NAYΠΑΚΤΟΣ. Επικίνδυνη κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε βρεφονηπιακούς και σχολεία


keraia

ΓΙΑ  ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΚΑΝΕΤΕ   

Κ Λ Ι Κ   

ΣΤΗΝ  ΕΙΚΟΝΑ 

Advertisement

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

7 σκέψεις σχετικά με το “NAYΠΑΚΤΟΣ. Επικίνδυνη κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε βρεφονηπιακούς και σχολεία

 1. Πως να αναγνωρίσετε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

  Έχετε αναρωτηθεί γιατί έχουμε τόσο καλό σήμα στα κινητά τηλέφωνα στα Τρίκαλα;

  Ο δήμος Τρικκαίων έχει τσεκάρει ποτέ του να δει αν υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες των πολυκατοικιών.

  Πάντως να κάθεσαι στο ισόγειο της πολυκατοικίας και να έχεις καμπάνα σήμα σε προβληματίζει.

  Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, τις κάνουν παραλλαγή καμινάδας και θερμοσίφωνα, και είναι λίγο δύσκολο να τις εντοπίσουν οι πολίτες.

  Μου αρέσει!

  1. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας…

   Καμουφλαρισμένες η όχι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας μπορεί να βρίσκονται ακόμη και στην ταράτσα του γείτονα μας.
   Πρόσφατη καταγγελία δημοτών για κεραία κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και πολύ κοντά σε σχολική μονάδα της Νέας Μάκρης, μας αναγκάζει να ενεργοποιηθούμε.
   Η καταγγελία είναι επώνυμη, γραπτή και με στοιχεία και έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο του Δήμου για να προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
   Με αίσθημα ευθύνης καλώ όλους τους συνδημότες μας να αναφέρουν και άλλες τυχόν περιπτώσεις κεραιών που γνωρίζουν.
   Ο Δήμος οφείλει να μεριμνήσει για την ασφάλεια των δημοτών και την πάταξη παρανομιών, όπου υπάρχουν.
   Με την υγεία δεν παίζουμε.

   Νίκος Χατζηγιάννης


   Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας Δήμου Μαραθώνος


   Μου αρέσει!

 2. Αλλαγές στην αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

  Από το 2021 θα ξεκινήσει η αναβάθμιση του σημαντικότερου όγκου του δικτύου, που περιλαμβάνει περίπου 16.500 κεραίες.

  Tέλος στο «γκρίζο» καθεστώς των κεραιών κινητής τηλεφωνίας θέλει να βάλει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, με το νέο σχέδιο νόμου που θα ψηφίσει η κυβέρνηση, το «γκρίζο» καθεστώς που υφίσταται πάνω από μία δεκαετία τελειώνει. «Στην παρούσα φάση, οι κεραίες ή (θα) αδειοδοτούνται ή (θα) γκρεμίζονται. Το γκρίζο τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

  Ο κ. Πιερρακάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι σε κάθε αλλαγή τεχνολογίας έπρεπε η κεραία να αδειοδοτηθεί εκ νέου. «Εδώ υπήρχε ένας παραλογισμός που επιδιώκουμε να λύσουμε», είπε προς τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου συζητούνται οι διατάξεις του σ/ν με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις». Ο παραλογισμός σχετίζεται με την αδειοδότηση εκ νέου ενός κεραιοσυστήματος, όταν μια εταιρεία υιοθετεί τη νέα τεχνολογία. Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, όταν γυρνούσε μια κεραία από την τρίτη γενιά (3G) σε τέταρτη γενιά (4G), «έπρεπε να ξαναπεράσει το σύνολο της αδειοδότησης», συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης πολεοδομικής άδειας.

