Περισσεύει η υποκρισία για την Ουκρανία


Ουκρανία: ούτε υποκρισία, ούτε κυνισμός - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Δεν μπορώ να παραβλέψω την υποκρισία της Δύσης, δηλαδή τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ που περικυκλώνει τη Ρωσία.
Παρακολουθώ την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι New York Times συνεχίζουν να ενημερώνουν για τον πόλεμο συνεχώς.  Και ενώ αποδοκιμάζω τη βία του πολέμου, δεν μπορώ να παραβλέψω την υποκρισία της Δύσης, δηλαδή τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που περικυκλώνει τη Ρωσία.
Η Δύση ευλόγησε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Το μυαλό μου τρέχει στο 1974 όταν το ΝΑΤΟ, κυρίως η Αμερική και η Αγγλία, εξουσιοδότησε την Τουρκία, έναν «εταίρο» του ΝΑΤΟ, να εισβάλει στην Κύπρο, ένα ελληνικό νησί που είχε την ατυχία να έχει μουσουλμανική τουρκική μειονότητα και βρετανικές στρατιωτικές βάσεις.
Για να διευκολύνουν την τουρκική εισβολή, οι Αμερικανοί διέταξαν την Ελλάδα να απομακρύνει τον στρατό της από την Κύπρο.  Οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο,  ανατινάσσοντας ελληνικά χωριά και πόλεις στο διάβα τους, μετατρέποντας τις ορθόδοξες εκκλησίες σε στάβλους και τζαμιά, σκοτώνοντας χιλιάδες και αναγκάζοντας τον μισό ελληνοκυπριακό πληθυσμό να γίνει πρόσφυγας.

