μήνυμα του Δημάρχου Ναυπακτίας για την Εθνική Επέτειο του -21Ναυπάκτιες και Ναυπάκτιοι,

Ο φετινός εορτασμός της Επανάστασης του 1821 γίνεται κάτω από ιδιαίτερες και αντίξοες συνθήκες.

Η πανδημία του κορονοϊού, με τις απροσδιόριστες μέχρι σήμερα συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων αλλά και στην παγκόσμια οικονομία, η σκληρή οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας την τελευταία δεκαετία, το σοβαρό ζήτημα του προσφυγικού με αποκορύφωμα τα πρόσφατα επεισόδια στον Έβρο και η προκλητική στάση της Τουρκίας, που επιλέγει να κλιμακώνει καθημερινά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, διαγράφουν μια ζοφερή πραγματικότητα για το έθνος μας.

Ανατρέχοντας, ωστόσο, κανείς στην ιστορία της Επανάστασης, διαπιστώνει εύκολα ότι οι σημερινές αντίξοες συνθήκες δεν είναι σε καμία περίπτωση χειρότερες από αυτές της εποχής του μεγάλου ξεσηκωμού. Όταν μια χούφτα αγράμματοι, στην πλειοψηφία τους, ανεκπαίδευτοι στρατιωτικά, άοπλοι υπόδουλοι ραγιάδες τα έβαλαν με μια πανίσχυρη αυτοκρατορία και, αφού κατάφεραν να νικήσουν πρώτα το φόβο και την αδυναμία τους, νίκησαν στη συνέχεια τον ισχυρό κατακτητή και μας παρέδωσαν μια χώρα ελεύθερη. Μια χώρα που οι κάτοικοί της από ραγιάδες μετατράπηκαν σε ελεύθερους πολίτες.

Αλλά αυτό δεν ήταν και δεν είναι από μόνο του αρκετό.

Η δημοκρατία και η εθνική προκοπή απαιτούν ανθρώπους σκεπτόμενους, οι οποίοι με γνώμονα τον ορθό λόγο θα στέκονται κάθε φορά απέναντι στις προκλήσεις και θα συμβάλλουν με την υπεύθυνη στάση τους στην αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων.

Η δημοκρατία και η εθνική προκοπή απαιτούν σωστή ενημέρωση, ενεργό συμμετοχή ιδίως των νέων ανθρώπων, ανυστερόβουλη έκφραση γνώμης, υπευθυνότητα και χρήση του ορθού λόγου ως μόνου εργαλείου για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, περιφρόνηση του λαϊκισμού και του ψεύδους.

Με αυτή την έννοια, είναι επιτακτική η ανάγκη να πραγματοποιούμε όλοι εμείς, οι απόγονοι των ηρώων του 1821, διαρκώς τη δική μας επανάσταση σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, την επανάσταση που θα μας καθιστά διαρκώς πολίτες υπεύθυνους.

Έτσι, οποιαδήποτε κρίση, πανδημία, εθνικός κίνδυνος μπορεί όχι μόνο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, αλλά και να μετατραπούν σε ευκαιρίες τόνωσης και ενίσχυσης της υπευθυνότητας όλων μας.

Έχουμε αποδείξει ως λαός την αγάπη και την προσήλωσή μας στην Ελευθερία. Ποτίσαμε πολλές φορές το δένδρο της με αίμα και ιδρώτα. Ανάλογα πρέπει να στηρίξουμε με προσπάθεια και ομοψυχία το δένδρο της ευθύνης, της ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Μην το περιφρονούμε!

Με τις σκέψεις αυτές, σας καλώ, με αφορμή τη φετινή ανεόρταστη επέτειο του 1821, να ατενίσουμε με αισιοδοξία το εθνικό μας μέλλον και να τιμήσουμε στην πράξη αυτούς που από ραγιάδες μας έκαναν ελεύθερους, υιοθετώντας στις δύσκολες προκλήσεις υπεύθυνη στάση.

Χρόνια Πολλά!

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “μήνυμα του Δημάρχου Ναυπακτίας για την Εθνική Επέτειο του -21

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.