  Με το προαναφερόμενο καθεστώς αδειοδότησης κεραιών, η χώρα ήταν πίσω στην υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας, ενώ κάθε εταιρεία έκανε το παν να καθυστερήσει η έλευση των συστημάτων νέας γενιάς. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, θα ξεκινήσει η εκχώρηση των αδειών 5ης γενιάς (5G) και από το 2021 θα ξεκινήσει σταδιακά η τεχνολογική αναβάθμιση του σημαντικότερου όγκου του δικτύου των εταιρειών κινητής, που περιλαμβάνει περίπου 16.500 κεραίες που λειτουργούν σε περίπου 14.500 σημεία της χώρας. «Η προκήρυξη του φάσματος (σ.σ. 5ης γενιάς) θα ξεκινήσει στο τέλος της επόμενης χρονιάς με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2021», είπε χθες ο κ. Πιερρακάκης.

  Ο υπουργός σημείωσε ότι με τις νέες ρυθμίσεις βελτιώνεται ουσιαστικά το αδειοδοτικό καθεστώς των κεραιών στη χώρα μας. «Η αδειοδότηση θα γίνεται πάρα πολύ γρήγορα, προφανώς με διαφάνεια, ασφάλεια και έλεγχο και με αναρτήσεις στη Διαύγεια και με την ταυτότητα της κάθε κεραίας να είναι ορατή στην περιοχή όπου η κεραία έχει χωροθετηθεί». Παράλληλα, θέλοντας να διαλύσει εντυπώσεις που επιχείρησαν να δημιουργήσουν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι με τις νέες προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν αλλάζει τίποτε σε σχέση με τα ισχύοντα επίπεδα ακτινοβολίας των κεραιών.

  Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι τα επίπεδα εκπομπών στην Ελλάδα είναι χαμηλότερα από εκείνα της Ευρώπης (περίπου στο 60% έως 70%). Επιπλέον, όπως ανέφερε, οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν μια σχεδόν απόλυτη συμμόρφωση των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στα όρια που θέτει η πολιτεία. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) σε σύνολο 2.700 ελέγχων που πραγματοποίησε πέρυσι, μόνον σε τέσσερις περιπτώσεις έδειξαν υπέρβαση των ορίων εκπομπής. Και όπως σημείωσε, χθες, ο υπουργός, και οι τέσσερις υπερβάσεις που καταγράφηκαν από την ΕΕΑΕ ήταν εκτός του αστικού ιστού της χώρας.

  Στο υπό συζήτηση ν/σ υπάρχει μία σειρά άλλων διατάξεων, το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας, η θεσμοθέτηση του «gov.gr» που, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, αθροιζόμενα έρχονται και συμπληρώσουν τον ν. 4623/2019, δίνοντας τα θεσμικά εργαλεία στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ώστε να μπορέσει να επιτύχει τη διαλειτουργικότητα των δεδομένων και την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.

  Βαγγέλης Μανδραβέλης


  H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

  Μου αρέσει!

 3. Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Συγγραφέας και διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών.

