ΚΑΤΑΡ ~Το σκοτάδι πίσω από τα φώτα της πιο αμφιλεγόμενης διοργάνωσης στην Ιστορία


Πλυντήριο» για τις αμαρτίες του Κατάρ η... στρογγυλή θεά; - Πληθαίνουν τα  ερωτήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο - to10.gr

Οι αριθμοί που το Κατάρ δεν θέλει να φαίνονται.

Ένα παγκόσμιο κύπελλο βαμμένο με πολύ αίμα, που έχει όμως κρυφτεί …

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι προ των πυλών και οι διοργανωτές Καταριανοί προσπαθούν και την ύστατη στιγμή να «κρύψουν» συγκεκριμένους αριθμούς.
Ενώ οι 32 εθνικές ομάδες συγκεντρώνονται στο Κατάρ για ένα από τα πιο συζητημένα Παγκόσμια Κύπελλα, συγκεκριμένοι αριθμοί αποτελούν τρανή υπενθύμιση του ανθρώπινου κόστους που είχε η διοργάνωση, καθώς και όσων υπέφεραν μεταξύ των μεταναστών εργατών, των γυναικών και της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη χώρα. 
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FΙFA, μας καλεί να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο. Πολλοί θα το κάνουν. Αλλά ο αντίκτυπος του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει ξεφύγει από το καθαρά αθλητικό κομμάτι σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους αριθμούς που γεμίζουν σκοτάδι τα κατά τα άλλα λαμπερά νέα γήπεδα του Κατάρ και την 22η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

200 

δισεκατομμύρια δολάρια, το ποσό που φέρεται να έχει δαπανήσει το Κατάρ για την προετοιμασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε σύγκριση με περίπου 11 δισ. δολάρια που δαπάνησε η Ρωσία το 2018.

0

ο αριθμός των ρητρών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή όρων σχετικά με την προστασία της εργασίας που ζήτησε η Fifa από τις αρχές του Κατάρ κατά την ανάθεση της διοργάνωσης το 2010.

3

ο επίσημος αριθμός θανάτων εργαζομένων κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, σύμφωνα με τους Καταριανούς και τον Ινφαντίνο. Ο Nicholas McGeehan της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Fair Square αποκαλεί τον αριθμό αυτό «εσκεμμένη προσπάθεια παραπλάνησης», καθώς επικεντρώνεται σε έργα που αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% των κατασκευών στο Κατάρ. Η Ανώτατη Επιτροπή αναφέρει ότι άλλοι 36 εργάτες από εργοτάξια σταδίων πέθαναν επίσης, αλλά για «μη εργασιακούς λόγους» – δηλαδή, πέθαναν μετά από μια ημέρα εργασίας λόγω «φυσικών αιτιών».

???

ο ακριβής αριθμός των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους λόγω αμέλειας σε έργα που συνδέονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο πραγματικός αριθμός δεν θα γίνει ποτέ γνωστός. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «οι αρχές του Κατάρ απέτυχαν να διερευνήσουν τα αίτια θανάτου χιλιάδων μεταναστών εργατών, πολλοί από τους οποίους αποδίδονται σε «φυσικά αίτια»». Η HRW διαπίστωσε επίσης ότι, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι οικογένειες σπάνια λαμβάνουν αποζημίωση για τους θανάτους, επειδή, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία του Κατάρ, οι θάνατοι που δεν θεωρούνται σχετιζόμενοι με την εργασία δεν δικαιούνται αποζημίωση.

6.500

μετανάστες εργάτες από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα που σύμφωνα με τον Guardian πέθαναν στο Κατάρ μεταξύ του 2010, όταν του ανατέθηκε το τουρνουά, και του 2021.

200

θάνατοι εργατών από το Νεπάλ εξαιτίας της ζέστης στο Κατάρ, σύμφωνα με μελέτη του 2019 στο περιοδικό Cardiology, η οποία διαπίστωσε συσχέτιση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «έως και 200 από τους 571 καρδιαγγειακούς θανάτους [των εργατών από το Νεπάλ] κατά την περίοδο 2009-17 θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί» με αποτελεσματικά μέτρα προστασίας από τη ζέστη. «Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε ιατρικές αξιολογήσεις πριν από την αναχώρηση από τις χώρες καταγωγής τους και κατά την άφιξη», λέει η Isobel Archer, του Κέντρου Πόρων Επιχειρήσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εργάτες στα γήπεδα του Κατάρ

Εργάτες στα γήπεδα του Κατάρ

100.000

ο ελάχιστος αριθμός των μεταναστών εργατών που η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ότι έχουν υποστεί εκμετάλλευση και κακοποίηση λόγω της χαλαρής εργατικής νομοθεσίας και της ανεπαρκούς πρόσβασης στη δικαιοσύνη στο Κατάρ τα τελευταία 12 χρόνια.