Δεν θυμάμαι τη Δύση να θυμώνει ή να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Οι θηριωδίες των Τούρκων εισβολέων δεν γέμισαν τις σελίδες μεγάλων αμερικανικών ή ευρωπαϊκών εφημερίδων ούτε βρήκαν τηλεοπτικούς ρεπόρτερ που νοιάζονταν να καταγγείλουν τους Τούρκους. Και, φυσικά, η «ουδέτερη» Ελβετία δεν κατάφερε να παγώσει το τουρκικό χρήμα στις τράπεζές της.
Καταστρέφοντας την Ελλάδα
Περίπου τριάντα πέντε χρόνια αργότερα, το 2009-2010, ένας Έλληνας υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, διορίστηκε επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Αυτός ο άνθρωπος χειραγώγησε αρκετά τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία για να δώσει στον Αμερικανογενή Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τη δικαιολογία να καλέσει το ΔΝΤ να «διορθώσει» την ελληνική οικονομία.
Η εισαγωγή του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, ήταν καταστροφική. Η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση συντάχθηκε με το ΔΝΤ και, μαζί, επέβαλαν μια ταπεινωτική και εξευτελιστική «λιτότητα» στη «χρεωμένη» χώρα, σέρνοντάς την πίσω στους σκοτεινούς αιώνες της τέταρτης δυτικής σταυροφορίας του 1204.
Δεν θυμάμαι καμιά ιδιαίτερη διαμαρτυρία στη Δύση για την καταστροφή της Ελλάδας, του μυαλού του δυτικού πολιτισμού. Αλλά θυμάμαι τους σταυροφόρους Δυτικούς που κυβερνούσαν την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, DC, να αφαιρούν την ελληνική κυριαρχία και να αντιμετωπίζουν τη χώρα σαν αποικία.
Λοιπόν, γιατί τα δύο μέτρα και δύο σταθμά; Είναι οι ζωές των Ουκρανών πιο σημαντικές από τις ζωές των Ελλήνων στην Κύπρο και την Ελλάδα; Ποιος κοροϊδεύει ποιον;
Μελετήστε ιστορία
Η Δύση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, πρέπει να μελετήσει και να θυμηθεί την ιστορία. Ο Ευριπίδης, ένας Αθηναίος ποιητής του πέμπτου αιώνα π.Χ., είπε ότι όσοι μελετούν και κατανοούν την ιστορία κερδίζουν τις αρετές της ευτυχίας και της σοφίας.
Ο Ευριπίδης κάτι ξέρει. Έζησε στην Αθήνα που τότε είχε ναυαγήσει από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, τον πιο καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο στην ελληνική ιστορία.
Είναι κρίμα που οι Ευρωπαίοι προσποιούνται ότι ξέχασαν τις φρικτές συνέπειες δύο ευρωπαϊκών εμφυλίων πολέμων, του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Συμπεριφέρονται σαν να καλωσορίζουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στην Ευρώπη.
Δεν υπερασπίζομαι τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αλλά με τρομάζει η εσκεμμένη άγνοια των Ευρωπαίων/Αμερικανών πολιτικών όσον αφορά την απόρριψη των νόμιμων ανησυχιών της Ρωσίας.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσίας, λέει στους Ευρωπαίους/Αμερικανούς ότι πρέπει να σταματήσουν το ΝΑΤΟϊκό τους κίνημα στην Ανατολική Ευρώπη και να αφήσουν την Ουκρανία ήσυχη. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να γνώριζαν ότι η Ουκρανία ήταν μέρος της Ρωσίας για αιώνες. Το Κίεβο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ρωσίας.
Δώστε τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία
Για να βάλουν φρένο στον μαινόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ηγέτες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να σταματήσουν τις παιδιαρώδεις απειλές και κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Θα πρέπει να καλέσουν τον Πούτιν σε μια διάσκεψη για τον τερματισμό του πολέμου, υποσχόμενοι σε μια επίσημη συνθήκη ότι η Ουκρανία δεν θα προσκληθεί ποτέ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Μια τέτοια συμφωνία θα πρέπει να είναι το υπ’ αριθμόν ένα βήμα για την μείωση του μίσους, του ρατσισμού και της αντιρωσικής υστερίας στη Δύση. Θυμηθείτε, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οπλισμένες μέχρι τα δόντια με πυρηνικά όπλα. Κανένας λογικός πολιτικός δεν πρέπει να πιέζει υπερβολικά τις προσβολές ή τις απειλές. Ο Πούτιν διέταξε ήδη τις πυρηνικές του δυνάμεις σε «ειδική πολεμική ετοιμότητα».
Η δεύτερη ευρωπαϊκή/αμερικανική πρωτοβουλία θα ήταν η αναδιοργάνωση του καθεστώτος ασφαλείας του μεταψυχροπολεμικού κόσμου. Είναι απαραίτητο το ΝΑΤΟ; Γιατί να μην αντικατασταθεί το ΝΑΤΟ με μια ρύθμιση ασφαλείας που θα περιλαμβάνει την Αμερική, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία και την Κίνα;
Ανθρωπογενής δράκος του κλιματικού χάους
Εάν υπάρχει μια θετική πλευρά στον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι η ελπίδα μιας πιο ολοκληρωμένης κατανόησης και πρακτικής συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων στην Αμερική και την Ευρώπη και στον ευρύτερο κόσμο.
Η Γη και όλοι οι πολιτισμοί είναι περικυκλωμένοι από κλιματικό χάος που απαιτεί τον άμεσο τερματισμό όλων των ανθρώπινων συγκρούσεων. Μόνο η ενωμένη ανθρωπότητα μπορεί να ξεφύγει από τις περισσότερες καταστροφές των επιθέσεων από την ίδια τη φύση.
Δεν είναι ότι η φύση μισεί τους ανθρώπους. Αντίθετα, η φύση τρέφει τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς τους. Το κλιματικό χάος είναι ένας ανθρωπογενής δράκος που απαιτεί τη στενή συνεργασία της Ρωσίας, της Αμερικής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας για να επιβραδυνθεί η αγριότητα της καταστροφής.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε τους παγκόσμιους ηγέτες στα τέλη του 2021 να δράσουν, ώστε να μην επιφέρει ένα «κολασμένο» μέλλον η ανεξέλεγκτη καύση ορυκτών καυσίμων.
Δυστυχώς, ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία ανάγκασε την κλιματική αλλαγή να απομακρυνθεί από τη δημόσια πολιτική και το μυαλό των ανθρώπων, δίνοντας άλλη μια νίκη στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Το “μια απ’ τα ίδια” επέστρεψε.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ της 28ης Φεβρουαρίου 2022 της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή,
«ΟΛΕΣ οι μορφές ζωής στη Γη έχουν ήδη επηρεαστεί από τις άνευ προηγουμένου αλλαγές στο κλιματικό μας σύστημα. Η μισή ανθρωπότητα ζει στην επικίνδυνη ζώνη».
Ο Γκουτέρες είπε ότι η έκθεση της IPCC «είναι επίσης ένας άτλαντας ανθρώπινου πόνου και ένα καταδικαστικό κατηγορητήριο για την αποτυχημένη ηγεσία του κλίματος». «Τα γεγονότα», είπε, «είναι αναμφισβήτητα. Αυτή η παραίτηση από την ηγεσία είναι εγκληματική. Οι μεγαλύτεροι ρυπαίνοντες του κόσμου είναι ένοχοι για εμπρησμό του μοναδικού μας σπιτιού».
Οπότε, ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της ΕΕ-ΝΑΤΟ και της Αμερικής, σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία και αρχίστε να ενεργείτε σαν ενήλικες υπερασπίζοντας τον πολιτισμό και τη Γη.