  Ποια είναι τα ασφαλή όρια από τις πηγές ακτινοβολίας της κινητής τηλεφωνίας

  Το άρθρο περιλαμβάνει μετρήσεις του διαιτολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα για την επικίνδυνη ακτινοβολία :
  α) από την κεραία κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ στη Νέα Ιωνία,
  β) από μια κλασική πηγή wifi από router του ΟΤΕ και
  γ) από την ακτινοβολία ενός κινητού όταν είναι σε λειτουργία πτήσης, σε λειτουργία αναμονής και τη στιγμή που δέχεται ή αποστέλλει μια κλήση.
  Ο λόγος που ξεκίνησα να αναζητώ τα ασφαλή όρια από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας από διάφορες πηγές, έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είχα ανεξήγητους πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της εργασίας όμως τους απέδιδα πάντα στο άγχος των υποχρεώσεων. Του τελευταίους μήνες είχαν φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλή ένταση που δεν υποχωρούσαν με απλό παυσίπονο. Έκανα αρκετές εξετάσεις, έλεγξα την πίεση του αίματος όμως κάθε φορά που ερχόμουν στο χώρο εργασίας πολύ σύντομα ξεκινούσαν οι πονοκέφαλοι οι οποίοι περνούσαν αρκετή ώρα μετά την απομάκρυνση από το γραφείο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ποτέ δεν είχα πονοκεφάλους τα σαββατοκύριακα και στις εκάστοτε διακοπές.
  Όταν επισκέφτηκα τον ιατρό Ιωάννη Μπουχέλο και του εξήγησα το ιστορικό μου και γνωρίζοντας τον τρόπο ζωής μου μου έκανε μια και μόνο ερώτηση: « Έχεις κοντά σου κάποια μεγάλη πηγή ακτινοβολίας;» Η απάντηση ήρθε αμέσως. «Έχω μια κεραία του ΟΤΕ απέναντι από το μπαλκόνι μου…» Αμέσως κατάλαβα τι ήθελε να μου πει. «Ξέρεις είχα πολλά αντίστοιχα περιστατικά που είχαν αντίστοιχα συμπτώματα και πριν προτείνω οποιαδήποτε θεραπεία τους ζητώ να βρουν ένα μετρητή ακτινοβολίας και να μετρήσουν την ακτινοβολία…».
  Η κεραία κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ στη Νέα Ιωνία στη Λ. Ηρακλείου 245

  Έτσι ακριβώς έκανα κι εγώ, βρήκα ένα μετρητή ακτινοβολίας και όταν είδα τα αποτελέσματα πραγματικά δεν πίστευα στα αφτιά και στα μάτια μου. Δεν μπορούσα να χωνέψω πως τόσα χρόνια εν αγνοία μου δεχόμουν τόση ακτινοβολία που τελικά επηρέασε αρνητικά την ποιότητα της ζωής μου. Από τότε προσπαθώ να ενημερώσω τους πάντες γύρω μου για την κρυφές πηγές ακτινοβολίας που δεχόμαστε καθημερινά όπως επίσης έχω κάνει έκκληση και στο δήμο της Νέας Ιωνίας ώστε να προβεί στα κατάλληλα μέτρα για την απομάκρυνση της εν λόγο κεραίας.
  Η κεραία του ΟΤΕ όπως φαίνεται από το εσωτερικό του γραφείου μου στην οδό Μεσολογγίου 51 στη Νέα Ιωνία

  Μετρήσεις για την επικίνδυνη ακτινοβολία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας του κτιρίου του ΟΤΕ στη Νέα Ιωνία
  Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας διανύει με το μετρητή μια απόσταση περίπου 100 μέτρων ξεκινώντας από τη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Τσουρουκσόγλου και καθώς πλησιάζει προς την οδό Μεσολογγίου όπου στο νο 51 βρίσκεται στο γραφείο του, η ένδειξη της ακτινοβολίας εκτοξεύεται πέρα από τα όρια ασφαλείας των 150 Mghrtz και ξεπερνάει τα όρια ασφαλείας πάνω από τα 2000 Mghrtz
  Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο στο link https://www.youtube.com/watch?v=DcyEsjOQQDM
  Το βίντεο ντοκουμέντο για την ακτινοβολία από την κεραία κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ

  Με το βίντεο αυτό γνωστοποιώ ένα σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από την κεραία που βρίσκεται στο κτίριο του ΟΤΕ επί της λεωφόρου Ηρακλείου η οποία εκπέμπει πολύ πάνω από τα όρια που έχουν καθοριστεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όλα τα γραφεία και τα σπίτια μεταξύ του οικοδομικού τετραγώνου Λεωφόρος Ηρακλείου Ελευθερίου Βενιζέλου, Αγίου Βασιλείου, Μεσολογγίου, Αγνώστων Ηρώων και Τσουρουκτσόγλου, μέσα στα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσουν ανεξήγητους πονοκεφάλους διαταραχές ύπνου διαταραχές διάθεσης καθώς και αύξηση πιθανότητες για εμφάνιση αυτοάνοσων νοσημάτων.
  Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό αφορά την υγεία χιλιάδων ανθρώπων και εργαζομένων που είτε εργάζονται είτε κατοικούν είτε βρίσκονται συχνά στην ευρύτερη περιοχή αναμμένο και ελπίζω την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και όλων των δημοτικών παρατάξεων.
  Μετρήσεις για την επικίνδυνη ακτινοβολία ενός κινητού όταν είναι σε λειτουργία πτήσης, σε λειτουργία αναμονής και τη στιγμή που δέχεται ή αποστέλλει μια κλήση.
  Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο στο link https://www.youtube.com/watch?v=TqLxHZSC0A8
  Το βίντεο ντοκουμέντο από την έκθεση σε ακτινοβολία κατά τη χρήση κινητού τηλεφώνου