14-18

ώρες εργασίας την ημέρα πολλών μεταναστών εργαζομένων στο Κατάρ, ιδίως στους τομείς της οικιακής εργασίας και της ασφάλειας, σύμφωνα με την Αμνηστία. Μια πρόσφατη έκθεση του Equidem βρήκε πολλές παρόμοιες ιστορίες, μεταξύ άλλων από έναν εργαζόμενο από την Κένυα, ο οποίος περιέγραψε ότι δούλευε 14 ώρες ημερησίως στο στάδιο Lusail χωρίς πληρωμένες υπερωρίες για περισσότερα από δύο χρόνια.

256

ευρώ, ο νόμιμος κατώτατος μισθός το μήνα στο Κατάρ (1.000 ριάλ), που ισοδυναμεί με περίπου 1 λίρα την ώρα, αν και παρέχεται τροφή και στέγαση. Τα τελευταία χρόνια, οι αρχές εισήγαγαν μια σειρά από εργασιακές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης ενός κατώτατου μισθού και της κατάργησης του συστήματος kafala. Ωστόσο, οι ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι ήταν αποσπασματικές και πολλές καταχρήσεις εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα.

1.300-3.000

το εύρος σε δολάρια που καταβάλλεται ως αμοιβή πρόσληψης από ορισμένους μετανάστες εργάτες από την Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ και αλλού που αναζητούν εργασία στο Κατάρ. Παρόλο που αυτό είναι πλέον παράνομο, πολλοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να αγωνίζονται να αποπληρώσουν τα τέλη πρόσληψής και τα σχετικά χρέη και να στείλουν χρήματα στις οικογένειές τους.

119

η θέση του Κατάρ, σε σύνολο 180 χωρών, στο δείκτη ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα. Αυτό το καθιστά μία από τις καλύτερες χώρες της περιοχής, ωστόσο οι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να έχουν προειδοποιηθεί από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν παρακολούθηση κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

7

τα έτη φυλάκισης που μπορούν να αντιμετωπίσουν άνδρες και γυναίκες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου βάσει του 281 άρθρου του ποινικού κώδικα. Η HRW αναφέρει ότι αυτό πλήττει δυσανάλογα τις γυναίκες, οι οποίες διώκονται αν καταγγείλουν βιασμό. Λέει ότι «η αστυνομία συχνά δεν πιστεύει τις γυναίκες που καταγγέλλουν τέτοια βία, αντίθετα πιστεύει τους άνδρες που ισχυρίζονται ότι ήταν συναινετική, και οποιαδήποτε απόδειξη ή υπόνοια ότι μια γυναίκα γνώριζε τον άνδρα δράστη ήταν αρκετή για τη δίωξη της γυναίκας».

11

οι περιπτώσεις κακομεταχείρισης κατά την κράτηση λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών ατόμων μεταξύ 2019 και 2022, σύμφωνα με έκθεση της HRW τον Οκτώβριο του 2022. Η έκθεση ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Τμήματος Προληπτικής Ασφάλειας του Κατάρ συνέλαβαν αυθαίρετα ΛΟΑΤ άτομα και τα υπέβαλαν σε κακομεταχείριση κατά την κράτηση, συμπεριλαμβανομένων έξι περιπτώσεων «σοβαρών και επανειλημμένων ξυλοδαρμών και πέντε περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης σε αστυνομική κράτηση μεταξύ 2019 και 2022». Ως προϋπόθεση για την απελευθέρωσή τους, οι δυνάμεις ασφαλείας επέβαλαν στις κρατούμενες τρανσέξουαλ γυναίκες να παρακολουθήσουν συνεδρίες θεραπείας μεταστροφής σε κυβερνητική εγκατάσταση. Σύμφωνα με τις αρχές, ωστόσο, δεν υπάρχουν κέντρα «μεταστροφής» ομοφυλοφίλων στο Κατάρ.

5

ο πιθανός αριθμός ετών φυλάκισης σύμφωνα με το άρθρο 296 του ποινικού κώδικα του Κατάρ για «καθοδήγηση, υποκίνηση ή αποπλάνηση ενός άνδρα με οποιονδήποτε τρόπο να διαπράξει σοδομισμό ή ακολασία και παρακίνηση ή αποπλάνηση ενός άνδρα με οποιονδήποτε τρόπο να διαπράξει παράνομες ή ανήθικες πράξεις».

