Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για την 25η Μαρτίου


Οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται αυθόρμητα σε όλη την Ελλάδα, γιά τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες της κυβέρνηση και τις σχετικές εισηγήσεις των κρατικών υπηρεσιών. Από την στιγμή που το Μαξίμου ανακοίνωσε την απαγόρευση των παρελάσεων, οι αντιδράσεις σε όλη την χώρα οδήγησαν στην αυτοοργάνωση εκδηλώσεων.
Ο ελληνικός λαός φαίνεται να θεωρεί αδιανόητο το να μην γιορταστούν όπως πρέπει τα 200 χρόνια από τον μεγάλο αγώνα για την ελευθερία μας. Πόσο μάλλον τώρα πού ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, μόλις δύο μέρες μετά την θεμελιώδη εθνική μας επέτειο.

Τα ηνία των κινητοποιήσεων ανέλαβε το Συντονιστικό Φορέων ’21, μία πανελλαδική συνάντηση άνω των 30 φορέων, που πρωτοανακοίνωσαν εκδηλώσεις “τιμής και διεκδίκησης του ανολοκλήρωτου ’21” σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης και Ζάκυνθο.
Στο ανοικτό κάλεσμα του Συντονιστικού Φορέων ανταποκρίθηκαν και άλλες πόλεις με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν ανακοινωθεί επιπλέον εκδηλώσεις σε Ιωάννινα, Κομοτηνή και σε πέντε πόλεις του Έβρου. Συγκεκριμένα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου και με κεντρικό σύνθημα “τιμούμε και διεκδικούμε:
Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία”, το  Συντονιστικό Φορέων ’21  διοργανώνει εκδηλώσεις:

Α) Στην Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη και μπροστά στο άγαλμα του Στρατηγού Μακρυγιάννη, στις 12:30 μ.μ.

Β) Στην Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παπά (έναντι Δημαρχείου), στις 12:30 μ.μ.

Γ) Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 12:30 μ.μ.

Δ) Στη Ζάκυνθο, στην Πλατεία Σολωμού, στις 12:00 μ.μ.

Ε)Στα Ιωάννινα, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 11:00

ΣΤ)Στη Κομοτηνή, στο κεντρικό Ηρώον (Σπαθί), στις 12:00

Ζ)Στον Εβρο με μια τεράστια κινητοποίηση από πέντε πόλεις του νομού, που θα καταλήξει στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Γενικός ξεσηκωμός στον Έβρο

Ειδικά η κινητοποίηση του Έβρου λαμβάνει χαρακτηριστικά γενικού ξεσηκωμού, δεδομένης και της σφοδρής αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.   Σύμφωνα μέ την ανακοίνωση του Συντονιστικού Φορέων ’21, “  τά πλαίσια τῆς πανεθνικῆς κινητοποίησης τῆς 25ης Μαρτίου ὁ Ἔβρος γίνεται τό κέντρο τοῦ ζῶντος Ἑλληνισμοῦ.   
Ἀπό τό πρωί τῆς Πέμπτης θά πραγματοποιηθοῦν αὐτοκινητοπομπές ἀπό Ἀλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο καί Ὁρεστιάδα πού θά συγκεντρωθοῦν στίς 11:30 μ.μ στό ἐργοστάσιο ζαχάρεως στήν Ὁρεστιάδα.
Στίς 12:00 στὴν πλατεῖα Φυλακίου, θά γίνει κατάθεση στεφάνου καί στήν συνέχεια διαμαρτυρία μπροστά στό ΚΥΤ- ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου”.

Άλλες αυθόρμητες κινητοποιήσεις:

Τήν ίδια ώρα έχουν ανακοινωθεί και άλλες αυθόρμητες κινητοποιήσεις πολιτών ανήμερα της 25ης Μαρτίου.    Στήν Κατερίνη θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει από τον Ι.Ν. Αγίας Άννης στις 11:30.     Στήν Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου στις 12:00.     Στήν Ξάνθη στην κεντρική πλατεία στις 11:00. Στίς Σέρρες, στήν πλατεία Ελευθερίας στις 12:00.