  Στο βίντεο το κινητό είναι σε λειτουργία πτήσης και παρατηρούμε τη δραματική αύξηση της ακτινοβολίας μόλις ανοίγει. Στη συνέχεια καθώς περνάει η ώρα και τι τηλέφωνο δεν δέχεται κάποια κλήση έχοντας κλειστά τα δεδομένα, το bluetooth και το wifi μηδενίζει, κι εκτοξεύεται πέρα από τα όρια ασφαλείας των 150 Mghrtz μόλις μπει στη συνήθη λειτουργία. Το αποτέλεσμα αυτό διαρκεί όσο κρατάμε το τηλέφωνο στο αυτί μας κατά τη διάρκεια μια συνομιλίας και πολλαπλασιάζεται όταν μιλάμε σε κλειστούς χώρους όπως μέσα στο αυτοκίνητο ή σε ασανσέρ ή μέσα σε χώρους όπου καλύπτονται αποκλειστικά από γυάλινα παράθυρα.
  Μετρήσεις για την επικίνδυνη ακτινοβολία από μια κλασική πηγή wifi από router του ΟΤΕ
  Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο στο link https://www.youtube.com/watch?v=r3V5KQL5LmE&t=11s
  Το βίντεο ντοκουμέντο για την ακτινοβολία από router που εκπέμπει το οικιακό ή εργασιακό wifi

  Στο βίντεο παρατηρούμε ότι ξεκινώντας από μία απόσταση περίπου 20 βημάτων από το router, βλέπουμε ότι όσο πλησιάζουμε την πηγή η ακτινοβολία αυξάνετε σε σημείο που ξεπερνά ακόμα και τα 2000 Mghertz (από το μέγιστο όριο ασφαλείας των 150 Mghertz). Ένα σχετικό όριο ασφαλείας παρατηρούμε ότι σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων μακριά από την πηγή της ακτινοβολίας.
  Ένα βασικό χαρακτηριστικό της επιβάρυνσης από την ακτινοβολία είναι όταν το άτομο βρίσκεται σε σταθερή θέση για πολλές ώρες όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή σε πολύωρη καθιστική εργασία.
  Πρακτικές για να ελαττώσουμε την έκθεση στην ακτινοβία είναι:
  – να χρησιμοποιήσουμε για τους υπολογιστές καλώδιο ethernet, δηλαδή που συνδέεται απευθείας στο router ώστε να μη χρειαζόμαστε να είναι ανοιχτό το wifi,
  – κατά τη διάρκεια του ύπνου να κλείνουμε το router,
  – να βγάζουμε από την πρίζα τα ασύρματα τηλέφωνα και να έχουμε κάπου για ώρα ανάγκης ένα απλό παραδοσιακό τηλέφωνο που δεν χρειάζεται ηλεκτρική πρίζα,
  – να μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο με ακουστικά,
  – να βάζουμε το κινητό τηλέφωνο σε λειτουργία πτήσης κατά τη διάρκεια του ύπνου και να είμαστε βέβαιοι ότι αν το χρησιμοποιούμε ως ξυπνητήρι αυτό θα χτυπήσει κανονικά ακόμη κι αν είναι σε λειτουργία πτήσης,
  -να χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο οπωσδήποτε ακουστικά σε περίπτωση κλήσης του κινητού ή να επιλέξουμε το μηχανισμό της ανοικτής ακρόασης.
  Οι αρνητικές επιδράσεις της ακτινοβολίας από πηγές wifi, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές τηλεφώνου και επαφής του κινητού τηλεφώνου στο αφτί κατά τη διάρκεια συνομιλίας είναι συσσωρευτικές και με μαθηματική ακρίβεια η παρατεταμένη έκθεση θα αποτελέσει αργά ή γρήγορα βασική αιτία κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος καθότι επηρεάζει με δραματικό τρόπο την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου. Οι συγκεκριμένες μετρήσεις είναι χαρακτηριστικές για κάθε πηγή ακτινοβολίας ανεξάρτητα με τον πάροχο ή τη συσκευή την οποία διαθέτουμε.
  Με γνώση και συλλογική ενημέρωση έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους συνεργάτες μας και τους γύρω μας.

  Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

  https://secure.gravatar.com/avatar/e18bb6435b573a83f4bfa3334c33800e?s=300&d=mm&r=g

  Μου αρέσει!

 4. Κίνδυνος να γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

  Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου με απόφαση που θα λάβει αύριο αναμένεται ότι θα άρει τις απαγορεύσεις για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον πολεοδομικό ιστό.
  Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις για την αδειοδότηση των κεραιών, η χωροθέτησή τους επιτρέπεται παντού χωρίς να προβλέπονται απαγορεύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, συνεπώς επιτρέπονται σε όλη την έκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου, με μόνη εξαίρεση την απαγόρευση εγκατάστασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, γηροκομεία και νοσοκομεία.

  Το 2012 με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κανονιστικό πλαίσιο για τη ρύθμιση της αδειοδότησης των εγκαταστάσεων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου. Η Κανονιστική Απόφαση τροποποίησε και ενοποίησε παλαιότερες Κανονιστικές Αποφάσεις των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας. Με την παραπάνω Κανονιστική Απόφαση:
  Σύμφωνα με την κανονιστική που καταργείται, η έγκριση τοποθέτησης από τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου, για την εγκατάσταση σταθμών βάσης και κεραιών κινητής τηλεφωνίας, θα επιτρέπεται μόνο εφόσον ληφθεί υπόψη και η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
  Πλέον τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν στην Υπηρεσία Δόμησης με την αίτηση των ενδιαφερόμενων εταιρειών για την Έγκριση Δομικών Κατασκευών Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας ορίζονται από τη νομοθεσία και δεν περιλαμβάνουν καμία έγκριση ή σύμφωνη γνώμη του Δήμου.
  Η προστασία του κοινού από τις επιπτώσεις από τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Σύμφωνα με το άρθρο 30 του παραπάνω νόμου απαγορεύεται πλέον κάθε εγκατάσταση, για την οποία δεν έχει υποβληθεί και εγκριθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) μελέτη που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν χώροι γύρω από την κεραία ελεύθερα προσπελάσιμοι από τον γενικό πληθυσμό στους οποίους τα όρια έκθεσης υπερβαίνουν το 70% των ορίων που έχουν καθοριστεί στη σχετική νομοθεσία. Ιδιαίτερα δε σε περίπτωση εγκαταστάσεων κεραιών σε απόσταση μέχρι 300 μέτρα από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια έκθεσης απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των προβλεπόμενων στη νομοθεσία τιμών, ενώ δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση κεραιών επί των συγκεκριμένων κτιρίων.
  Επίσης σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, αναφέρεται ότι: Δεν παρέχεται η αρμοδιότητα στους δήμους και ειδικότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για κανονιστική ρύθμιση ζητημάτων, που σχετίζονται με την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιφέρεια του δήμου τους. Εξάλλου τέτοια αρμοδιότητα δεν προβλέπεται από τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ή από κάποια άλλη διάταξη της κείμενης νομοθεσίας (ΣτΕ 3832/07, 2955/06, 1152/09).
  Σημειώνεται ότι και από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν ορίζονται συγκεκριμένες περιοχές για την εγκατάσταση κεραιών, αλλά ορίζεται ότι οι εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να χωροθετούνται όπου επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
  Η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ακόμη και σε περιοχές ειδικής προστασίας, όπως αρχαιολογικοί χώροι, παραδοσιακοί οικισμοί, ιστορικοί τόποι, διατηρητέα κτίρια, μετά την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.


  e-thessalia.gr/

  Μου αρέσει!