422

εκατομμύρια ευρώ, το ποσό που η Αμνηστία και άλλοι πιστεύουν ότι η Fifa πρέπει να διαθέσει για να βοηθήσει στην αποζημίωση των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους ή υπέστησαν τραυματισμό στο Κατάρ. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το χρηματικό έπαθλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ έχει απορρίψει τέτοιες προτάσεις, υποστηρίζοντας ότι η κριτική στην κυβέρνηση μετράει ως «ρατσιστική». Ο υπουργός, Ali bin Samikh al-Marri, δήλωσε στο AFP ότι «δεν υπάρχουν κριτήρια για τη δημιουργία αυτών των ταμείων» και ρώτησε: «Πού είναι τα θύματα; Έχετε τα ονόματα των θυμάτων; Πώς μπορείτε να πάρετε αυτούς τους αριθμούς;»

 

 

+18 Μουντιάλ του αίματος. Το Κατάρ ευθύνεται για 1.500.000 νεκρούς σε πόλεμο Συρίας.. Robert F. Kennedy: ο πόλεμος στη Συρία έγινε λόγω της άρνησής της να περάσουν αγωγοί Καταριανού αερίου προς Ευρώπη γι αντίπραξη σε Ρωσία!! Οι τζιχαντιστές του Κατάρ έπαιξαν μπάλα σε συριακό έδαφος με ανθρώπινα κεφάλια…
——————————————————————-