___________________________________

του Evangellos Vallianatos*

Evaggelos Vallianatos είναι ιστορικός και επαγγελματίας της στρατηγικής περιβαλλοντος. Το άρθρο του αυτό δημοσιεύτηκε στα αγγλικά στο Counterpunch, που μεταφράστηκε στα ελληνικά από το Μάνο Βεντούρα.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

2 σκέψεις σχετικά με το “Περισσεύει η υποκρισία για την Ουκρανία

 1. Εντολή ΗΠΑ σε Μητσοτάκη: Κλείσε τώρα Αιγαίο και Κυπριακό

  Γιατί πάει στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας;

  Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει στην Ουκρανία αντιαρματικά όπλα που προστατεύουν την πρώτη γραμμή της ελληνικής άμυνας, στο ανατολικό Αιγαίο. Η απόσυρση των όπλων αυτών από το ανατολικό Αιγαίο είναι πάγιο αίτημα της Τουρκίας και το υποστηρίζει τώρα full steam η αμερικανική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός άνοιξε τον δρόμο για την απαξίωση των αντιαεροπορικών όπλων που είναι η ραχοκοκαλιά της άμυνας των νησιών, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση ενός λαμπρού μεν, πολύ μετρημένου δε και σοβαρού στρατιωτικού, του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού Ζαζιά.

  Αλλά αυτά δυστυχώς δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα έρχονται και για τα οποία σπεύδει κατεπειγόντως ο κ. Μητσοτάκης στην Κωνσταντινούπολη, κατόπιν σχετικού επείγοντος «σήματος» από ΗΠΑ, και τα οποία θα θέσουν (και το λέμε μετρώντας τα λόγια και τις εκφράσεις μας) σε μείζονα κίνδυνο την ίδια τη συγκροτημένη ύπαρξη του ελληνικού λαού και των δύο κρατών του, της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ναι μεν δεν αξίζουν και πολλά πράγματα, είναι όμως τα μόνα δύο που διαθέτουμε.

  O εκπρόσωπος άλλωστε του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ήταν λαλίστατος και είπε ότι στις συνομιλίες Μητσοτάκη-Ερντογάν θα τεθεί το σύνολο των τουρκικών απαιτήσεων από την Ελλάδα. «Ο φάκελος της Ελλάδας είναι περιεκτικός, είναι μεγάλος φάκελος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, από τις έρευνες φυσικού αερίου μέχρι το θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου (…) Τελευταία η Ελλάδα βλέπουμε ότι προσπαθεί τα διμερή ζητήματα που χρήζουν επίλυσης να τα αναγάγει σε τουρκο-ευρωπαϊκά θέματα, αλλά είναι εξαιρετικά λανθασμένη αυτή η προσέγγιση. Η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Είμαστε γείτονες, ζούμε μαζί και αυτά τα ζητήματα εμείς μπορούμε να τα λύσουμε (…) Η ευαισθησία που έχει η Τουρκία για τη Γαλάζια Πατρίδα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ή να επικριθεί. Ο φάκελος περιλαμβάνει από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι και τη στρατιωτικοποίηση των νησιών εκ μέρους της Ελλάδας και όλα αυτά θα συζητηθούν φυσικά. Φυσικά υπάρχει το ζήτημα της ΤΔΒΚ και το άνοιγμα των Βαρωσίων».