 5. Το θέμα της αδειοδότησης και εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.

  Εισηγητής ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής, Παύλος Στάμος.

  Με την 819/2017 απόφασή του το Σώμα διεκδικεί τα εξής:

  «Την αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου,

  · Τα όρια εκπομπών των κεραιών να διαμορφωθούν με βάση την ανάγκη για την προστασία της υγείας του λαού, σε κάθε περίπτωση, να μειωθούν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

  · Να οριστεί ζώνη απαγόρευσης τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ακτίνα 400 μέτρων από χώρους συνάθροισης (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, νοσοκομεία, γηροκομεία, εκκλησίες, ιδρύματα ΑΜΕΑ, αθλητικά κέντρα). Να απομακρυνθούν οι ήδη υπάρχουσες από τους παραπάνω χώρους.

  · Να είναι δημοσιευμένες στο διαδίκτυο όλες οι κεραίες που λειτουργούν σήμερα, ώστε να υπάρχει ενημέρωση των κατοίκων των αντίστοιχων περιοχών.

  Να ληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες για:

  • Να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την απομάκρυνση των κεραιών που βρίσκονται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Από το 2016 έχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια αξιοποίησης του χώρου και έως και σήμερα, εκτός των εργαζομένων, έχουν εγκατασταθεί 40 φορείς, έχουν εκδοθεί 1200 κάρτες εισόδου, χρησιμοποιείται καθημερινά από 200-300 αθλητές, τον χώρο επισκέπτονται εβδομαδιαία 4-5 σχολεία, πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκθέσεις που προσελκύουν χιλιάδες κόσμο.
  • Έλεγχο της ορθότητας των στοιχείων που είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο, μέσω των αρμοδίων δημοσίων φορέων. Όλες οι ανωτέρω πληροφορίες να αναρτώνται στο portal του Δήμου Πατρέων.

  • Να υπάρχει ενημέρωση από την αντίστοιχη Υπηρεσία του Δήμου για την κατάθεση κάθε νέας αίτησης για εγκατάσταση κεραίας και να πραγματοποιείται αυτοψία από τις υπηρεσίες του Δήμου.

  • Να υπάρξει συνεργασία με ΑΕΙ, ΤΕΙ και άλλους επιστημονικούς φορείς και ειδικούς επί του θέματος επιστήμονες. Να ασκηθεί πίεση έτσι ώστε μέσω διεπιστημονικής συνεργασίας να επανεξετασθούν τα επιστημονικά δεδομένα.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τους αγώνες του λαού και των κατοίκων της πόλης, ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, παρέχοντας και νομική κάλυψη όπου αυτό απαιτηθεί».

  Οι δημότες και κάθε ενδιαφερόμενος φορέας μπορούν να παρακολουθούν και να λαμβάνουν πληροφορίες για την οπιαδήποτε κεραία από τον παρακάτω σύνδεσμο του site της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων


  http:\keraies.eett.gr

  Μου αρέσει!

 6. Ενημερωτική Πύλη

  Η Ενημερωτική Πύλη Κατασκευών Κεραιών (keraies.eett.gr) είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις κατασκευές κεραιών που είναι αδειοδοτημένες ή έχουν δηλωθεί στην ΕΕΤΤ.

  Στόχος είναι η ενίσχυση της διαφάνειας σε θέματα αδειοδότησης κατασκευών κεραιών και η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προς τους πολίτες.

  To keraies.eett.gr αναπτύχθηκε από την ΕΕΤΤ και λειτουργεί πιλοτικά.

  >

  https://keraies.eett.gr/

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.