Ο αιματηρός 10ετής και πλέον πόλεμος ση Συρία ξεκίνησε από την άρνηση της να δεχθεί να περάσουν από το έδαφός της αγωγοί μεταφοράς αερίου από το Κατάρ προς Ευρώπη μέσω Τουρκίας.. Σήμερα το Κατάρ το ξεπλένει ο διεθνής παράγοντας με την ανάθεση του Μουντιάλ. Οι τζιχαντιστές της Δ’ isis έπαιξαν μπάλα με κεφάλια ανθρώπων που αποκεφάλισαν στη Συρία σ΄έναν πόλεμο Καταριανών συμφερόντων. Το στάδιο η αρένα ήταν στη Συρία ήταν παγκόσμιο με συμμετοχή της Διεθνούς Τζιχαντιστικής με πάνω από 100 χώρες.. Δεν είναι μόνο οι 6.500 σκλάβοι που θυσιάστηκαν προς υλοποίηση των φαραωνικών έργων του Παγκοσμίου του Κατάρ. Είναι και τα 1.500.000 που σκοτώθηκαν στον πόλεμο που βαραίνουν το Κατάρ…Μουντιάλ του αίματος..
Ο Robert F. Kennedy. , αποκάλυψε νωρίς ότι ο συριακός πόλεμος ξεκίνησε από τις μυστικές υπηρεσίες και τις κυβερνήσεις της Δύσης προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εταιρειών πετρελαίου, όταν ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ απέρριψε το έργο που περιλαμβάνει την μεταφορά καταριανού φυσικού αερίου μέσω αγωγών από Κατάρ και Τουρκία προς την Ευρώπη.
Σ’΄ ένα άρθρο στο site “Politico.eu» αναφέρει ότι η χώρα του είναι μία από αυτές που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία. Προσθέτει ότι η απόφαση του Άσαντ ν΄απορρίψει το τουρκοκαταριανό σχέδιο μεταφοράς φυσικού αερίου έγινε με γνώμονα την προστασία των ρωσικών και ιρανικών συμφερόντων και προκάλεσε περιφερειακό πόλεμο.
Ο Kennedy επιμένει στο άρθρο του ότι : «Ο πόλεμος κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν ξεκίνησε με τις ειρηνικές διαδηλώσεις της Αραβικής Άνοιξης το 2011. Πράγματι, τα πρώτα σπέρματα αυτού του πολέμου χρονολογούνται ήδη από το 2000, όταν το Κατάρ πρότεινε ένα σχέδιο για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, το οποίο περιελάμβανε τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία, την Ιορδανία και την Τουρκία. Από κοινού με το Ιράν, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο.
Οι υφιστάμενες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης στέρησαν από το Ιράν τη δυνατότητα για πώληση του φυσικού του αερίου στο εξωτερικό.Το καταριανό αέριο από την άλλη δεν δύναται να φθάσει στην Ευρώπη δια πλοίων γιατί υγροποιείται.Έτσι έπρεπε να γίνει το Κατάρ ακόμη ισχυρότερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, αν και ήδη φιλοξενεί δύο αμερικανικές βάσεις στο έδαφός του.»
Ο συγγραφέας για τον αντίκτυπο που θα είχε ένα τέτοιο ενεργειακό εγχείρημα σε Ρωσία και Ιράν αναφέρει: «Η ΕΕ καλύπτει το 30% των αναγκών της σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Η Ευρώπη επιδίωκε μια άλλη γραμμή που θα παρέχει σχεδόν το ίδιο ποσοστό έργου. Η Ευρώπη φιλοδοξεί δια αυτής να της παρέχεται φυσικό αέριο σε φθηνότερη τιμή και να περιορίσει έτσι και την οικονομική, πολιτική κυριαρχία της ρωσικής ενέργειας και προσωπικά την δύναμη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Αναφορικά με την Τουρκία, αυτή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Η Τουρκία επιθυμεί νά απαλλαγεί από αυτήν την εξάρτηση από τη Ρωσία, λόγω και της διιστορικής εχθρότητας που διέπει τις σχέσεις τους και εκ του παραλλήλου να κερδίσει ευκόλως χρήματα από το πέρασμα του αερίου από την Ασία προς μέσω του εδάφους της. Όσο για τη Σαουδική Αραβία είχε ως στόχο τη δημιουργία επιρροής στη Συρία για να εξισορροπήσει το συσχετισμό δυνάμεων με σιίτες και ν΄αντιπαρατεθεί και στις γεωπολιτικές φιλοδοξίες του πρωταρχικού εχθρού του του σιιτικού Ιράν που είναι σύμμαχος του Άσαντ. Το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε πόλεμο κατά της Τεχεράνης και στο πεδίο της Υεμένης πιστοποιώντας τη σιιίτικη φυλή των Χούτι όταν αισθάνθηκε ότι μειώθηκε η σημαντικότητά του μετά την παράδοση της κυβέρνησης στο Ιράκ από τις ΗΠΑ σε σιίτικες ομάδες (και την άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν που επήλθε σύντομα ».