Σε πολλές ακόμα πόλεις οργανώνονται αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις με αυτοκινητοπομπές ή συγκεντρώσεις.
Ανησυχία στο Μαξίμου
Όπως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε δημοσιευθεί σέ κεντρικές εφημερίδες και δεκάδες ηλεκρονικά μέσα, η  ανακοίνωση απαγόρευσης προσέλευσης πολιτών στον εορτασμό των 200 χρονών της Εθνεγερσίας και την μεγάλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, έχει προκαλέσει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πολύ μεγαλύτερη ανησυχία από αυτή που προκαλούν οι συγκεντρώσεις για την αστυνομική βία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Σύμφωνα με την ανάλυση που έχει στα χέρια του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αυτές οι εκδηλώσεις αγανάκτησης δεν μπορούν να πάρουν μαζικό χαρακτήρα, διότι εκφράζουν ένα μικρό μέρος του πληθυσμού.
Σε αντίθεση με μία «οργανωμένη ανυπακοή» την ημέρα της επετείου των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821, όπου η ελληνική σημαία που θα κυματίζει μπορεί να ενώσει το σύνολο του λαού, μαζί φυσικά με την βαρύτητα της σημειολογίας του εορτασμού.
Άλλωστε και οι μαζικότερες διαδηλώσεις της νεότερης ιστορίας, αυτές του κινήματος για το Μακεδονικό, έγιναν υπό την ελληνική σημαία και όχι σημαίες κομμάτων. Το σενάριο αυτό λοιπόν προκαλεί ταραχή στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, δεδομένου ότι υπό την ελληνική σημαία είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν τα λεγόμενα μπάχαλα που διευκολύνουν την διάλυση μίας συγκέντρωσης με μέτρα καταστολής.
Αντίθετα, η εικόνα μίας τυχόν απρόκλητης επίθεσης εις βάρος πολιτών που δεν προκαλούν, δεν δημιουργούν ταραχές και συγκεντρώνονται με ελληνικές σημαίες, θεωρείται ότι μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες ακόμα και για την κυβερνητική συνοχή.
Για αυτό ακριβώς το λόγο, έχει μπει στο μικροσκόπιο τόσο το επικοινωνιακό μηχανισμού αλλά και των διωκτικών αρχών, διαδικτυακή δραστηριότητα από διάφορες πηγές, που ωθεί σε συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, προκειμένου να τιμηθεί η εθνεγερσία.

s o u r c e Συντονιστικό Φορέων ‘21

=========================
Οἱ συμμετέχοντες φορεῖς (ἀλφαβητικά):
– Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος
– Βάνης εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αδέσμευτος Συνδυασμός (εκλεγμένη παράταξη)
– Δημοκρατική Αναγέννηση
– Δίκτυο Πολιτών Νίκαιας Κορυδαλλου
– Δράσις ΚΕΣ (αυτόνομη παράταξη Κυπρίων Φοιτητών)
– Δρόμος Ανοιχτός (Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου)
– Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ)
– Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία
-«ΕΜΕΙΣ»
-Επιστημονικός Πολιτιστικός σύλλογος »Μακεδονική Ένωση για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη»
– Επιστημονικός Σύλλογος Νέων των Αθηνών
– Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικων Θεμάτων (του πρώην ΠτΔ Μιχαήλ Στασινόπουλου)
– Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών
-Λαϊκή Συνέλευση Νοτίων Προαστίων
-Λέσχη Φίλων Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστι»
– Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη (εκλεγμένη παράταξη στόν Δήμο Θεσσαλονίκης)
– Νέα Πολιτική
– Oμάδα Πολιτών Ηρακλείου Κρήτης
– Πατριωτικός Σύνδεσμος
-Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος »Μακεδονικός Ρόδακας’
-Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λακώνων «Λυκούργος»
-Πολιτιστικός Σύλλογος Προναία Αθηνα
-Πολιτιστικό Σωματείο Δεσμοί Ελλήνων
– Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία (εκλεγμένη παράταξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)
– Πρωτοβουλία Αφύπνισης Κέρκυρας
– Πρωτοβουλία Εθνικής Μνήμης Ζακύνθου
– Σπάρτακος (εκλεγμένη παράταξη του Δήμου Κομοτηνής)
– Χριστιανική Δημοκρατία
_______________________________________________
Συντονιστικό Φορέων ’21

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.