δημοτικό σχολείο στη Ναύπακτο σε συνθήκες τριτοκοσμικών υπανάπτυκτων χωρών…


Ο δήμαρχος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει επιδοθεί στην πολιτική του χόρτου και της πέτρας!!!
Αυτές οι άστοχες δηλώσεις μας προκάλεσαν όμως για  ν’ ασχοληθούμε και με τις πέτρες και τα χόρτα που κι εσύ δήμαρχε αμφότερα τα ανέχεσαι στη θητεία σου που κλείνει τρία χρόνια τώρα.

Αφού ένα ολόκληρο δημοτικό σχολειό  στεγάζεται σ’ ένα παλιοχώραφο τώρα και δεκαετίες μέσα στην υγρασία το χειμώνα και δίπλα στα «φίδια»  το κατακαλόκαιρο …

Το τριτοκοσμικό 3ο δημοτικό σχολείο, 23 χρόνια σε διαλυμένα λυόμενα!   Μήπως δήμαρχε τ’ ακούς για πρώτη φορά, αυτό;;;  Σίγουρα , όχι!!! Και τι έκανες;;;  Απολύτως τίποτα …

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν  δάσκαλοι και κάτοικοι να …συνεννοηθούν με τους αυτοδιοικητικούς για την απόκτηση και τη δημιουργία ενός νέου σχολείου. Οι προσπάθειες όμως έπεφταν στο κενό, την ώρα μάλιστα που θεμελιωνόντουσαν και χτιζόντουσαν άλλα σχολεία. Γιατί όλα αυτά; Μα γιατί το σχολειό αυτό δεν βρίσκεται ούτε στη Ψανή, ούτε στο λιμάνι, αλλά ούτε και στο κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στην ενορία του  Άϊ-Γιώργη, που σεις θέλετε να χαρακτηρίζεται ως υποβαθμισμένη περιοχή!!!

Μία εξωφρενική κατάσταση, που ο μόνος που παρακαλείται να μην αλλάξει, είναι ο ιδιοκτήτης (επί 25ετία δημοτικός σύμβουλος) του χωραφιού, που παίρνει, σήμερα, 1000 ευρώ το μήνα!

Όλοι όσοι περνούν από εκεί, δηλώνουν σοκαρισμένοι από την εικόνα, αλλά μέχρις εκεί!

Το ζήτημα σήμερα είναι να μπει στον κόπο ο Δήμος, για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, που είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια των παιδιών.

Συγκεκριμένα:

-Έχει γίνει κάποιος αντισεισμικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν ναι, ποια τα αποτελέσματα αυτού; Έγινε ουσιαστικός έλεγχος ή απλά οπτικός έλεγχος;

-Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες (προφανώς όχι με σιλικόνες ή ανούσιους οπτικούς ελέγχους) είναι διατεθειμένη να προβεί η Δημοτική Αρχή προκειμένου να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες για τους μαθητές και τους εργαζόμενους στο σχολείο;

-Γιατί δημιουργούνται όλες αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις στο συγκεκριμένο σχολείο; Είναι απόρροια ανικανότητας των Διοικούντων; Είναι θέμα προτεραιοτήτων; Ή είναι ζήτημα πολιτικών επιλογών, για να μην δυσαρεστήσουν τον ιδιοκτήτη του χωραφιού, που εκτός των άλλων, δεν αφήνει να ανοίξουν οι γύρω δρόμοι, αν δεν ξαναπληρωθεί;;;

Και τελικά η καλύτερη λύση που ζητούν και οι κάτοικοι της περιοχής είναι να βρεθεί ένας αξιοπρεπής χώρος από κάθε άποψη και να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κτίριο και για τα παιδιά των ανατολικών προαστίων της πόλης.

Είστε αποκλειστικά υπόλογοι και υπεύθυνοι για την υποβάθμιση των ανατολικών περιοχών, το έχουμε ξαναπεί και με την πλατεία Τζαβελλαίων και με τις μπάρες ΒΜΧ στο αλσύλλιο και με την ίδια την εγκατάλειψη του αλσυλλίου και με τις κακοτεχνίες των περισσότερων δρόμων και παράδρομων της περιοχής.  Να ξέρετε όμως ότι με την τακτική των προηγούμενων που κι εσείς ακολουθείτε, σύντομα θα είστε μια πικρή ανάμνηση για τη Ναύπακτο κι ένα μακρόσυρτο  ανάθεμα για τους δημότες της…

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

3 σκέψεις σχετικά με το “δημοτικό σχολείο στη Ναύπακτο σε συνθήκες τριτοκοσμικών υπανάπτυκτων χωρών…

  1. ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΠΟΘΑ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.

    https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/101506782_559113738372904_6752261525064384512_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQnT5q2OwgE0LwOfuJMGvfXBgBm5rkNuoCFJy5mWqLI39Ixa7bY6NDzJHdqhvQeT73LlALbNNeauEfB8AKCEmzKM&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=9f34f5ac6739856163b708c639c5a38d&oe=5EFDA176

    ΟΧΙ του ΣΥΠΟΘΑ Αιτωλοακαρνανίας στην πρόταση Τοπικού Ρυμοτομικού που αποτελεί προϋπόθεση για την κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην θέση “Πούντος” σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου.
    Γεννά ερωτηματικά η αρνητικότατη στάση των μελών του Συμβουλίου κατά την συζήτηση του θέματος παρά την θετική εισήγηση που υπήρχε από την αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης .
    Όπως επίσης γεννά ερωτηματικά η απουσία του Δήμου Ναυπακτίας από την συγκεκριμένη συνεδρίαση τόσο θεσμικά όσο και υπηρεσιακά.
    Το τελευταίο βέβαια δεν προκαλεί εντύπωση καθώς η παρούσα Δημοτική Αρχή του κ. Γκίζα και των υπολοίπων της συνδιοίκησης από την αρχή της θητείας τους παρουσίαζαν αρνητική στάση και δεν πίστευαν στην κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου στη συγκεκριμένη θέση που είχε αγοραστεί το οικόπεδο.
    Το θέμα θα το φέρουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και θα προσπαθήσουμε να αναστρέψουμε την κατάσταση πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα και χαθεί άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τη ανέργεση του 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου.

    ΥΓ.Άλλωστε με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις ……..
    Στη θέση του δάσκαλου βάλτε τον καθηγητή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο οποίος είναι και μέντορας του νεόκοπου Δημάρχου.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΤΣΑΝΑΣ
    δημοτικός σύμβουλος δήμου Ναυπακτίας

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Ο καθηγητής της τοπικής αυτοδιοίκηση ήταν πίσω από τις καταγγελίες ώστε να κριθεί ακατάλληλο το οικόπεδο
      Εγκληματικη η αδιαφορία της δημοτική αρχή ή ακολούθησε τις οδηγίες του μέντορα ;;;;;;;;;;;;;
      Όπως και να ναι είναι τρομερό !!!!!

      Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.