  Η κυβέρνηση εφηύρε, για να δικαιολογήσει τη συνάντηση, τη μάλλον αστεία ιστορία ότι ο Μητσοτάκης ήθελε να πάει στην Πόλη για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το άκουσε ο Ερντογάν και είπε «Δεν έρχεσαι να φάμε;» (εννοώντας από ό,τι φαίνεται να φάνε την Ελλάδα και την Κύπρο).
  Θυσία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας

  Στην πραγματικότητα, ο Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει κατεπειγόντως στην Κωνσταντινούπολη γιατί αυτό επιθυμεί τώρα η κυβέρνηση Μπάιντεν που βιάζεται να επαναφέρει την Τουρκία πλήρως στο δυτικό στρατόπεδο, καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Αμερικής-Ρωσίας. Και για να το πετύχει, πρέπει, ως Ιφιγένεια, να θυσιαστεί η Ελλάδα, κάνοντας τις παραχωρήσεις που απαιτεί η Τουρκία σε Αιγαίο και Θράκη.

  Και επειδή καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να τις κάνει μόνη της, θα επιτευχθεί αυτό πιθανότατα μέσω της παραπομπής των ζητημάτων κυριαρχίας στο Αιγαίο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που θα κληθεί να αποφασίσει αν καλώς η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία στις Οινούσσες!
  Καταργούν το κυπριακό κράτος

  Ακόμα πιο φοβερές είναι όμως οι παραχωρήσεις που ζητώνται από τον ελληνικό λαό στην Κύπρο. Εδώ μιλάμε για κατάργηση του ίδιου του κυπριακού κράτους και αντικατάστασή του από ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο ΗΠΑ, Βρετανίας και Ισραήλ, το κράτος των «τριών ξένων δικαστών και των τριών ξένων στρατών» που προέβλεπε για την Κύπρο το καταψηφισθέν από τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κύπρου διαβόητο σχέδιο Ανάν.

  Ο λόγος που επιδιώκεται κάτι τέτοιο είναι ότι ο σχεδιασμός των Αμερικανών είναι να μεταβάλουν όλη τη Μεσόγειο σε mare nostrum, σε μια ζώνη δικής τους επιρροής που θα στηρίζεται σε τρεις δυνάμεις, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Τουρκία. Αυτό προϋποθέτει να λυθεί με κάποιο τρόπο το Κυπριακό, να νομιμοποιηθεί η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και να εξοβελισθεί όποιο ίχνος ρωσικής παρουσίας από το νησί. (Η Ρωσία υπήρξε παραδοσιακά, από την εποχή ήδη του αγώνα της ΕΟΚΑ, το μακράν σπουδαιότερο αμυντικό, διπλωματικό, οικονομικό και πολιτικό στήριγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πολύ δύσκολα θα είχε επιβιώσει χωρίς αυτό. Τώρα όμως επιχειρείται, κυρίως με «δικές μας» ενέργειες, υπαγορευμένες από τους Αμερικανούς, να σπρωχτεί στην αγκαλιά της Άγκυρας. Ελπίζουμε ότι δεν θα το κάνει, γιατί δεν συμφέρει και την ίδια, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι με την όλο και πιο ανοιχτά και αναίτια υπερβολική αντιρωσική πολιτική της Ελλάδας. Το παράδειγμα της Αρμενίας θα έπρεπε εδώ και καιρό να μας έχει καταστήσει λίαν προσεκτικούς).

