνωρίζουν ότι δεν κάνω εκπτώσεις όταν αφορά το δημόσιο χρήμα και το κοινό καλό. Από εδώ και πέρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Αιρετοί και διευθυντές υπηρεσιών και άτομα της «λίστας». Οι πάντες κρίνονται και ελέγχονται.
Το εάν (ειδικά εν ώρα εργασίας) δημιουργείτε ή κατασκευάζετε ένας ΄(έμμισθος πλέον) «στρατός» σχολιογράφων και υμνητών της Δημοτικής αρχής, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θα το δείξει το άμεσο μέλλον.
Αναμένω με αγωνία το επόμενο 8μηνο λοιπόν, να δω πως υποψήφιοι/ες, κολλητοί/ες-ανήψια/ες-σύζυγοι κλπ θα βγάλουν τα καλά τους ρούχα (κουστούμια-γραβάτες-φορέματα-τακούνια) και θα εργαστούν για το καλό της Πόλης, στο πεδίο που διορίστηκαν και θα ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ για αυτό, από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ. Δηλαδή στην καθαριότητα και ως εργάτες…… Θα έχει πολύ ενδιαφέρων να με διαψεύσουν, αλλά ΔΕΝ θα γίνει…. Γιατί όλοι γνωριζόμαστε στη μικρή μας πόλη…
  • * Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος….

    Ποιοι είναι οι 34 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Πατριωτικού συνδυασμού  “Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου” - Ακρομόλιο

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.