Ναύπακτος ~ τουριστική πόλη στα λόγια, αλλά πολύ φτωχή σε έργα…


Έπαχτος

Εδώ και κάμποσο καιρό, ακούμε και βλέπουμε το δήμαρχό μας να κάνει ατελείωτους μαραθώνιους για να πείσει το κοινό δια μέσω των συνεντεύξεων του κυρίως σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, πως  η Ναύπακτος  ανήκει στο club  των τουριστικών πόλεων.  Καλή η προσπάθεια, αλλά τελικά το αποτέλεσμα μετράει. Για τουρίστες ακούμε αλλά τουρίστες δε βλέπουμε … 

Που είναι οι υποδομές κ. δήμαρχε  για να φιλοξενηθεί ο τουρίστας στη πόλη μας και να μη φύγει αυθημερόν όπως συνήθως συμβαίνει, αλλά να παραμείνει για κάμποσες ημέρες στα μέρη μας   με  ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ντόπια οικονομία;  Που είναι; 

Δεν είναι η ώρα ν’ αναλύσουμε με λεπτομέρειες  αυτά που λείπουν για να μπορούσε ο όμορφος κατά τ’ άλλα τόπος μας, να συναγωνιστεί άλλες πόλεις παρομοίου διαμετρήματος.   Κι όσοι νομίζουν πως  η Ναύπακτος χαρακτηρίζεται ως πόλη τουριστική,   απλά εθελοτυφλούν.

Συναντήσαμε προ καιρού  έναν φίλο απ’ τα παλιά και ταυτόχρονα επισκέπτη της πόλης μας επί πολλά χρόνια, μιας και  επισκέπτεται τη Ναύπακτο  λόγω  της ύπαρξης συγγενικού του προσώπου.    Συναντήσαμε ένα πολιτικό πρόσωπο με καταγωγή απ’ το Ηράκλειο,  έναν παλιό αγωνιστή του ιστορικού Πασόκ στη δεκαετία του -80 και στενό συνεργάτη του Ανδρ. Παπανδρέου τότε,  ο  οποίος  υπηρέτησε επί πολλά χρόνια και ως νομάρχης Ηρακλείου.   Κι εννοούμε φυσικά τον αγαπητό φίλο Δημήτρη  Σαρρή.    Τον συναντήσαμε  τυχαία στη πλατεία Τζαβελλαίων και  όταν τον ρωτήσαμε να μας πει τη γνώμη του για τη Ναύπακτο,  η απάντησή του μας ξάφνιασε και συνάμα μας απογοήτευσε:  

«Ομορφος τόπος πλούσια ευλογημένος από το Θεό  αλλά πολύ φτωχός από τουρισμό και πάμφτωχος από ανθρώπινη παρέμβαση»  είπε και μας άφησε άφωνους! 

Αυτή δυστυχώς όμως είναι η πικρή αλήθεια αγαπητοί αναγνώστες  κι όποιος δεν θέλει να την αποδεχτεί, απλά παίζει θέατρο ή  είναι εκτός  τόπου  & χρόνου …

Και για να πάρουμε μια μικρή γεύση  της  «φτώχειας»  που προαναφέραμε πιο πάνω, θα σας δώσουμε ένα μικρό αλλά πολύ ουσιαστικό παράδειγμα κι εσείς βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Θα σας δείξουμε  δυο διαφορετικές εικόνες  που στη μία απεικονίζονται δυο  φοίνικες στην  πολύ μικρή πλατεία του Αγίου Τίτου  στο  Ηράκλειο  και στην άλλη οι φοίνικες της πλατείας Τζαβελλαίων στη Ναύπακτο  (της μεγαλύτερης πλατείας του νομού μας).   

Δείτε τις διαφορές κι αναλογιστείτε γιατί  τόση τουριστική φτώχεια στον τόπο μας: 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

_______________________________________________________________________________

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα  συμπεράσματα  δικά σας ….

3 σκέψεις σχετικά με το “Ναύπακτος ~ τουριστική πόλη στα λόγια, αλλά πολύ φτωχή σε έργα…

  1. σύγκριση της προόδου με τη γυφτιά μπορεί ποτέ να υπάρξει ;
    τι να πεις και τι να σχολιάσεις για τον κατσαπλιαδισμό των Γκραβάρων…
    μια ζωή στην οπισθοδρόμηση..

    Μου αρέσει!

  2. η νοοτροπία τους δεν πρόκειται ν’ αλλάξει όσες δεκαετίες και να περάσουν. Κραβαρίτες ήταν, είναι κι έτσι θα παραμείνουν εσαεί.
    Αυτοί διεκδικούν το δήμο για δυο λόγους: πρώτον για τη δόξα και δεύτερον για να πλουτίσουν.. Κι ο νοών – νοείτω.

    Μου αρέσει!

  3. κρίμα στον όμορφο τόπο, έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Σαρρής.
    Ενας τόπος που θ’ αλλάξει μόνον αν κατοικηθεί από πραγματικούς ευρωπαίους

    Μαρία Α.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.