  Βέβαια, ένα πιθανό εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού είναι η εμμονή της Άγκυρας στη λύση δύο κρατών. Πρέπει όμως να θεωρήσουμε πιθανότατο ότι οι Αγγλοαμερικανοί θα κάνουν ότι είναι δυνατό να βρουν μια φόρμουλα που να συνδυάζει το προτεκτοράτο τύπου Ανάν και τη διχοτόμηση, αν και ομολογουμένως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Ίδωμεν.
  EastMed μέσω Τουρκίας

  Ένας όμως ακόμα πιο επείγων λόγος που οι Αμερικανοί θέλουν να «τελειώνει» τώρα το Κυπριακό είναι ότι θέλουν να φτιάξουν έναν EastMed μέσω Τουρκίας και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορέσει να περάσει ο αγωγός Ισραήλ-Τουρκία από τις θαλάσσιες ζώνες όπου έχει εξουσιοδότηση η Κυπριακή Δημοκρατία. (Όχι ότι θα διστάσουν βέβαια, αν δεν τα καταφέρουν, να «παρανομήσουν» και να περάσουν τον αγωγό από όπου θέλουν χωρίς να ρωτήσουν κανένα).

  Αν αυτά τα σχέδια υλοποιηθούν, συνεπάγονται το τέλος του κυπριακού κράτους, το μακροπρόθεσμο τέλος του Ελληνισμού στην Κύπρο, αλλά και την τελική ακύρωση του ελλαδικού κράτους, που όντας ήδη στο κακό του χάλι, ως οικονομική αποικία χρέους και στρατιωτική αποικία των ΗΠΑ θα γίνει τώρα και όμηρος των δυνάμεων που θα ελέγξουν την Κύπρο, και από τις οποίες θα εξαρτάται η ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων, μεταβαλλόμενων σε κοινότητα «αναζητούσα και μη ανευρίσκουσα κηδεμόνα», ενώ η Τουρκία θα αποκτήσει, δια της κυπριακής ρύθμισης, ψήφο στην Ε.Ε. Σε επόμενο άρθρο μας θα εξετάσουμε πώς και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

  Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ…

  Του ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΛΑ

  Εν τέλει, οι μάσκες πέφτουν. Η δυναμική ισορροπία της λογικής και της αληθείας αποκαθίσταται. Μία προς μία οι χώρες αρχίζουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να παίρνουν αποστάσεις, από το αρχικό αντιρωσικό τους παραλήρημα. Τούτο το τελευταίο υπηγορεύθη, από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, (σήμερα αυτό εκφράζεται από το δημοκρατικό αληταριό, όπως αρέσκομαι να το αποκαλώ) ενώ το εν λόγω παραλήρημα έσπευσε να…παπαγαλίσει παίρνοντας άριστα, αφού υπέβαλε για μιαν…ετέραν φορά τις…γονυκλισίες του (ως ακραιφνής δυτικόδουλος) ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης!

  Παρόλα αυτά, η Γερμανία (και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) ουδόλως μπορούν να συναινέσουν στον εφιάλτη της διακοπής των εισαγωγών του Ρωσικού φυσικού αερίου διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε την καταστροφή των οικονομιών τους! Το ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι, ότι ουδεμία εκ των χωρών του ΟΠΕΚ δεν έσπευσε να αντικαταστήσει το Ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ούτως ώστε να πέσουν οι τιμές στην παγκόσμια αγορά, με αποτέλεσμα το βαθύ κράτος των ΗΠΑ να το…φυσά και να μην κρυώνει! Η Νικαράγουα, το Ιράν, ακόμη και η σύμμαχος των ΗΠΑ Σαουδική Αραβία ήσαν αρκετά φειδωλοί και στάθηκαν τρόπων τινά αλληλέγγυοι στην Ρωσία, τουλάχιστον στον τομέα της ενέργειας. Λίαν προσφάτως δε, η ουδέτερη Ελβετία (παρά την αρχική της τοποθέτηση υπέρ των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας) έκλεισε τον εναέριο χώρο της για οιοδήποτε αεροσκάφος μεταφέρει όπλα, προς την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, απαγορεύοντας ουσιαστικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ να πετάξουν από πάνω της, ούτως ώστε να αποστείλουν οπλικά συστήματα στην Ουκρανία.