Ο συγγραφέας συνέχισε λέγοντας: Φυσικά για τη Ρωσία που πουλάει το 70% του φυσικού της αερίου προς την Ευρώπη ο τουρκικός αγωγός αερίου αποτελεί απειλή για το μέλλον της. Σύμφωνα με την άποψη Πούτιν η γραμμή αερίου του Κατάρ έχει σχεδιαστεί από το ΝΑΤΟ είναι έργο του για ν΄ αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή, και είναι ένα εργαλείο για να διακόψει τη σχέση της Ρωσίας με τον κύριο σύμμαχο της ευελπιστώντας να πλήξει τη ρωσική οικονομία και να κάμψει τη ρωσική ισχύ στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας. Kατά λέξη αναφέρει “Σύμφωνα με τον Πούτιν ο αγωγός του Κατάρ σχεδιάστηκε από το ΝΑΤΟ για ν΄αλλάξει το statu quo, να στερήσει τη Ρωσία από το μόνο της πόδι στη Μ Ανατολή να στραγγαλίσει τη ρωσική οικονομία και να θέσει τέλος στο ρωσικό μοχλό επί της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.” “Οι Σύριοι ήδη από το 2009 διαμήνυσαν δεν αποδέχονται να υπογράψουν το σχέδιο μεταφοράς φυσικού αερίου γραμμή έτσι ώστε να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με τους Ρώσους συμμάχους τους ».shaamtimes 28.1.16
Συγκλονιστικός ο Robert F. Kennedy. συνεχίζει ”Ο δημοσιογράφος Seymour Hersh μου είπε σε μια συνέντευξη.. πριν ξεκινήσει ο πόλεμος σύμφωνα με τον Hersh,ο Assad κινήθηκε να φιλελευθεροποιήσει τη χώρα.Αυτοί είχαν internet και εφημερίδες και μηχανήματα ATM και ο Assad ήθελε να κινηθεί προς τη Δύση.Μετά την 9/11, δίνει χιλιάδες ανεκτίμητα αρχεία στη CIA για τους ριζοσπ΄στες τζιχαντιστές που αυτός υπολόγιζε ως έναν κοινό εχθρό……….
Μυστικές αναφορές και εκθέσεις από τις αμερικανικές σαουδαραβικές και ισραηλινές μυστικές αποδεικνύουν ότι με το που ο Άσαντ  απορρίπτει τον αγωγό του Κατάρ στρατός και εκπονητές των μυστικών υπηρεσιών έφθασαν γρήγορα σε συμφωνία για την υπόθαλψη μιας σουνιτικής εξέγερσης στη Συρία για την ανατροπή του μη συνεργάσιμου Μπασάρ Άσαντ για την επίτευξη του κοινού τους στόχου της ολοκλήρωσης της σύνδεσης αερίου Κατάρ / Τουρκία……
Ο Άσαντ εξόργισε περαιτέρω σουνίτες μονάρχες του Κόλπου εγκρίνοντας ένα ρωσικό-εγκεκριμένο “ισλαμικό αγωγό” που θα διοχετεύει από την πλευρά του Ιράν φυσικό αέριο μέσω της Συρίας και προς τα λιμάνια του Λιβάνου. Ο Ισλαμικός αγωγός θα κάνει τους σιίτες του Ιράν αντί τους Σουνίτες του Κατάρ, τον κύριο προμηθευτή στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας και θα αυξήσει δραματικά την επιρροή της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή και στον κόσμο. Το Ισραήλ, επίσης, ήταν δικαιολογημένα αποφασισμένο να εκτροχιάσει τον ισλαμικό αγωγό που θα πλουτίσει το Ιράν και τη Συρία και πιθανώς θα ενισχύσει τη Χεζμπολάχ…..
Το 2009, κατά το WikiLeaks, αμέσως αφότου ο Μπασάρ Άσαντ απέρριψε τον αγωγό του Κατάρ, η CIA άρχισε να χρηματοδοτεί τις ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία….η δυτική συμμαχία εξόπλισε τον  Free Syrian Army για ν΄αποσταθεροποιήσει περισσότερο τη Συρία.    Το πορτραίτο που λάνσαρε ο τύπος του FSA ότι ήταν οι μετριοπαθείς σύριοι ήταν απατηλό.Οι μονάδες τους αποτελούνταν από ανεξάρτητοπυς πολιτοφύλακες που η πλειοψηφία τους καθοδηγούνταν από τους συμμάχους τους τους τζιχαντιστές που ήταν μαχητές πιο δεσμευμένοι και πιο αποτελεσματικοί. Από εδώ οι σουνίτες ένοπλοι της Al-Qaïda του Ιράκ διέσχιζαν τα ιρακοσυριακά σύνορα και ένωναν τις δυνάμεις τους με τους λιποτάκτες του FSA που πολλοί από αυτούς εκπαιδεύθηκαν και εξοπλίστηκαν από τις ΗΠΑ.
Πολύ πριν από την αμερικανική κατοχή στο Ιράκ το 2003 που πυροδότησε την εξέγερση των σουνιτών που είχει πλέον μεταμορφωθεί σε Ισλαμικό Κράτος, η CIA είχε καλλιεργήσει το βίαιο τζιχάντ ως όπλο του Ψυχρού Πολέμου
Η ιδέα της ετοιμασίας ενός εμφυλίου πολέμου σουνιτών-σιιτών προς αποδυνάμωση του σιιτικών καθεστώτων Ιράν Συρίας προκειμένου να διατηρήσουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο των πετροχημικών κοιτασμάτων της περιοχής δεν ήταν μια νέα έννοια στο λεξικό του Πενταγώνου. Μια έκθεση Rand 2008 Πενταγώνου πρότεινε ένα συγκεκριμένο σχέδιο γιι αυτό που επρόκειτο να συμβεί. ”politico.eu.
”2.000.000 νεκροί σε αυτή την φωτό. Σπόνσορες της τζιχαντιστικής βαρβαρότητας σε Συρία, Irak, Afghanistan, Pakistan και σ΄Αφρική.   Μερικά από αυτά τα βαρίδια είναι επίσης υπεύθυνα για τις σφαγές στην Υεμένη, στο Κατίφ, στο Μπαχρέιν…Yémen, à Qatif, au Bahreïn… #BoycottQatar2022”
Ο καταγγέλων είναι ο 55χρονος Ibrahim Abdel Fatah:  «είδα να παίζουν ποδόσφαιρο με κεφάλια»!
 στην ΒΔ Συρία που κατέλαβαν τζιχαντιστές που εισήλθαν από τα τουρκοσυριακά σύνορα, ένας ακόμη αποκεφαλισμός. Η εικόνα συνοδεύεται από το μήνυμα « οι τζιχαντιστές τον αποκεφάλισαν στη Συρία και αρέσκονται να παίζουν βόλλευ με το κεφάλι του .

_________________
dimpenews.com

Advertisement

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.