  Ένα-ένα τα κράτη αρχίζουν και αντιλαμβάνονται το βρώμικο ρόλο του πράκτορα…εις το τετράγωνο Ζελένσκι, (θεατρίνος γαρ) ο οποίος, αφού εξηπατήθη από τους Αμερικανούς κι εν συνεχεία αφέθηκε έρμαιο στην μήνιδα των Ρώσων, λόγω των εγκλημάτων των Ουκρανών Ναζί σε βάρος των Ρωσοφώνων, τώρα απαιτεί από την Δύση να αρχίσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να μην χάσει την εξουσία! Ακούστε κάτι. Αυτός ο πόλεμος ΔΕΝ είναι εισβολή του Πούτιν για να κατακτήσει την Ουκρανία. Αυτός ο πόλεμος ΔΕΝ είναι, ΟΥΤΕ ένας Ρωσικός εμφύλιος, τον οποίον υπεδαύλισαν δυτικοί πράκτορες. Αυτός ο πόλεμος ΔΕΝ είναι ο πόλεμος ενός δικτάτορα, που λιμπίζεται και…λιγουρεύεται ένα προς ένα τα γειτνιάζοντα με αυτόν κράτη, (πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες) μέχρι να χτυπήσει και την…δημοκρατική Δύση!

  Γελώ τώρα που έγραψα δικτάτορας διότι οι δικτάτορες έλκουν φόβο και μίσος από τους πολίτες τους και ουχί στήριξη και αποδοχή, οι οποίες συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του Ρώσου ΗΓΕΤΗ, από τον λαό του. Αντιθέτως, κάτι δημοκράτες ηγέτες-μαριονέτες (όπως ο προκομμένος μας) δεν μπορούν να περπατήσουν, ούτε μέχρι το…περίπτερο, χωρίς τους μπράβους τους! Κι εν πάσει περιπτώσει, πόσο…δημοκράτης ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος;; Ή ο Λεωνίδας;; Ή ο Βασίλειος ο Β’ ο Βουλγαροκτόνος;; Το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ πρέπει να υπηρετεί την πατρίδα και όχι η πατρίδα το πολίτευμα! (όπως γίνεται σήμερα). Κι αν επιθυμείτε να πάμε και βαθύτερα, τις κοσμοκρατορίες του ο Ελληνισμός τις έκανε με ΜΟΝΑΡΧΙΕΣ και ουχί με δημοκρατίες! (Πολλώ δε μάλλον με ψευτοδημοκρατίες). Ξέρετε γιατί;; Διότι ο βασιλεύς έδινε και την ζωή του και για τον τελευταίο Έλληνα…

  Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο θέμα μας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο πόλεμος του ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΘΝΩΝ εναντίον των πρακτόρων και των…δορυφόρων της Παγκοσμιοποίησης! Διότι η πραγματική σύγκρουση ΔΕΝ είναι η Ρωσία με την Ουκρανία. Η αληθινή σύγκρουση είναι αυτή των ελευθέρων σκεπτομένων ανθρώπων με τις εκφυλισμένες κοινωνίες της Δύσης! Η σύγκρουση είναι μεταξύ της αγάπης προς την πατρίδα, την θρησκεία, την οικογένεια…versus της αγάπης προς την…διεμφυλικότητα, την λαθρομετανάστευση, την κατάργηση των εθνών και της αγάπης προς τα…swift! Είναι η σύγκρουση μεταξύ του ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, των τοξικών τραπεζικών εφευρημάτων, (τουτέστιν…αέρας κοπανιστός) με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, την γεωοικονομία, τον χρυσό, τα ορυκτά καύσιμα. Είναι τέλος η σύγκρουση μεταξύ του ανθρωπίνου είδους και ενός νεοδημιουργηθέντος, υποκατάστατο αυτού! Είναι η ελευθερία της σκέψεως εναντίον της νοητικής υποδούλωσης, των media και της ρομποτοποίησης!

  Εσύ τί προτιμάς;; Το matrix ή την έρημο του πραγματικού;;

  Τα σέβη μου.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.